Logbog for 2019

Her kan du se vores logbog, vi forsøger at holde den opdateret men det er klart at der kan være perioder hvor det ikke er muligt for os at skrive i den.

Faaborg Yacht Service - Falsled - Kolding (torsdag) d. 23. maj 2019
Så blev bådebyggeren færdig med at støbe et nyt rør i til bovpropellen. Det tog lidt tid, men det var jo ikke med i hans plan, at han skulle det. Bådebyggerne har ikke travlt for tiden - nej, de har meget, meget travlt, så det var super, at det kunne lade sig gøre. Vi fik båden søsat i løbet af formiddagen, og den var tæt. Sprayhood m.m. blev monteret og godt middag var vi klar til afgang fra Falsled Havn. Det var et rigtig flot sejlvejr, sol fra en næsten skyfri himmel, lunt og en jævn vind fra SV. Det havde været super, hvis vi havde haft mast på, (den ligger i Kolding) og havde kunnet sejle for sejl. Men med en hel tom båd uden mast blev det lidt af en gyngetur, selv om bølgerne ikke var ret store. Vi ankom til Kolding Nordhavn kl. 18:40 efter knap 40 sm og alt fungerede som det skulle. Vi var lidt spændt på instrumenterne, alle er skiftet inkl. selvstyreren. Alt virkede, efter vi fik instruktionsbøgerne frem og fik lært at bruge dem. Nu skal vi have gjort båden ren og rigget til. Skipper er godt igang med at klargøre masten, håber vi er sejlklar til Kr. Himmelfarts ferien. Vi ’ses’.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Faaborg Yacht Service - Falsled - Faaborg Yacht Service (onsdag) d. 8. maj 2019
Så var det endelig tid til at søsætte båden, efter den havde fået nyt teakdæk, nye skroggennemføringer, nye instrumenter inkl. transducer, ny bovpropel og meget mere. Vejret var perfekt til en tur for motor og uden mast fra Falsled til Kolding. Masten ligger i Kolding. Let skydække, næsten vindstille (svag SØ-lig vind), men køligt. Båden blev kørt fra Håstrup, hvor Faaborg Yacht Service har til huse, og ned til Falsled Havn. Efter søsætningen blev det kontrolleret, om alt var tæt. Det viste sig desværre, at der var en utæthed ved den nye bovpropel. Vi forsøgte at efterspænde bovpropellen for at tætne den, med det resultat, at røret, hvorpå den er monteret, revnede; der må have været et svagt sted. Båden blev hurtigt taget på land igen og kørt tilbage til Faaborg Yacht Service, hvor den nu venter på at få udskiftet røret. Godt det skete, mens vi stadig hang i stropperne på kranen og ikke lå ude midt i Lillebælt på vej til Kolding - der kom meget vand ind. Håber, at båden snart er færdig, og vognmanden har tid til at søsætte den igen.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Vælg fra hvilket år du vil se logbogen: »2019«  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2005  2004  2003  2002  2001