Logbog for 2024

Her kan du se vores logbog, vi forsøger at holde den opdateret men det er klart at der kan være perioder hvor det ikke er muligt for os at skrive i den.

Kolobrzeg (fredag) d. 12. juli 2024
Jakob har fødselsdag i dag, stort Tillykke! Det har været et rigtig fint vejr i dag. Det startede med sol, men ud på eftermiddagen kom der lidt skyer. Det er blevet en smule køligere, men mere behageligt, vi har stadig 22-23 grader. Vi har fået set lidt på Kolobrzeg i dag, var ude ved stranden, hvor det sker. Der var knapt så mange badegæster som i går, da vi sejlede ind. Vinden var gået mere i nord, det gav pålandsvind og køligere vind. Der var ikke sket så meget, siden vi var her for 25 år siden. De sejler stadig turister en tur uden for molerne i skibe, der ligner vikingeskibe, Colombus’ Santa Maria og andre mærkelige både. Der var dog en ændring: Man skulle betale for at gå en tur på molen, det skulle man ikke for 25 år siden. Der er også kommet mange flere restauranter og souvenirforretninger. Om aftenen havde Jakob inviteret os ud at spise, tusind tak for en dejlig middag og aften! Vi har igen fået en SMS med advarsel om farligt vejr for i nat og i morgen. De varsler mulighed for torden, kraftig regn, hagl og storm, men det er vist det samme i Danmark. Vi planlægger at blive her i Kolobrzeg i morgen, hvor de lover lidt frisk vind i Østersøen. Alt vel ombord. En stor hilsen til fødselaren fra mor og far.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Kamien Pomorski - Kolobrzeg (torsdag) d. 11. juli 2024
Det har regnet det meste af natten, men da vi stod op ved 6-tiden, klarede det op. Det var lidt tidligt at stå op, men skulle vi igennem broen i Dziwnow kl. 8, skulle vi sejle lidt i 7 for at være sikker på at være der til tiden, næste broåbning var kl. 10. Vi nåede det i god tid, fik lidt ventetid. Da vi kom ud gennem molerne i Dziwnow, vinkede vi farvel til Leo og Myrna i s/y Laguna. De skulle mod vest, og vi skulle mod øst til Kolobrzeg. Det var en meget flad Østersø vi kom ud på og ingen eller næsten ingen vind fra syd. Det blev en tur for motor til Kolobrzeg, en tur på ca. 38 sm. og 6½ time (inkl. ventetid på broåbning). På vej til Kolobrzeg fik vi en SMS fra Jakob. De forventede at være i Kolobrzeg ved 14-15 tiden, de var på vej fra Dragør. Da vi nærmede os Kolobrzeg, begyndte det at buldre mod vest, en front med regn og torden nærmede sig. Vi nåede i havn og fik cockpitteltet rejst, inden fronten nåede os, men Jakob & Co. nåede det ikke. De fik torden og regn, meget regn, fra molehovedet og ind til gæstehavnen, de blev meget våde. Det blev vi også bare for at hjælpe dem med at fortøje. Det blev til et glædeligt gensyn. De havde gjort turen fra Dragør til Kolobrzeg på ca. 21 timer, godt gået! Vi har planer om at blive i Kolobrzeg et par dage. Alt vel ombord trods regn og torden. En våd sejlerhilsen fra Kolobrzeg.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Kamien Pomorski (onsdag) d. 10. juli 2024
Vi stod op til en meget varm dag, der var næsten 30 grader. Det har vi haft ofte i Middelhavet, uden det har generet os, men det var meget, meget fugtigt, så det var næsten ikke til at holde ud. De havde varslet uvejr om formiddagen, men det blev forsinket, så vi nåede op og handle, inden det kom. Det blev blandt andet varslet på telefonen, hvor de opfordrede folk om at søge dækning. Det var meget voldsomt, da det kom. Det var med skybrudagtig regn, hagl, torden og kraftig vind. Vi målte ca. 25 m/sek., det er storm. Det var kortvarigt, og efter frontpassagen klarede det op, og vi fik mere normale temp. Det er noget af det voldsomste, vi har oplevet. Igen en hyggelig aften sammen med Leo og Myrna, hvor vi spiste ”afskedsmiddag” i Nausikaa i det skønneste vejr og sluttede med fodbold i s/y Laguna. Vores søn Jakob og familie i s/y Pax er sejlet fra Dragør ved 16:30 tiden og har inviteret til fødselsdag på fredag i Kolobrzeg. De vil sejle non stop fra Dragør til Kolobrzeg, lidt af en tur. Glæder os til at se dem. Alt vel ombord. En hilsen fra Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Kamien Pomorski (tirsdag) d. 9. juli 2024
Det blev en varm, en meget varm dag i Kamien Pomorski. Temperaturen nærmede sig de 30 grader og med en svag Ø-lig vind til at kølne lidt. Vi var en tur rundt i Kamien Pomorski, en gammel kurby med mange flotte parkanlæg, en meget grøn by. Det var en varm tur, med stop i skyggen i diverse parker. Det blev også til et kik ind i den flotte domkirke. Vi havde oprindelig planer om at fortsætte øst på i morgen, men der er et uvejr med regn, torden og hård vind på vej mod os, som skal passere i løbet af i morgen, så vi bliver her i Kamien Pomorski indtil torsdag. Aftenen sluttede med EM semifinale i fodbold (Spanien-Frankrig) ombord på s/y Laguna, tak for en hyggelig aften! En meget varm hilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Greifswald (Wieck) - Kamien Pomorski (mandag) d. 8. juli 2024
Vejret inde i Ryck floden var, som de havde meldt, svag SV-lig vind og lunt. Vi håbede, at det var det samme, når vi kom ud på åbent hav. Det var det. Vinden var lidt mere i syd, men meget svag, 2-3 m/sek. 30 grader foran for tværs. Det kunne vi ikke bruge til noget, så det blev en tur for motor. De sidste timer inden vi nåede Dziwnow, havde vi havblik. Vi havde aftalt at mødes med Leo og Myrna i s/y Laguna fra Middelfart i Kamien Pomorski, en marina der ligger inde bag Dziwnow i et lavvandet søområde. For at komme derind skulle vi igennem en bro i Dziwnow. Vi havde læst, at den åbnede hver hele time, og man kunne kalde broen på kanal 10. Vi var der kl. 14:28, i god tid til åbningen kl. 15. Vi kaldte brovagten på VHF 10, men ingen svar. Der stod et telefonnummer på broen, som vi så ringede til. Vedkommende, vi fik i røret, meddelte at næste broåbning var kl. 16, altså 1½ times venten. Vi kom under broen kl. 16 og ankom til Kamien Pomorski ca. 17 efter 10½ times sejlads. Vi var startet kl. 6:30. Turen var på knap 60 sm. Det var et dejligt gensyn med Leo og Myrna, der er på vej til Tyskland. De kom fra Kolobrzeg og har været i Polen i længere tid og havde en masse at fortælle. Vi bliver i Kamien Pomorski i morgen. Alt vel ombord. En sejlerhilsen fra en træt besætning på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Greifswald (Wieck) (søndag) d. 7. juli 2024
Det blev en stille og rolig søndag i Greifswald. De havde meldt frisk til hård vind i farvandet over til Polen. Vi lå i læ i Rysk floden i Wieck lige uden for Grefiswald og mærkede ikke til nogen frisk vind, men vi var nødt til at stole på vejrmeldingerne, så vi blev liggende. Her er rigtig fint, hyggelige omgivelser og et udflugtsmål for feriegæster, der var en livlig trafik oppe på kajen. Vi var en tur ovre for at se klosterruinen i Eldena, hvor der havde været jazzfestival de sidste par dage. Det meste var fjernet fra festivallen. Et rigtig fint sted. Vi planlægger at sejle til Polen i morgen og har sat Dziwnow som ankomsthavn. Alt vel ombord. En hilsen fra turisterne i Wieck.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Greifswald (Wieck) (lørdag) d. 6. juli 2024
Så kom varmen, en meget fugtig varme, ikke særlig behagelig. Vi blev snydt i dag! Ikke, at det gør noget, slet ikke. De havde meldt regn, torden og hård vind til kuling sidst på dagen. Vi hørte lidt bulder i det fjerne, fik 4-5 store regndråber og ingen vind af betydning. Der var jazzfestival på klosterruinen i Eldena, det er lige ovre på den anden side af floden Ryck, i gåafstand fra båden, men det skulle starte kl. 19, lige der, hvor uvejret skulle ramme os, så det droppede vi. Godt for festivallen, at de slap for regn og torden. Vi har set lidt på Wieck, været ude og se spærreværket (højvandssikringen) og set, hvordan den gamle træbro over floden Ryck virker. Den er stadig håndbetjent af 2 mand. Lige bred nok til, at en bil kan køre over den. Den åbner hver hele time fra kl. 08 til kl. 21, og der er altid både, der ønsker at komme igennem. Der er en livlig trafik ud og ind af floden. De skal nok ikke ud på åbent hav, for selv om vi ikke blev ramt af uvejret, så har det blæst godt. Det var forhjulslejet på min cykel, der kørte meget trægt rundt. Har smurt det og håber, det holder, til vi kommer hjem. Ellers alt vel ombord. De melder frisk vind igen i morgen, og vi skal ud på et åbent stykke for at komme til Polen, så vi bliver her til på mandag. En varm og blæsende hilsen fra Greifswald/Wieck.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Greifswald (Wieck) (fredag) d. 5. juli 2024
De havde meldt vindstød med hård vind i farvandet mellem Greifswald og Dziwnow (Polen) for i dag, så vi besluttede at blive endnu en dag i Greifswald. Det kan blive til flere dage. Vejrmeldingen for de næste dage ser ikke for god ud, men derom senere. Vi fik cyklerne rigget til og cyklede en tur ind til den gamle bydel af Greifswald, en tur på godt 5 km. Jeg syntes, at det var en hård tur, men slog det hen med, at det skyldes modvinden, men der var andre årsager. Vi travede rundt i den gamle bydel og besøgte et par kirker, domkirken var lukket. Det så ud, som om der var translokation for studerende i kirken. Senere så vi dem udenfor til fælles foto og med efterfølgende bobler uden for kirken. Vi fandt en restaurant på Markt pladsen, hvor vi spiste frokost. Satte os ude på fortovet selv om det luftede godt, men når solen var fremme, var der rigtig dejligt. Men pludselig kom der en meget mørk sky, og det begyndte at dryppe med store regndråber, så vi skyndte os indendørs. Turen tilbage på cykel var lige så anstrengende som turen ind til byen, selv om vi havde medvind, og cykelstien er anlagt på den gamle pramdrager sti, altså helt flad, ingen stigninger overhovedet. Det viste sig, at mit forhjul gik meget stramt. Det var næsten ikke til at dreje rundt, det må jeg have set på ved lejlighed. Skipper havde en rigtig dårlig aften med kvalme og hovedpine, så det var tidligt i seng. Håber, det er ovre i morgen. En hilsen fra cyklisterne i Greifswald.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Greifswald (Wieck) (torsdag) d. 4. juli 2024
De havde meldt regn i dag, og den kom. Det har regnet hele formiddagen og klarede først op i løbet eftermiddagen, hvor det så fortsatte med byger. Skipper syntes, at pumpen til tømning af holdingtanken lød anderledes, end den plejer, der er ellers lige skiftet ventiler. Det er ikke det hyggeligste arbejde, men vejret var ikke til andet, så pumpen blev skilt ad, alt så normalt ud. Nå, det er nok skippers hørelse, der er noget i vejen med. Håber, den virker, når vi kommer til havs. Pump Out faciliteterne her i marinaen er ude af drift; det ser ud til, at det har de været længe. Vi bliver i Greifswald – Wieck i morgen, hvor vi har planer om at cykle til Greifswalds gamle bydel, der ligger lidt oppe ad floden. Man kan godt sejle derop, hvis man vil. Alt vel ombord trods det elendige vejr. Håber, det snart vender. En våd hilsen fra Nordtyskland.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Stralsund - Greifswald (Wieck) (onsdag) d. 3. juli 2024
Vi stod op til en stille og rolig morgen i Stralsund, og vejrudsigten lovede svag til jævn vind, så vi besluttede at fortsætte mod øst til Greifswald, en tur på ca. 22 sm. Men først skulle vi lige have fyldt dieseltanken op, det er vist ikke så let at tanke diesel i Polen. Det hele skulle afpasses efter broåbningen i Stralsund. Vi havde valgt at sejle igennem kl. 8:20, og da tanken åbner kl. 7:30, kunne vi nå at tanke før broåbningen. Det blev en meget stille og rolig tur igennem smalle løb, der snoede sig gennem landskabet. Vinden varierede fra bidevind til plat læns, så vi valgte at sejle for genuaen alene. Det gik ikke så stærkt, men var til gengæld meget behageligt. Turen tog 6 timer. Vi valgte at lægge os i lystbådehavnen før broen i Wieck. Vi undgik regnbygerne, der trak på begge sider af os. De lover meget blæsende i de kommende dage, så vi bliver liggende her, indtil vejret arter sig. Vi har glemt at få vore euro med hjemme fra. Her kan man kun betale kontant, så vi har været på jagt efter en pengeautomat og fandt en ude i den anden ende af byen. En sejlerhilsen fra Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Stralsund (tirsdag) d. 2. juli 2024
Det har blæst og trukket med byger det meste af dagen, så vi blev i Stralsund. Vi gik en tur om formiddagen; det blev en våd tur, og vi måtte krybe i læ flere gange. Det gik lidt bedre om eftermiddagen, hvor vi gik en lang tur rundt i den gamle bydel. Vi nåede lige akkurat tilbage til båden, før næste byge indfandt sig. Det er godt nok et elendigt sommervejr, vi har. Hvis vejret tillader det, vil vi sejle til Greifswald i morgen, men det tager vi stilling til i morgen tidlig. En blæsende og våd hilsen fra Stralsund.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Vordingborg - Stralsund (mandag) d. 1. juli 2024
Vi er nu nået til Stralsund efter en fin, men lidt kedelig tur fra Vordingborg. Vi havde mellem 1,5 og 2,5 m/sek. fra NV på hele turen. Det gav en plat læns, og det er for lidt for os, hvis vi vil sejle for sejl, når vi havde godt 60 sm. foran os. Så vi fik brændt lidt diesel af i dag, men som sagt en fin tur. Der var perioder, hvor vi havde næsten havblik. Vi havde sol til at begynde med, men det blev mere og mere overskyet, jo nærmere vi kom Tyskland, og vi undgik da heller ikke en let byge. Vi startede fra Vordingborg kl. 6 og ankom Stralsund kl. 16 efter 64 sm. Det var en fyldt havn, vi kom ind til, og vi gik ind på en plads, der var reserveret Dockspot.com, dvs. den kunne være reserveret online, men havnemesteren sagde ok for, at vi kunne ligge der til i morgen. Udsigten for de kommende dage ser ikke opløftende ud: regnbyger og køligt. Vi planlægger at blive i Stralsund i morgen. En sejlerhilsen fra Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Vordingborg (søndag) d. 30. juni 2024
De havde varslet regnvejr det meste af dagen, så vi havde besluttet at tage endnu en overliggerdag og havde inviteret Janne og Niels, nogle sejlervenner vi mødte i Barcelona, og som bor på Bogø, til frokost. Det blev regnvejr, som de havde varslet. Det regnede det meste af tiden fra kl. 6 til ud på eftermiddagen. Skipper ville montere stævnstigen til gæsterne i en lille pause på regnvejret og opdagede, at det grønne skilt på pladsen, hvor vi lå, var vendt til rødt, så vi måtte flytte plads. Inden vi havde fået fortøjet på en anden plads, regnede det igen, og skipper blev meget våd. Vi havde en rigtig hyggelig eftermiddag sammen med Janne og Niels. Vi nåede en aftentur i Vordingborg i tørvejr. Det var en meget mennesketom og øde by sådan en søndag aften og med store regnpytter. De lover pænt vejr i morgen, så vi planlægger at sejle til Stralsund i Tyskland. Alt vel ombord. En regnvejrshilsen fra Vordingborg.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Lohals - Vordingborg (lørdag) d. 29. juni 2024
Så nåede vi Vordingborg. Vi stod op til et ok vejr. Det var overskyet, lunt og med let SV-lig vind. Vi kom afsted lidt i 9 og satte sejl uden for havnen i Lohals. Det gik meget langsomt for læns op langs Langeland, men da vi rundede nordspidsen og kom om på en halvvind, fik vi fart i båden, selv om der kun var 4-5 m/sek. vind. Det gik fint ned syd om Omø og videre ind mod Storstrømmen, men nord for Vejrø drejede vinden om i NV og aftog til omkring 1 m/sek. Det var for lidt til os, så vi måtte have gang i motoren. Vi passerede byggeriet af den nye Storstrømsbro. Jeg ledte forgæves efter en brohøjde. Det viste sig, at der endnu ikke var lagt brofag på, hvor vi skulle sejle igennem, så der var uendelig højde. Vi ankom til Vordingborg på spejlblankt vand og fandt os en fin plads. Der er meget lavvandet i fjorden ind til Vordingborg, kun godt 2 m., men vi havde ingen problemer. De melder uvejr i morgen med mulighed for skybrud og torden, så vi bliver i Vordingborg i morgen. Har inviteret nogle sejlervenner vi mødte i Barcelona i 2009-2010 til frokost i morgen. Turen i dag var på ca. 44 sm. og tog 8½ time. Det klarede op i løbet af dagen, og her til aften havde vi sol og varmt. Alt vel ombord. En sejlerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Lohals (fredag) d. 28. juni 2024
Vi havde planer om at sejle over til Smålandsfarvandet i dag. Vejret var til det, da vi stod op. Det var stille, diset og varmt, men ude over Storebælt så det meget mørkt ud. Et opslag på DMI viste, at der var varsel om skybrud og torden over Storebælt og Smålandsfarvandet fra kl.10 til kl. 14, og så skulle der komme frisk til hård vind resten af dagen. Radaren på DMI viste, at kraftig regn og torden var på vej op over Storebælt, så vi besluttede at tage en overligger dag i Lohals. Vi lå rigtig godt i marinaen i læ for søen og væk for al trafik. Vi slap for regn og torden, men vinden mærkede vi. Vi havde en fin dag i Lohals, fik lavet lidt forskelligt på båden, og om aftenen var der musik oppe på havnepladsen med 5 gråhårede herrer – Beauty Coons, der spillede 60-er rock-pop. Det havde de prøvet før, de var virkelig dygtige. Desværre stod vinden ind ude fra vandet, og det blæste og var koldt. Det ødelagde lidt af stemningen, men ellers en god oplevelse. I morgen håber vi på at komme videre og regner med at sejle til Vordingborg, hvor vi planlægger en overliggerdag på grund af regn og blæst på søndag. En feriehilsen fra Lohals.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Lyø - Lohals (torsdag) d. 27. juni 2024
Vi stod op til en flot morgen på Lyø, varmt, let til jævn vind fra øst og letskyet. Vi havde sat Omø som dagens mål og kom afsted kl. 9. Vi startede for motor, vinden var lige imod, og krydse mellem øerne og ind gennem Svendborgsund havde vi ikke lyst til, selv om det var flot sejlvejr med 5-6 m/sek. Til gengæld havde vi medstrøm, i Svendborgsund havde vi 2–2½ knobs medstrøm, så det gik hurtigt med at komme igennem. Fra Thurø Rev og op til nordspidsen af Langeland håbede vi på at kunne sejle for sejl, men vinden har det med at følge land, så vi havde den næsten lige imod, og da den øgede i styrke, (vi havde 7-8 m/sek., da vi nåede til Lohals), havde vi fået nok af modvind og gik ind til Lohals. De havde også meldt mulighed for skybrud og torden i løbet af aftenen. Det mærkede vi nu ikke noget til, det trak uden om os. Den gamle havn i Lohals var fyldt godt op, så vi måtte om i marinaen med ca. 2 meter vand, men det gik fint, selv om det var lavvande. Vi ankom til Lohals allerede kl. 14 efter ca. 33 sm ifølge navigatoren, men kun godt 29 sm efter loggen (medstrømmen). Vi fik set lidt af Lohals, var en tur i Brugsen (ca. 1,2 km hver vej). Den gamle havn er bevaret og hyggelig, mens marinaen er lidt kedelig, men fine, nye faciliteter. Det har været meget varmt og lummert i dag, men som sagt slap vi for regn og torden. I morgen fortsætter vi over til Smålandsfarvandet, hvis vejret vil. Alt vel ombord. En varm hilsen fra Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Kolding - Lyø (onsdag) d. 26. juni 2024
Så fik vi styr på huset, haven og båden, sådan nogenlunde. Så meget, at vi var klar til at tage på årets sommertogt, der i år er planlagt til at gå til Polen. Vejret var rigtig flot, dog vinden i den forkerte retning, men så fik vi prøvet vor ny motor. Vi kom afsted kl. halv elleve, efter at have tanket diesel. Vinden var som sagt i den forkerte retning til vor første tur, der gik til Lyø. Vi havde svag østlig vind ud ad fjorden, vindstille og havblik fra Stenderuphage ned til Helnæs fyr og derfra SØ-lig vind på det sidste stykke. Solen skinnede fra en skyfri himmel, og temp. over de 20 grader. En flot start på ferien. Vi var meget spændte på, om der var plads på Lyø, når vi kom ind ved femtiden - der plejer at være godt fyldt op. Der var 3 ledige pladser, som hurtigt blev optaget, så vi var meget heldige. Der var en håndfuld danske både, resten var tyske både og enkelte hollandske. Selv om vi havde vinden ind agter, var det så varmt, at vi kunne sidde i cockpittet og nyde aftensmaden. Det var en træt besætning, der tørnede tidligt ind efter nogle travle dage derhjemme. I morgen fortsætter vi over mod Smålandsfarvandet. Alt vel ombord. En sejlerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Faaborg - Kolding (fredag) d. 14. juni 2024
Vi stod op til en lidt kedelig morgen, overskyet og smudsregn, men noget lunere end vi har haft de sidste dage. Jens Peter fra værftet kom med rundstykker og ønskede os god tur hjem. Vi forlod Faaborg ved halv ottetiden, og så snart vi kom ud ad Faaborg Fjord, satte vi sejl, og så gik det mod Kolding. Vi havde en plat læns på det meste af turen, så det var med at holde tungen lige i munden. Vi fik god hjælp af en kraftig (2-3 knob) nordgående strøm i Lillebælt. Som sædvanligt stod der en del sø rundt om Horne Næs og forbi Helnæs Fyr. Det holdt næsten tørt på turen hjem. Vi ankom til Kolding kl. halv fire efter godt 44 sm. Det var ikke meget vi fik prøvet den nye motor i dag. En sejlerhilsen fra Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Faaborg - Prøvesejlads (torsdag) d. 13. juni 2024
Så fik vi de sidste småting ordnet på motoren, og vi fik foretaget en prøvesejlads sammen med Jens Peter fra Faaborg Bådebyggeri og Maskinværksted. Alt forløb planmæssigt. Det er en helt anden fornemmelse at sejle med den nye motor. I morgen går turen hjemad. Det er stadig hundekoldt, men i morgen skulle vinden dreje til SØ, og det skulle blive lunere. Alt vel ombord. En hilsen fra en glad besætning på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Faaborg (onsdag) d. 12. juni 2024
Nu er vi næsten sejlklar. Vi har fået den nye motor installeret. Alt gik efter planen, flot arbejde. Det bliver spændende at komme ud og sejle med den nye motor. Efter det vi har prøvet indtil nu, så kører motoren helt anderledes ’blødt’. Det er stadig hundekoldt. Polarluft strømmer ned over Danmark, og vi nåede ikke meget over 10 grader i dag. De arbejdede over og fik installeret oliefyret, inden de gik hjem. Det var skønt igen at få varme på båden. Det holdt heller ikke tørt i dag, dog kun enkelte byger. Vi bliver i Faaborg i morgen for at få det sidste ordnet, og på fredag skulle det blive lunere og vinden dreje i syd, fint vejr til hjemturen. En meget kold hilsen fra en glad besætning på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Faaborg (tirsdag) d. 11. juni 2024
Så fik vi den ’gamle’ motor ud af båden og venter nu på den nye motor. De havde meldt, at de nok kunne skifte motoren på en dag, men da de først kom kl. 11, kunne det ikke lade sig gøre. Ham, der skulle skifte motoren mente, at det ville tage 2-3 dage. Det bliver spændende at se, hvornår vi er sejlklar. De tog den ’gamle’ motor med op på værftet for at flytte gear m.m. over på den nye. Det er hundekoldt, ca. 10 grader, og da oliefyret er afmonteret for at motoren kan komme ud, har vi ingen varme ombord. Har lånt en elvarmeblæser, men elstanderen oppe på kajen, hvor vi ligger, kan ikke tage imod havnekortet, så vi har ingen strøm ombord og kan derfor ikke bruge elvarmeblæseren. Det går ikke helt efter planen på denne tur. Håber, resultatet bliver godt. Trods genvordighederne er alt vel ombord. En kold hilsen fra Faaborg.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Faaborg (mandag) d. 10. juni 2024
Da vi planlagde turen til Faaborg i fredags, så det ikke ud til, at det ville blive sejlvejr i dag mandag. Vi har en aftale om at skifte motor i morgen, så vi skulle være der. Det viste sig imidlertid, at det i dag blev det bedste vejr til turen. Vi har haft et ok vejr i dag med sol og meget lidt regn samt rolige vindforhold, men fortsat køligt. Vi har haft fat i værftet, og de er klar til at skifte motor i morgen. Håber, det løser vore problemer med rystelser. En hilsen fra Faaborg.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Faaborg (søndag) d. 9. juni 2024
Det blev en forholdsvis rolig nat, men hen på morgenstunden kom vinden og regnbygerne. Det har blæst med hård vind til kuling det meste af dagen, og der har ikke været langt mellem regnbygerne, der til tider var ret kraftige, og samtidig var det hundekoldt. Der er ingen, der har forladt havnen i dag, og der kom heller ikke nye både. Der er nogle, der har ligget her i havnen i en uge på grund af vejret. Vi trængte til at blive rørt lidt sidst på dagen og gik en tur op i byen. Byen var helt øde, der var kun dem, der absolut skulle ud. Det så lidt truende ud, så vi blev i nærheden af havnen. Det blev en kort tur, og vi nåede kun lige tilbage til båden, inden den næste byge ramte os. Et rigtig trist vejr, håber, det snart bliver lidt mere sommerligt. Trods det elendige vejr er alt vel ombord. En kold og blæsende hilsen fra Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Årøsund - Faaborg (lørdag) d. 8. juni 2024
Så nåede vi Faaborg efter en lidt frisk, våd og kold tur. Ifølge vejrmeldingen skulle vinden tiltage godt middag, og der skulle komme en del kraftige byger, så vi besluttede at stå tidligt op og se, om vi ikke kunne være i Faaborg inden den kraftige vind. Vi forlod Årøsund kl. 6:40. Der var næsten stille inde i Årøsund Marina, men så snart vi kom uden for havnen, mødte vi en frisk til hård vind, og vi slap heller ikke for regnbyger. Vinden var meget spids og søen høj, så vi besluttede at fortsætte for motor, så vi kunne få det hurtigt overstået. Vi ankom til Faaborg kl. 11 efter ca. 26 sm. Der var ikke mange gæster i havnen, det var kun tyske sejlere, der havde trodset vejret. Nu skal vi have et par dage til at gå her i Faaborg, håber det bliver vejr til at trave nogle ture. Det har det ikke været i dag. Alt vel ombord. En blæsende sejlerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Kolding - Årøsund (fredag) d. 7. juni 2024
Så kom vi ud at sejle igen, ikke fordi vi havde lyst til det. Det har været et rigtig kedeligt vejr det meste af dagen, med blæst, regnbyger og kulde, men vinden lagde sig en smule hen under aften, og ved 18-tiden sejlede vi og nåede Årøsund ved 22-tiden efter en tur på godt 20 sm., for sejl det meste af tiden. Årsagen til turen er en aftale, vi har i Faaborg tirsdag morgen, hvor vi skal have skiftet motoren. I morgen eftermiddag kommer der hård vind og regn, på søndag kommer der regn og kuling, og det ser ikke meget bedre ud på mandag, så derfor tog vi en aftentur til Årøsund og håber på at kunne fortsætte til Faaborg i morgen tidlig. Alt vel ombord. En sejlerhilsen fra en lidt ”vejrtræt” besætning.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Bogense - Kolding (2. Pinsedag) d. 20. maj 2024
Efter morgenmad i cockpittet tog vi afsked med Inger Lise og Ole fra Samsø, gjorde båden sejlklar og forlod Bogense godt 10. Vinden var til at begynde med svag NØ-lig, lige nok til, at vi kunne holde gang i båden. Det gik stille og roligt mod Kolding. Vi havde svag medstrøm i Lillebælt, så det lykkedes at gennemføre hele turen fra Bogense til Kolding for sejl. Først da vi nærmede os Kolding, kom der lidt mere vind, og vi havde en jævn vind fra øst, da vi skulle fortøje. En rigtig fin tur i et flot vejr, dog er vinden stadig kølig. Det har været en rigtig fin Pinsetur. En sejlerhilsen fra Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Bogense (Pinsedag) d. 19. maj 2024
Endnu en flot morgen i Bogense. Det har indtil nu været et rigtig flot pinsevejr. Dagen startede kl. 10:00 med generalforsamling, som blev afholdt i god ro og orden. Vi fik en grundig gennemgang af sidste års aktiviteter og planerne for det kommende år. Der blev tid til en pinsefrokost og en travetur, før vi mødtes med de andre sejlere i Sejlklubbens lokaler til fælles grillaften. En rigtig hyggelig afslutning på pinsetræffet. Vejret for alt for godt til ”bare” at gå i seng efter maden, så vi nød den flaske cremant, som Inger Lise havde købt til os, i cockpittet med den smukkeste solnedgang. Det tegner til at blive en meget rolig nat her i Bogense. Vinden har lagt sig, og det er lunt. En hilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Bogense (Pinselørdag) d. 18. maj 2024
Vi stod op til en rigtig flot morgen i Bogense med sol fra en skyfri himmel, dog lidt kølig. Vi er til FTLF’s Pinsetræf i Bogense, og besætningen de næste par dage er Inger Lise og Ole fra Samsø og skipperinden og skipper. Der var velkomst kl.10:30 ved Støberiet, hvor FTLF var vært for ”en lille en”. Så fulgte er serie mini-oplæg om forskellige emner. Efter en frokost ombord var der udlevering af armbånd og drinkbiletter til festen om aftenen. Om eftermiddagen var der forskellige workshops, der var bl.a. demo af redningsflåde. Kl. 18:00 var der festmiddag med efterfølgende dans i Støberiet. Det har været en rigtig fin dag, hvor vi fik talt med mange og hygget os. En hilsen fra FTLF’s Pinsetræf i Bogense.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Kolding - Bogense (fredag) d. 17. maj 2024
Det har blæst meget de sidste par dage, i går havde vi en kuling fra øst. Vi har meldt os til FTLF’s Pinsetræf i Bogense, der starter i dag. Det er normalt stille om natten og først på dagen, så vi kørte på havnen i går aftes og har sovet i båden i nat. Ved femtiden vågnede jeg, solen var ved at stå op, og det var helt stille. Vi kom hurtig i tøjet og var ude af havnen kl. 5:15. Det gik for motor ud gennem fjorden i det skønneste vejr (dog lidt køligt). I Lillebælt fik vi en kraftig medstrøm, vi sejlede 8,0-8,8 over grunden, så det tog ikke lang tid at komme op til Strib Fyr. Vinden var i øst, så vi havde den næsten lige imod på turen til Bogense. Ved ottetiden kom der lidt vind (7-8 m/sek.). Vi ankom til Bogense kl. 9:03 efter ca. 23 sm. Fandt en fin plads i nærheden af de andre sejlere fra FTLF. Det var godt, vi tog tidligt afsted, i løbet af eftermiddagen havde vi 12-14 m/sek. fra SØ. Vi havde inviteret Ole og Inger Lise til at bo hos os til Pinsetræffet. De dukkede op i løbet af eftermiddagen. Om aftenen var der tændt op i grillen oppe ved Bogense Sejlklubs lokaler, og vi havde en rigtig hyggelig aften sammen med de andre fremmødte. Vinden lagde sig igen i løbet af aftenen, så det tegner til at blive en stille nat i Bogense Marina. En sejlerhilsen fra hele besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Årø - Kolding (mandag) d. 13. maj 2024
Vi stod op til en flot morgen på Årø. Sol fra en skyfri himmel og let til jævn vind fra SØ-lig retning, en perfekt vind til turen hjem. Vi kom afsted lidt i 10 og rullede genuaen ud, vinden var for det meste meget plat læns, så vi nøjeds med genuaen, det gik også fint. Vi nåede til Kolding kl. 13:45 efter ca. 21 sm. En rigtig fin tur. Da vi nærmede os Kolding, øgede vinden, og da vi havde fået fortøjet, fik vi frisk til hård vind, lidt heldigt. Det blev årets første sejltur og næsten alt fungerede, vi har lidt problemer med vandpumpen. Næste tur går til FTLF’s træf i Bogense i Pinsen. En sejlerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Hadrslev - Årø (søndag) d. 12. maj 2024
De havde lovet sol fra en skyfri himmel i dag, men vi stod op til overskyet; det var dis/tåge, der lå over området. Det varede dog ikke længe, inden solen havde fået magt over det, og resten af dagen havde vi et rigtig flot vejr. Vi havde ikke så travlt med at komme hjem i det flotte vejr, så vi besluttede at gøre stop på Årø på turen hjemad. Vi kom afsted fra Haderslev Sejlklub kl. 10:20, og det blev for motor hele turen ud gennem den flotte fjord. Vinden var i øst/sydøst, altså lige imod. Vi kom til en næsten tom havn på Årø ved godt 12 tiden, efter ca. 10 sm. Vejret indbød til en travetur rundt på Årø. Vi har normalt gået ud til fyret og fulgt stranden syd på til campingpladsen. I dag gik vi øst på ud til fugleudsigtstårnet og på tilbagevejen ville vi besøge Årøstenen, men den kunne vi ikke finde. Fin travetur på godt 4½ km. Fin aften på Årø med en flot solnedgang. Det tegner til at blive en stille, men kølig nat. Alt vel ombord. En sejlerhilsen fra Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Kolding - Haderslev (lørdag) d. 11. maj 2024
Så blev vi klar til årets første sejltur. De lover flot vejr, sol fra en skyfri himmel og let vind de kommende dage. Vi fik pakket tøj og mad, der er altid meget, der skal med på de første ture, og var klar til afgang lidt i halv tolv. Der var en meget svag vind (1-2 m/sek.) fra Ø, da vi startede, og det holdt på hele turen, så det blev en tur for motor. Vi har fået en ny skrue. Den fik vi så prøvet, og den passer meget bedre end den tidligere, der var lidt for stor. Turen gik til Haderslev, en rigtig flot tur ind ad Haderslev Fjord med de lysegrønne træer og de gule rapsmarker. Vi var lige inde i Årøsund for at tanke. Normalt fylder vi tanken om efteråret for at undgå kondens i tanken om vinteren. Det kunne vi ikke sidste efterår, da tankanlægget var ude af drift i Kolding på grund af stormfloden. Vi ankom til Haderslev lidt i halv fem. Det blev til en travetur rundt i Haderslev, med en ølpause oppe på torvet, i det skønneste forårsvejr, inden aftensmaden i cockpittet uden cockpittelt. I morgen planlægger vi at sejle til Årø. En solskinshilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Kolding Syd - Nord (fredag) d. 3. maj 2024
Vi fik rigget masten til og var heldige at finde et par mand, der havde tid og lyst til at hjælpe os med at få masten på. Vi var heldige at komme til mastekranen uden ventetid og fik masten på uden de store problemer. Vi sejlede tilbage til Nordhavnen og fik riggen strammet op, inden vi kørte hjem. Det har været et rigtig flot vejr de sidste par dage, men det ser desværre ud til, at det er slut for en periode. En solskinshilsen fra en glad besætning.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Kolding Nord - Syd (torsdag) d. 2. maj 2024
Vi har fået den nye skrue og fik en tid til at få båden på land i Marina Syd her til eftermiddag. Fik skiftet skruen, så nu sejler båden fremad, når den skal sejle fremad; det andet var lidt besværligt. Det gik nemt og smertefrit. Vi lod båden ligge i Marina Syd, da masten ligger der, og vi håber at få masten på en af de kommende dage. En sejlerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Kolding - søsætning (tirsdag) d. 9. april 2024
Efter en lidt hektisk klargøring, hvor der blev poleret og malet de dage, hvor det ikke regnede, blev vi klar til søsætning i går. Dog manglede vi vores skrue. Den var sendt til Korsør og ikke kommet retur inden søsætningen. Jeg valgte at montere den gamle skrue og blive søsat, så må vi skifte den på et senere tidspunkt, når den kommer retur. Der er dog et problem: Den nye motor kører den modsatte vej af den gamle! Det opdagede vi, da vi skulle sejle på plads. Motoren skal i bakgear for at sejle fremad - det er lidt bøvlet. Selve søsætningen gik uden problemer, og nu er der igen god plads på vejen ind til havnen. Vi havde fået en vinterplads ude på vejen på grund af det kaos, der var i forbindelse med stormfloden i oktober sidste år. Vi var lidt heldige, for vi var knapt kommet hjem, før det begyndte at regne og blæse. Nu skal vi have klargjort masten, så vi kan blive sejlklar. En kølig sejlerhilsen fra en glad besætning.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Vælg fra hvilket år du vil se logbogen: »2024«  2023  2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2005  2004  2003  2002  2001