Logbog for 2012

Her kan du se vores logbog, vi forsøger at holde den opdateret men det er klart at der kan være perioder hvor det ikke er muligt for os at skrive i den.

Marmaris - Istanbul - Danmark fredag d. 2. - 5. novemver 2012
Så er vi nået til Istanbul. Vi slap for regnvejret i nat. Det regnede lidt, da vi stod op; men inden vi var klar til at forlade båden, var det holdt op, og vi havde en fin tur til Istanbul via Dalaman. Vi bliver i Istanbul til på mandag, hvor vi flyver hjem. Vi vil nu stoppe opdateringen af logbogen indtil næste forår, hvor vi regner med at være tilbage på båden først i april måned. Vi skal i vandet d. 13. april 2013. Vi har haft et rigtigt dejligt efterår i det græske øhav og glæder os til at se lidt nærmere på Tyrkiet til næste forår. Vi har fået sejlet godt 1200 sømil i år; ikke meget, men vi har set og oplevet en masse. Tusind tak for alle hilsnerne, og vi håber, at alle er med os igen til næste år. Skipperinden vil forfatte endnu et rejsebrev, når vi kommer hjem, hun vil godt have vore oplevelser i Istanbul med. I ønskes alle en rigtig god vinter. En hilsen fra Istanbul.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Marmaris Yacht Marina (på land) torsdag d. 1. november 2012
Så er vi rejseklar. Vi har fået givet dækket rodalon, afmonteret sprayhood og cockpittelt og monteret vinterdækket over cockpittet. Køleboksen er gjort ren og vandtanken tømt. Vi havde en slags afskedsmiddag oppe på marinaens restaurant sammen med de tilbageværende danskere; de fleste rejser hjem i løbet af et par uger. Det er ikke vejret, der er årsag til, at vi rejser hjem. De melder rigtig flot vejr i den kommende uge: sol, let vind og temperaturer op omkring 26 grader. Men lige nøjagtigt i nat, hvor vi skal afsted, kan der komme lidt regn. For nogle dage siden meldte de kraftig regn i den kommende nat - det har de heldigvis sløjfet. Vi bliver hentet kl. 03:20, lidt tidligt; men om vi skal op klokken to eller tre, er et fedt. Alt vel ombord. En hilsen fra de rejseklare.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Marmaris Yacht Marina (på land) onsdag d. 31. oktober 2012
Vi er nu ved at være vinterklar og klar til at forlade båden. Man kan hurtigt få ordnet tingene i sådan et vejr: stille, letskyet og varmt. Vi har fået ordnet skruen, mangler kun at blive malet en gang, skyllet motoren igennem og gjort den vinterklar, renset diverse filtre, har haft ankerbrønden tømt og gjort den ren, skyllet/vasket ankerkæden, vasket fendere, og hvad der ellers faldt for. Der har også været tid til at slappe af og nyde det flotte vejr. Vi nåede også til happy hour med efterfølgende spisning sammen med de andre danskere i marinaen, rigtig hyggeligt. Det kan hurtigt blive en vane, og de serverer noget rigtig lækker mad. Alt vel ombord. En hilsen fra Marmaris.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Marmaris Yacht Marina (på land) tirsdag d. 30. oktober 2012
Det har stormet, regnet, tordnet og lynet hele natten. Et rigtig uvejr, og det ruskede slemt i båden. Men i løbet af morgenen klarede det op, vinden lagde sig, og vi fik fint vejr resten af dagen. Vi er gået igang med vinterklargøring af båden. Bunden var næsten helt ren, selv om den var højtrykspulet i mørke. Der hvor stropperne havde siddet, skulle jeg lige efter den, og vandlinien fik en tur, så nu er bunden klar til foråret. Vi nåede ikke meget andet, for Ole fra S/Y Fatuhiva kom og meddelte, at der var arrangeret en travetur ud på øen Cennet Adasi, hvor der skulle være en flot hule. De fleste danskere, der for tiden befinder sig i Marmaris Yacht Marina, troppede op, og vi blev 7. Ole havde været der før, men kunne ikke huske, hvordan man fandt derud. Der var sat skilte op så det var ingen problem. Hulen hedder Nimara Magarasi, et rigtig flot sted. Vi havde en dejlig og hyggelig travetur. Tak for initiativet. Alt vel ombord. En hilsen fra Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Marmaris Yacht Marina (på land) mandag d. 29. oktober 2012
Så kom dagen, hvor vi skulle på land - og det gik hele dagen med! Først skulle vi finde ud af, hvornår vi skulle op. Der var en liste oppe ved traveliften, hvor vi stod midt på listen, altså skulle vi regne med at komme op midt på dagen. Men det viste sig, at de ikke fulgte listen. Vi skulle bare være klar på båden, så ville de komme og hente os med en pilotbåd. Ved middagstid kom der en gummibåd med en dykker, som dykkede ned og satte mærker på båden, hvor liften skulle løfte os. Vi har løftemærker monteret fra værftet, løftemærker fra de tidligere steder, vi har været, og jeg havde selv sat tydelige mærker på skroget. Men nej, de ville være sikre på, at de ikke ødelagde noget, når de løftede os. Klokken ti minutter i fire kom de og hentede os, og så måtte vi vente ved traveliften og kom først på land halv seks, da var det blevet mørkt. Så de måtte have fat i en traktor med projektør, som kunne lyse, mens bunden blev højtryksrenset. Vi blev placeret meget langt væk fra alting; det er en meget stor oplagsplads de har, så nu har vi ingen wi-fi dækning. Vi skal op til havnekontoret for at læse post, opdatere hjemmesiden m.m, så hav lidt tålmodighed med os. Alt vel ombord. En hilsen fra landliggerne.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Marmaris Yacht Marina søndag d. 28. oktober 2012
Det har været et rigtig flot vejr i dag, men det ser ud til, at der er mere ustadigt vejr på vej. Det var ikke de store ting, vi fik ordnet på båden i dag; men det vi mangler, kan ordnes, når vi kommer på land. Påhængsmotoren blev gjort vinterklar, og så havde vi besøg af Ole fra S/Y Fatuhiva, som har sejlet hernede flere år. Vi skulle have lidt informationer om, hvor der var godt at sejle hen, når vi kommer herned til næste år. Klokken halv seks var vi inviteret til restefest hos Søren og Ruth på S/Y Sheer Magic; de rejser hjem i morgen meget tidligt. Det var rigtig hyggeligt - 13 mennesker i deres cockpit, men så var det også fyldt godt op. En søndagshilsen fra Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Marmaris Yacht Marina lørdag d. 27. oktober 2012
Det flotte sommervejr fortsætter. Vi sidder fortsat i cockpittet og spiser – uden cockpittelt. I dag serverede skipperinden en dejlig kyllingesalat og dertil en kold rosevin, ikke værst! Skipperinden fortsætter med rengøringen og vask af tovværk, skipper har fået poleret det rustfrie stål og udskiftet de manglende teakpropper i dækket - fast arbejde. Der er kommet flere danske både. S/Y Sheer Magic med Ruth og Søren og deres venner ombord ligger nu lige over for os. Vi havde besætningen fra S/Y Fortuna og S/Y Sheer Magic ombord til kaffe, efter vi havde spist middag på marinaens restaurant, hyggelig aften. Uret er stillet en time tilbage; så er det klaret, når vi står op i morgen tidlig. En ’sommerhilsen’ fra Inge Lise og Martin

skrevet af Martin Leo Hansen 

Marmaris Yacht Marina fredag d. 26. oktober 2012
Det har været et rigtigt flot ’sommervejr’ i dag med sol fra en skyfri himmel og varmt, lige vejr til at tørre og lufte tøj. Så der blev vasket lidt, og sejlertøjet, der ikke har været i brug i flere år, blev luftet. Der blev gjort rent, så vi ikke kommer ned til en muggen båd til foråret. Skipper var en tur i masten for at se efter, om alt var vel og afmontere vindtransduceren, for at sparre lidt på den. Der kommer fortsat nye danske både ind til Marmaris Yacht Marina. I dag mødte vi besætningerne fra S/Y Fortuna og S/Y Mito, da vi var oppe til happy hour. Men også mange har fået båden på land og er taget hjem for vinteren. Alt vel ombord. En hilsen fra Tyrkiet.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Marmaris Yacht Marina torsdag d. 25. oktober 2012
Det er et noget blandet vejr. I dag havde vi fint vejr om formiddagen, men de havde meldt lidt regn om eftermiddagen, og jeg skal hilse og sige, at vi fik regn og torden. Det væltede ned! Men temperaturen fejler ikke noget, godt 20 grader. Vi har været lidt heldige med ankomsten til vinterhavnen, hvis man da ikke vil sejle i regn og tordenbyger. I morgen skulle vi til gengæld få sol fra morgen til aften - vi glæder os. Skipperinden er gået igang med klatvask og skipper med at polere rustfrit stål og smøre blokke m.m., så de er klar til foråret. Vi opdagede, at vores redningsflåde er fjernet. Jeg var oppe den anden dag og spørge, om de kunne servicere en redningsflåde og bad om en pris, og spurgte, hvor lang tid det ville tage. Vi kunne jo evt. vente til foråret, men vi har ikke hørt fra dem. De har åbentbart taget det som en bestilling. Alt er lukket i disse dage. De holder Kurban Bayrami, en 3 dages fest, der afholdes et bestemt antal dage efter afslutningen på fastemåneden Ramazan, så jeg kan først komme i kontakt med dem på mandag. Alt vel ombord. En hilsen fra Marmaris.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Marmaris Yacht Marina onsdag d. 24. oktober 2012
Det lyder nok lidt mærkeligt, men det meste af dagen gik med bestilling af fly, transport til lufthavnen og hotel i Istanbul. Noget, jeg kunne have gjort hjemme på en halv time. Men her blev jeg konstant smidt af, forsøgte at etablere en bedre forbindelse oppe på marinaens bibliotek; men så var der websider, der gav andre problemer. Det lykkedes endelig ved hjælp af Ole’s computer med antenneforstærker at få bestilt transport fra marinaen til Dalman lufthavnen fredag d. 2. november med A2B. Fly fra Dalman til Istanbul med Pegasus Air og hotel i Istanbul i 3 dage. Vi flyver hjem med Turkish Airlines mandag d. 5. november og lander i Billund midt på eftermiddagen. Vi har bestilt optagning mandag d. 29. oktober. Så har vi et par dage på land til at få det sidste ordnet, inden vi forlader båden. Jeg har fået monteret hydraulikenheden til autopiloten, som vi fik retur fra reparation i går. Det ser ud til, at den virker, som den skal - har ikke prøvesejlet den endnu. Om aftenen havde vi inviteret Bent fra S/Y Story Ville og Ole fra S/Y Fatuhiva til middag ombord på Nausikaa, og vi havde en rigtig hyggelig aften. En hilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Marmaris Yacht Marina tirsdag d. 23. oktober 2012
Det har tordnet og regnet i nat. Til morgen klarede det op, vi fik et rigtigt flot vejr, og temperaturen steg til 23-24 grader; men sidst på dagen blev det atter regnvejr – meget kraftigt. Vi tog ind til Marmaris by med dolmusen, bussen, der kører hver halve time ude fra Yacht Marina. Vi skulle ind og proviantere lidt til de kommende dage. Der er et supermarked på marinaen; men det er meget dyrt, så det kan godt betale sig at tage bussen ind til byen, hvis man skal købe stort ind. Foruden indkøbene fik vi også set lidt på Marmaris by; den ser rigtig nydelig ud, lidt af en turistby. Vi har endelig fået vores transitlog med alle stempler, så nu er det på plads. Og vi har fået hydraulikenheden til autopiloten retur, så må jeg have den monteret og afprøvet. En del af eftermiddagen gik med bestilling af flybiletter; men jeg blev hele tiden smidt af internettet, så det lykkedes ikke at få bestilt noget. Det er planen, at vi flyver til Istanbul fredag d. 2. november og tager 3-4 dage der, inden vi flyver hjem. Om aftenen var vi til happy hour i baren og løb på andre danskere. De skulle rejse hjem i morgen tidlig. Det endte med, vi alle spiste middag i restauranten, og det blev en rigtig hyggelig aften. En hilsen fra Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Marmaris Yacht Marina mandag d. 22. oktober 2012
Det har været et voldsomt tordenvejr i nat og her til formiddag med kraftig regn, så det var med at komme afsted mellem bygerne. Vi skulle have lavet en kontrakt og købt en transitlog; det tog det meste af dagen. Her tager sådan noget tid, det er ikke noget, man bare gør. Vi har tegnet en ½ års kontrakt med optagning af båden d. 29/10/2012. Jeg fik afleveret skibspapirerne og pas om morgenen og kunne så hente transitloggen efter 17:30. Det viste sig, at der manglede et stempel. Det kunne jeg først få, når jeg havde anskaffet et ’Blue Card’- så på den igen! ’Blue Card’ er et kort, hvor de registrerer, hvor og hvornår man får foretaget tømning af holdingtanken. Nu er problemet blot, at det er ganske få steder, de har anlæg til tømning af holdingtank; men man skal åbentbart have et sådant kort (20,00 TL = ca. 75,00 kr). Om eftermiddagen klarede det lidt op; men det er blevet koldt, temperaturen er faldet ca. 10 grader til lidt under 20 grader, så det er på med de lange bukser. Vi har været på moleræs, nåede dog kun halvdelen af havnen, der er kæmpestor. Alt vel ombord. En våd hilsen fra Marmaris Yacht Marina.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Marmaris Yacht Marina søndag d. 21. oktober 2012
De havde meldt regn i løbet af eftermiddagen. Det mærkede vi ikke noget til, men det er begyndt at tordne i det fjerne her til aften. Da vi stod op, var det helt stille, og da de melder regn i morgen, gik vi igang med at rigge sejlene af, mens de var tørre - så er det gjort. Der var loppemarked oppe i restaurantens have med efterfølgende barbecue, så vi håbede på godt vejr, og det fik vi. Det var rigtig hyggeligt, og vi traf en masse søde mennesker fra bl.a. USA og Østrig. Da vi kom tilbage til båden, var der kommet endnu en dansk båd på den bro, hvor vi lå. Det var S/Y Fatuhiva med Ole Hansen. Vi blev inviteret ombord og havde et par hyggelige timer sammen. I morgen skal vi se at få lavet en kontrakt vedr. optagning, så vi kan få planlagt hjemrejsen og bestilt fly. Alt vel ombord. En søndagshilsen fra Marmaris Yacht Marina.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Marmaris Yacht Marina lørdag d. 20. oktober 2012
Om ikke håndsættet til vores VHF var færdigt i dag - og det virker. Det kostede kun en brøkdel af, hvad det ville have kostet i Danmark. Hydraulikenheden til autopiloten har drillet et stykke tid, så da det gik så fint med VHF håndsættet, blev den afmonteret og afleveret til service. Ellers er dagen gået med at finde ud af, hvor vaskeriet og andre faciliteter findes på marinaen, som er meget stor. Det har været meget varmt i dag, også for varmt, men det skulle snart være slut. Der skulle komme lidt køligere vejr i løbet af søndag/mandag og regn. Vi har fået hilst på Bent Hvergel i S/Y Storyville, der også ligger her i marinaen. Og vi spiste en herlig middag i marinaens restaurant. Det er en af de bedste bøffer, vi nogensinde har fået; det skulle også være en af Marmaris’ bedste restauranter. Fortsat god weekend. En hilsen fra Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Bozburun - Marmaris Yacht Marine fredag d. 19. oktober 2012
Vi er nu nået til vores vinterhavn – Marmaris Yacht Marina, hvor vi ankom kl. 15 efter ca. 40 sm. og knap 7 timers sejlads. Vi havde meget skiftende vind, både retning og styrke på turen, så vi fik luftet sejlene i en kort periode; men for det meste var der vindstille eller meget lidt vind. Det er lidt af en marina, vi er kommet til, kæmpestor og med mange aktiviteter. Vi har endnu ikke fået lavet en kontrakt angående en vinterplads - det kunne vente til på mandag, sagde de på kontoret. Det samme gjalt indklareringen, det kostede noget mere, hvis det skulle ordnes i weekenden. De tager den med ro. Vi var til happy hour i baren kl. 18:00 og mødte en del hyggelige og hjælpsomme sejlere. Vi er allerede i gang med forskellige reperationer, har indleveret et VHF håndsæt, som har drillet lidt. Det skulle allerede være færdigt i morgen, men lad os nu se. En sejlerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Gialos (Simi) - Bozburun (Tyrkiet) torsdag d. 18. oktober 2012
Vi havde fået at vide fra en af FTLF’s medlemmer, at der skulle være fint at indklarere til Tyrkiet i Bozburun. Her er alle myndigheder samlet i et hus, så man ikke skal fare byen rundt for at få de nødvendige stempler. Vi fik udklareret fra Grækenland på Simi og satte kurs mod Bozburun, en tur på ca. 13 sm. og godt 2 timers sejlads på blankt vand. Det blev forøvrigt en at de varmeste dage, vi har haft, siden vi kom herned sidst i august med temperatur over de 30 grader og helt stille. I Bozburun blev vi modtaget af havnefogeden, som vi spurgte, hvor vi kunne købe en transitlog og indklarere, da vi kom fra Grækenland. Han kunne oplyse, at myndighederne havde lukket kontorerne og først kom tilbage til næste år. Hvad så? Vi fik lov til at blive liggende til i morgen, hvor vi så ville sejle til Marmaris og få det ordnet. Bozburun er et rigtigt hyggeligt sted med indkøbsmuligheder og restauranter langs havnefronten; men hvor var der varmt! Alt vel ombord. En sejlerhilsen fra Tyrkiet.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Gialos (Simi) onsdag d. 17. oktober 2012
Vi har taget en overliggerdag her på Simi. Det er et rigtigt dejligt sted, nu, hvor der er langt mellem turisterne. I sidste uge begyndte det at blive lidt køligt om aftenen, men det er vendt, og varmen er kommet tilbage. Vi havde 31 grader i kahytten i dag, temperaturen uden for har nok været 25-26 grader, og her til aften havde vi 24 grader. Der er ikke den store forskel på dag- og nattemperaturen; det skyldes nok det varme vand (24 grader), vi er omgivet af. Vi havde en helt fantastisk flot aften, hvor det var svært at løsrive sig og finde køjen. Vi planlægger at sejle til Tyrkiet i morgen. Skipperinden har forfattet et nyt rejsebrev omhandlende vores tur rundt i Dodekaneserne. Det er lagt ind under punktet: Rejsebreve. En varm hilsen fra Simi.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Kos By (Kos) - Gialos (Simi) tirsdag d. 16. oktober 2012
Vi ligger nu i Gialos på Simi efter 42 sm. på spejlblankt vand. De havde lovet lidt vestlig vind i løbet af dagen, men det udeblev. Vi får brugt lidt dieselolie. Vi var lidt spændte på afgangen fra Kos; flere af de både, vi lå ved siden af, havde store problemer med at få deres anker op, og nogle måtte have dykkerassistance. Men vi fik vort anker op og kom afsted uden problemer. Vi kom til en næsten tom havn i Gialos, og den var kun halv fuld her til aften. I sidste uge var der problemer med at få en plads, hvis man kom lidt sent. Sæsonen er nok ved at være slut, selv om det er et flot vejr. Alt vel ombord. En sejlerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Kos By (Kos) mandag d. 15. oktober 2012
Vi valgte at tage endnu en dag på Kos. Vi skulle have opsagt en aftale med Vodafone, have lavet en ny crewliste hos Port Police, provianteret og mange andre småting; men vi er nu klar til at sætte kurs mod Marmaris i Tyrkiet. Vi forventer at sejle til Simi i morgen og derfra udklarere fra Grækenland og sejle til Tyrkiet. En hilsen fra Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Kos By (Kos) søndag d. 14. oktober 2012
Det er allerede en uge siden, at vi hentede Jakob og Co. på Rhodos. Tiden flyver afsted, og de skulle atter hjem til det noget køligere Danmark. De tog en færge fra Kos til Rhodos kl. 16:20, og alt forløb som det skulle. Vi fik en SMS kl. 21:30, at de var klar til at gå ombord i flyet til Billund og forventede at være hjemme engang i nat. Der er pludselig blevet så stille ombord på båden. Det har været rigtig hyggeligt at have dem ombord, og vi savner dem allerede. Men nu går der ikke så lang tid, inden vi også skal hjem. Vi planlægger at tage hjem først i november - det afhænger af, hvornår vi kan komme på land. Alt vel ombord. En hilsen fra den reducerede besætning på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Kos By (Kos) lørdag d. 13. oktober 2012
Vi har fødselsdag ombord - det er vores svigerdatter Maiken, der fylder år – tillykke! Jeg tror ikke, at hun før har fejret sin fødselsdag i så flot vejr. Det blev til morgenkaffe i cockpittet, solen skinnede fra en næsten skyfri himmel, og temperaturen nåede op omkring de 30 grader midt på eftermiddagen; men det er ved at blive efterår hernede. Det er ikke så lunt om aftenen, og vi havde den koldeste nat i dette efterår, vi var nede på 20 grader. Dagen blev fejret med flag over stag, dejlig frokost på en lokal taverna og ellers hygge ombord. En hilsen fra Kos.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Pali (Nissiros) - Kos By (Kos) fredag d. 12. oktober 2012
Efter lidt ventetid på pigen med nøglerne til vandhanen, (vi skulle have vand på, inden vi sejlede, og her skal man betale for vandet, der er en mangelvare ude på øerne), var vi klar til afgang kl. 09:45. Det blev en meget rolig tur til Kos. Der var så at sige ingen vind, så det blev en tur for motor med stop for badning undervejs i det flotteste blå vand. Turen var på ca. 22 sm. og tog godt 3½ time. Vi valgte at gå ind til havnen i Kos by og fortøjede lige neden for det gamle fort, der ligger ved indsejlingen til havnen - mere centralt kan man ikke ligge. Vi er igen kommet til et rigtigt turiststed med masser af taverner og forretninger med et kæmpe udvalg af kopivarer. En sejlerhilsen fra hele besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Pali (Nissiros) torsdag d. 11. oktober 2012
Mens skipperinden/farmor passede Kasper, kørte vi andre en tur rundt på Nissiros. Første stop var vulkankrateret, der så noget anderledes ud end sidst, vi var der. I aftes, mens vi sad oppe på en af de lokale taverner, trak en voldsom tordenbyge ind over os. Vi nåede lige ned i båden, før det begyndte at vælte ned med regn - den første regulære regnbyge siden vi kom herned sidst i august. Regnvandet havde samlet sig nede i krateret, så vi kunne ikke færdes ude midt i krateret. Og hullerne, hvor der sidst kom dampe op af, var nu fyldt med mudder, der kogte, så varmt var der. Vi var en tur oppe i bjergbyen Nikia, hvorfra der var en flot udsigt ned over vulkankrateret. På vejen tilbage til havnen, holdt vi ind i den mere eller mindre forladte bjergby Emborios med saunagrotten. Om eftermiddagen var Jakob og Maiken ved stranden sammen med Julie og Kasper, og det var noget, ungerne kunne lide. Det er igen blevet et rigtig flot vejr med sol fra en næsten skyfri himmel, luften 24 grader og vandet 24 grader. Vi har planer om at sejle til Kos i morgen. Alt vel ombord. En hilsen fra turisterne på Nissiros.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Panormitis Bay (Simi) - Pali (Nissiros) onsdag d. 10. oktober 2012
Vi er sejlet til Pali på Nissiros i dag. Det var overskyet og stille, da vi forlod Panormitis Bay godt otte. Vi var ikke kommet ret langt, før voldsomme skyer strak sammen bag os og det begyndte at tordne. Den ene tordenbyge efter den anden trak vest om os; men vi undgik dem alle og fik kun en smule regn fra udkanten af en enkelt af dem. Det havde de ikke meldt; de havde meldt svag til jævn vind fra SØ. Vi havde planlagt at sejle til Nissiros og skulle derfor mod vest, så det ville passe fint; men i forbindelse med tordenbygerne drejede vinden rundt og tiltog i styrke, holdt sig dog under 10 m/sek. Vi fik knap to timer for sejl. Hele turen fra Simi til Nissiros var på godt 33 sm. og tog 5½ time. Søerne var en overgang lidt for store til Kasper, så han blev desværre søsyg. Han faldt heldigvis i søvn og var frisk, da vi kom i havn. Vi har planer om at tage en overliggerdag på Nissiros, så vore gæster kan komme en tur på vulkaner. Alt vel ombord. En rigtig sejlerhilsen fra alle ombord på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Gialos (Simi) - Panormitis Bay (Simi) (anker) tirsdag d. 9. oktober 2012
Efter en tur med det lille turisttog, proviantering og et besøg hos Port Police var vi klar til at forlade Gialos for denne gang. Vejret er rigtig flot, 25 grader, vekslende skydække, stille og en vandtemperatur på 25 grader. Vi havde besluttet at sejle ned til Panormitis Bay, en rigtig flot naturhavn på sydsiden af Simi, hvor der er et meget stort kloster. Gummibåden blev pumpet op, så Julie og Kasper kunne komme ind til stranden og få en tur i den, og der blev badet. Det blev en rigtig flot aften for anker - vinden lagde sig helt, og vandet var spejlblankt. Turen ned til Panormitis Klosteret var på 12 sm. og tog 2 timer for motor. Alt vel ombord. En sejlerhilsen fra hele besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Gialos (Simi) mandag d. 8. oktober 2012
Vi har besluttet at blive en ekstra dag i Gialos, havnebyen på Simi, så Jakob og familie kan se lidt nærmere på byen. Simi er kendt af mange danskere. Vi har i hvert fald mødt rigtig mange danskere, og der er flere, der har hus her i byen. Det blev til en travetur op til Chora, den gamle bydel oppe på toppen af bjerget, ca. 350 trin. Der er altid noget at se på her i havnen: Anker der ikke får greb, krydsede ankerkæder, anker der sidder fast og med en dybde på godt 20 meter, så kræver det dykkerudstyr for at dykke ned på bunden. En hilsen fra Jakob, Maiken, Julie, Kasper, skipperinden og skipper.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Gialos (Simi) søndag d. 7. oktober 2012
Vi tog færgen fra Simi til Rhodos kl. 07:45 for at hente Jakob, Maiken, Julie og Kasper i lufthavnen, men inden vi tog bussen ud til lufthavnen, blev der tid til at hilse på skipperindens kusine Ellen og hendes mand Freund, der var på ferie på Rhodos. Jakob og Co. landede som planlagt og efter en frokost og nogle timers sightseeing i Rhodos, tog vi alle færgen tilbage til Simi. Vi havde oprindeligt planlagt at samle dem op i Rhodos; men det var umuligt at få plads i marinaen i Rhodos, så vi valgte at hente dem med færgen. Den nye besætning har nu fået sig indrettet på Nausikaa, og vi glæder os til at have dem ombord den næste uges tid. Alt vel ombord. En hilsen fra hele besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Gialos (Simi) lørdag d. 6. oktober 2012
Vi lå rigtig dejligt over på sydsiden af havnen, men der var en stor ulempe: Lige på den anden side af vejen, der løber langs kajen, er der et værtshus, som holder åbent, til der ikke er flere gæster. I nat lukkede de kl. ca. 4, og de spiller meget høj musik. Det var meget svært at sove på grund af larmen, så da der blev plads ovre på nordsiden af havnen, flyttede vi. Her ligger vi også godt, men det føles, som om vi mærker kølvandet fra de mange færger mere her. Men der er ingen værtshuse lige i nærheden! Der er blevet provianteret og gjort klar til at modtage vore gæster i morgen. Vi glæder os til at være sammen med Jakob, Maiken, Julie og Kasper i den kommende uge. Vi har haft besøg af Jørgen fra s/y Søfine, han ligger i Pedi bugten på den anden side af bjerget. Hyggeligt med en sludder og høre om hans tur herned ad Donau. Alt vel ombord. En hilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Gialos (Simi) fredag d. 5. okotber 2012
Vi har fået undersøgt færgeforbindelserne fra Simi til Rhodos og tilbage igen på søndag for at hente Jakob med familie, da vi nu ikke kunne få plads i Mandraki Marina på Rhodos. Der er ok forbindelser, og vi har købt biletter. Der er dog lidt ventetid på at komme tilbage; men så får vi mulighed for at se lidt på Rhodos by. Vi skal fra Simi kl. 07:45 og er tilbage kl. ca. 19:00. Vejret er stadig meget varmt, og dem vi har talt med, siger at det er meget varmere, end det plejer at være på denne årstid; det er spændende, hvor længe det holder. Vi har fået travet lidt rundt i Gialos i dag og set på badestranden m.m. Her er rigtig dejligt. Det har et par aftener trukket med tordenvejr ovre i bjergene i Tyrkiet, men det blev kun til nogle få stænk. Dog vovede vi os kun op til en nærliggende taverna for at spise. En hilsen fra Simi.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Rhodos (anker) - Gialos (Simi) torsdag d. 4. oktober 2012
Det blev en MEGET urolig nat for anker uden for marinaen i Rhodos. Vinden lagde sig godt nok; men dønningerne kom rullende omkring nordspidsen af Rhodos og ned langs østkysten, hvor havnen ligger, og sammen med bølgerne fra et utal af færger gav det en hel del uro, så det blev ikke til megen søvn den nat. Om morgenen sejlede vi atter hen til Mandraki Marina og blev igen afvist. Efter lidt snak kunne vi få lov til at ligge i marinaen et døgn, men så var det ud igen. I weekender er havnen reserveret charterbådene. Det kunne vi ikke bruge til noget. Vi skulle jo samle Jakob med familie op på søndag, så vi besluttede at returnere til Simi. Der går mange færger mellem Rhodos og Simi, så vi vil se, om vi ikke kan hente dem på den måde - herom senere. Alt vel ombord. Vejret er stadig varmt, fugtigheden er faldet meget, og solen skinner fra en letskyet himmel. En sejlerhilsen fra de skuffede sejlere.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Gialos (Simi) - Rhodos (anker) onsdag d. 3. oktober 2012
Jakob og Co. lander på Rhodos på søndag, og vi havde planer om at hente dem på Rhodos. Vi ville godt have et par dage til at se lidt nærmere på byen Rhodos, så vi satte kurs mod Rhodos og ankom til Mandraki Marina på Rhodos ved 14 tiden efter ca. 27 sm. og knap 5 timers sejlads. Vi havde en svag vestlig vind – læns, som vi ikke kunne bruge til noget. Da vi ankom til Mandraki Marinaen, fik vi at vide, at alt var optaget, men at vi kunne ankre uden for havnen og forsøge igen i morgen. Ifølge Rod Heikell’s beskrivelse (havnelods) skulle der være åbnet en ny stor marina i 2011, lidt syd for Mandraki Marina, så vi satte kurs mod den. Men ak, der er ikke lavet noget som helst de sidste par år, så tilbage og ankre bag Mandrakis Marina. Udsigten var der ikke noget i vejen med: Flotte vindmøller og ridderborgen med den gamle bymur tæt på, men der var temmelig uroligt på grund af vind. Vi håber på, at den lægger sig i løbet af natten. En sejler hilsen fra ankerliggerne på Rhodos.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Gialos (Simi) tirsdag d. 2. oktober 2012
Gialos, havnebyen på Simi, ser rigtig flot ud nede fra havnefronten med mange velholdte huse. Men når man kommer om bag facaderne, er der rigtig mange, der er meget forfaldne. Rygterne siger, at der er mange af husene, der ikke er beboede, men at ejerne får tilskud til vedligeholdelse af facaden, så det ser flot ud, når man anløber havnen. Vi har været oppe i Chora, der ligger oppe på toppen af bjerget syd for havnen. Der er godt 350 trin op til den gamle by, så det giver lidt motion; men sikke en udsigt der er ned over havnen. Vi havde forøvrigt en lidt urolig nat sidste nat. Et tordenvejr trak nord om os og berørte ikke os, men det gav pludselig temmelig megen vind fra NØ ved 3 tiden i nat. Havnen er temmelig åben mod NØ, så det gav lidt uro i havnen, og folk var oppe for at se efter fortøjninger. Ankeret holder ikke for godt her i havnen, men efter en times tid var det hele overstået, og der faldt igen ro på. Alt vel ombord. En hilsen fra Simi.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Livadia (Tilos) - Gialos (Simi) mandag d. 1. oktober 2012
Vi stod op til endnu en flot efterårsmorgen, helt stille og varmt. Det blev nok den varmeste dag, vi har haft længe, og fugtigheden var meget høj, ret ubehageligt. Vi fortsatte vor tur rundt blandt Dodekaneserne og nåede til Simi, en tur på godt 30 sm. og ca. 5½ time. Det var som at sejle på fløjl, helt blankt vand. Det var en rigtig flot indsejling til Gialos, havnebyen på Simi, i følge guide bøgerne skulle det være en af de flotteste indsejlinger og havne i Grækenland. Vi har ikke besøgt så mange endnu; men af dem, vi har besøgt, er det den flotteste. Husene, næsten alle meget velholdte, ligger klistret op ad bjergsiderne rundt om havnen. Byggestilen minder lidt om Italien. Vi havde lidt problemer med at få ankeret til at holde. Der er 20 m. dybt inde i havnen, og dybden faldet meget brat ind til molen, men det lykkedes i tredige forsøg. Hen under aften trak det sammen ude mod øst, og vi sagde til os selv, at havde vi været i Danmark, ville det blive tordenvejr - det var meget lummert. Det blev det, men det var langt væk, og vi fik kun lige så meget regn, at dækket kunne nå at blive vådt. Det havde ellers været dejligt med en ordentlig skylle til at rense luften med. Det var første regn siden april måned her i området. En sejlerhilsen fra Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Livadia (Tilos) søndag d. 30. september 2012
Der var nogle ting, vi godt ville se på Tilos. Men om søndagen kører der ikke ret mange busser, og det ville næsten være umuligt at nå at se det på en dag, så vi lejede en bil og kunne så se det på en halv dag. Vi kørte først en tur til Megalo Horio, hvor vi ville besøge dværgelefantmuseet. Vi traf Vicky, der sad i skyggen under de store træer uden for museet. Hun åbnede museet for os og fortalte ivrigt om fundene af dværgelefanterne, der ikke er meget større end en pony. Knoglerne er fundet i en bjerghule inde midt på øen, hulen er desværre lukket for publikum. De små elefanter på Tilos døde for 4000 år siden, sikkert på grund af et kæmpe vulkanudbrud på Santorini, de havde da græsset på Tilos i mere end 40.000 år. Næste stop på turen blev klosteret Pandeleimonas, der ligger fantastisk flot ude på vestsiden af Tilos. Præsten var desværre ikke hjemme, han holdt søndagsmesse i Megalo Horio. Man kan få lov til at overnatte på klosteret, hvis man har lyst. Vi kørte nu videre. På turen tilbage til havnen besøgte vi Mikro Horio, en forladt landsby. Beboerne forlod byen i 1950’erne, hvor de alle flyttede til Livadia. De, der havde tegltage, tog teglstene med og de ca. 220 huse står nu som runiner, der er ved at falde sammen. De eneste huse, som er vedligeholdt, er kirken og en bar, der åbner kl. 23 og spiller dunkende beat - her kan de ikke genere nogen. Vi har lidt problemer med varmen, der når over 30 grader. Det er normalt ikke et problem; men fugtigheden er over 80%, og det gør, at man sidder stille og sveder - uden at foretage sig noget. Vi fik besøg af Lone og Mogens fra Jægerspris. Vi havde tidligere mødt dem Amorgos, og de var nu kommet til Tilos. De kendte andre danskere, så vi havde et hyggeligt danskertræf over en ouzo oppe på det lille torv. Vi planlægger at hoppe videre i morgen. Alt vel ombord. En hilsen fra turisterne på Tilos.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Pali (Nissiros) - Livadia (Tilos) lørdag d. 29. september 2012
Vi stod op til en varm morgen - varmen er for alvor kommet tilbage. Vi har over 30 grader midt på dagen, og om natten er temperaturen ikke under 24 grader. Dynerne er igen fjernet fra betrækkene. Efter morgenkaffen med friskt brød fra den lille lokale bager, var vi klar til endnu et ø-hop. Denne gang gik turen til Tilos, en tur på ca. 17 sm. og 3 timer for motor på blankt vand. Da vi kom til havnebyen Livadia på Tilos, stod havnefogeden Eddy, en lille spinkel kvinde, og tog imod os, anviste os en plads og hjalp med fortøjningerne. Det er ikke noget, vi er forvænt med her i det græske. Tilos skulle være et meget roligt sted, hvor der ikke sker de store ting. Hovedattraktionen på øen er lange vandreture; det orker vi ikke i denne varme. Det blev dog til en tur ud ad den flotte havnepromenade. Alt vel ombord. En sejlerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Pali (Nissiros) fredag d. 28. september 2012
Vi tog som planlagt en overliggerdag på Nissiros og lejede en bil. Det var ikke bare en bil, vi lejede. Eagle’s Nest, som vi lejede hos, havde lavet en vejledning i, hvordan man fik det bedste ud af en dag på Nissiros, og vi fik kort, kørevejledning og en CD med lokal musik. Og det var en succes. Vi startede med en tur i sauna; det var en lille grotte i byen Emborios, hvor temperaturen fra jordens indre opvarmer den til saunatemperatur. Derfra kørte vi til vulkanerne inde midt på øen. Der er to små kratere og et stort. Vi besøgte dem alle, og det store kunne man gå ned i. Et meget stort krater, hvor svovldampe steg op fra et utal af huller i overfladen. Det sydede, boblede og stank, og overfladen var meget varm - en fantastisk oplevelse. Vulkanerne er stadig aktive og var sidst i udbrud i 1873. Inden vi kørte tilbage til båden for at spise frokost, var vi en tur oppe på et udsigtspunkt med udsigt ned over kraterne. Bjergbyen Nikia med vulkanmuseet blev også aflagt et besøg. Efter frokost gik turen til Mandraki, hovedbyen på Nissiros. Her besøgte vi Monastery of Panayia Spiliani og den gamle middelalderborg. Det har været en rigtig fin dag med store oplevelser. I morgen går turen til Tilos. Det har været en smule overskyet i dag, men det var kun dejligt; ellers havde der været ulideligt varmt nede i krateret. Temperaturen ligger på mellen 23 og 25 grader døgnet rundt. Der er lagt nyt rejsebrev ind under punktet ’Rejsebreve’, som beskriver skipperindens oplevelser på Kykladerne. En hilsen fra turisterne på Nissiros.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Skala (Astipalea) - Pali (Nissiros) torsdag d. 27. september 2012
Vi havde oprindeligt planlagt at blive på Astipalaia et par dage; men de lovede lidt vind de kommende dage, og pladsen langs molen uden for havnen var meget åben, så vi besluttede at sejle videre allerede i dag. Endelig fik vi vind, vi kunne bruge til noget. De havde meldt 5-10 m/sek. fra NV, og da vi skulle mod øst, gav det en fin halvvind. Vi fik nu kun 5-8 m/sek., det blev en rigtig flot tur over til Nissiros for SEJL, og sejlene skyggede for solen det meste at turen - ren luksus. Turen var på ca. 40 sm. og tog godt 7 timer. Vi valgte at gå ind til Pali, en rigtig flot, meget beskyttet og hyggelig havn, så her bliver vi et par dage. Vi har planer om en tur på vulkaner i morgen, men herom senere. Alt vel ombord. En rigtig sejlerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Katapola (Amorgos) - Skala (Astipalea) onsdag d. 26. september 2012
Vi kom lidt tidligt afsted fra Amorgos. Vi havde planlagt at sejle videre til Astipalea i dag, men ikke så tidligt! Det viste sig, at færgerne til Amorgos begynder at ankomme allerede kl. 04:00, og vi lå få meter fra deres ankomssted. Der var en livlig trafik langs kajen, hvor vi lå, af biler og gående, så da den tredie færge var sejlet, opgav vi at sove mere og stod op og sejlede. Vi forlod Amorogos kl. 07:00 og satte kurs mod Astipalea, en tur på godt 46 sm. Der var næsten havblik på hele turen, så det blev for motor. Det var skønt at få stoppet motoren efter godt 7½ time. Vi havde sat næsen op efter at komme ind til en lille fin havn, som der står i havnelodsen. Men nej - de havde fået tilskud til anlæggelse af nye moler af EU, og det var de i gang med, så de havde lukket havnen. Vi fandt en plads langs en mole uden for havnen, et meget åbent og kedeligt sted, men ok for en overnatning. Efter en lille siesta travede vi en tur op til Chora og den gamle borg på toppen af bjerget, lidt af en klatretur. Man kunne tydeligt se, at Amorgos ikke er et så udpræget turiststed; byen så lidt forfalden og fattig ud. Men øllen oppe på torvet i Chora smagt udmærket, og udsigten fejlede ikke noget. En sejlerhilsen fra Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Naxos - Katapola (Amorgos) tirsdag d. 25. september 2012
Vi stod op til havblik og lummert vejr. Det var varmt fra morgenstunden og fugtigheden høj, så det var en lidt ubehagelig varme, og solen bagte ned fra en skyfri himmel. Vi kom afsted ved halv ni tiden og satte kurs syd om Naxos, gennem De små Kyklader til Amorgos, hvor vi ankom ved halv tre tiden efter at have tilbagelagt ca. 36 sm. Da skipper havde været oppe for at se busafgangene til Chora, hovedbyen på øen, mødte han et par danskere, Lone og Mogens, der var på ø hopperi. De tilbød os et lift op til Chora, og det sagde vi selvfølgelig tak til. Chora på Amorgos ligger ligesom de andre Chora’er oppe på en bjergtop et stykke fra havnen. En spændende og fin kykladeby med masser af hvide huse med blå døre og vinduer samt meget stejle og smalle gyder. Efter at have gået lidt rundt, tog vi tilbage til havnen og nød aftenen ombord på båden. Vi havde første parket til det meste, en flot aften. Vi har planer om at fortsætte turen øst på i morgen. Øen Astipalaia er vort næste mål. En sejlerhilsen fra Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Naxos mandag d. 24. september 2012
Vinden har lagt sig, og det er igen blevet flot sejlvejr. Men vi var ikke helt ’færdige’ med Naxos, så vi snuppede endnu en dag på den dejlige ø. Samtidig med, at vinden lagde sig, kom det fine vejr tilbage; de sidste dage, hvor det har blæst fra nord, blev det lidt køligt om aftenen, så vi måtte have lidt tøj på, hvis man skulle ud og gå. Men nu er de lune og stille efterårsaftener tilbage (her, hvor vi opholder os). Vi har fået set lidt mere på Naxos by i dag, vasket lidt tøj og båden. Det er ikke mange steder, man må vaske båd. Det måtte man her, så det var med at benytte sig af det. Der er også blevet provianteret, tanket vand m.m. Ved solnedgang var vi, som så mange andre turister, ude på øen Portara med tempelruinen, for at se solnedgangen - et flot syn. Vi er nu klar til at fortsætte øst over i morgen og har planer om at sejle til Amorgos. Alt vel ombord. En hilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Naxos søndag d. 23. september 2012
I dag gik turen nord på, vi havde lejet bilen for 2 dage for at kunne tage det lidt med ro - der er meget at se på Naxos. Turen gik op langs nordvest kysten til Apollonas, hvor vi så Kouros Apollonas, en ufærdig skulptur af Dionysos, inden vi gjorde holdt i Apollonas for en lille formiddagsdrink på en af tavernerne i vandkanten. Vi fortsatte syd på mod Emery minemuseet; men igen møder der os en hob ruiner og et skilt med tilskud fra EU. Der var intet at se. Hvorfor fjerner de ikke skiltene til det? Vi gjorde holdt ved kirken Stavros, hvorfra der var en fantastisk udsigt, for at spise vor medbragte madpakke. På turen tilbage mod Naxos by gik vejen gennem bjergbyen Apiranthos, flot gammel by, hvor vi stak hovedet indenfor på det lille kyklademuseum, og videre til Panagia Drosiani, en meget gammel kirke med gamle freskomalerier, inden vi vendte tilbage til havnen og fik afleveret bilen. Der ligger en anden dansk båd S/Y Nordstjernen fra Åbenrå med Bent og Laila her i havnen. Dem havde vi ovre til et glas øl/vin og en sludder sidst på dagen. Alt vel ombord. En hilsen fra Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Naxos lørdag d. 22. september 2012
Vi har lejet bil de næste par dage og vil se lidt nærmere på øen Naxos og dens seværdigheder. Vi startede med at køre syd på til Dionysos templet; Naxos kaldes jo for Dionysos’ grønne ø, så det måtte vi se. Derfra gik turen til Demeter templet, det var noget mere velbevaret end Dionysos’. Frokosten blev indtaget på Yannis taverna på det lille torv i Halki. Hele tavernaen er overdækket af vinranker og fylder det meste af torvet, en hyggelig lille bjergby. Det blev også til et besøg på Vallindras destilleriet, hvor de laver den specielle likør Kitron, kogt på blade af kitro træet, som i Grækenland kun vokser på Naxos og Kreta. På turen tilbage gjorde vi en lille afstikker til hulen, hvor Zeus skulle være vokset op i følge legenden. Vi kom gennem Filoti og Moni med de store marmorbrud, inden vi gjorde stop for at se Kouros Flerio. Derfra gik det tilbage til havnen og båden efter en dejlig dag. Det er lidt af et bjerglandskab at køre rundt i, der er bjerge på over 1000 m, et flot landskab. En hilsen fra Naxos.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Naxos fredag d. 21. september 2012
Vinden kom, som de havde varslet den sidste uge, så i dag skulle vi ikke ud at sejle. Det var nu heller ikke planen; men der var nogle charterbåde, der åbentbart ikke havde styr på vejrmeldingen, eller også var de ligeglade. De skulle i hvert fald videre og mod nord mod vinden - det så ikke særlig behageligt ud. Vi har fået set lidt på den gamle bydel her i Naxos, en rigtig flot, gammel by med mange restauranter og turister. Vi ville også have været ud og se Portara, en tempelruin ude på øen Palatia, lige i nærheden af havnen. Men vandet stod ind over dæmningen, der fører ud til øen, så det må vente til en anden dag. Der er en festival – Cultural Festival Domus – der afholder ca. 170 koncerter hver sommer. Vi var til en af dem her til aften: Bouzouki Evening, græsk populær musik og dans. Det var en oplevelse - de var dygtige. Alt vel ombord. En hilsen fra turisterne på Naxos.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Gialos (Ios) - Naxos torsdag d. 20. september 2012
Vi havde planer om at sejle til Santorini i dag. Men vejrudsigten for de kommende dage lover hård vind fra nord, og da vi ikke rigtigt kan blive klog på mulighederne for at ligge på Santorini, valgte vi at droppe Santorini i første omgang og sejle til Naxos, som vi også godt ville besøge. Det er også noget lettere at komme fra Naxos til Santorini, der ligger syd for Naxos, i nordlig vind end omvendt. Vi havde en meget varm tur fra Ios til Naxos, en tur på ca. 28 sm. og 4½ time. Der var ingen vind, og havet var spejlblankt. Der var ikke engang små dønninger, kun dem færgerne lavede, og solen bagte ned i cockpittet. Vi fik en rigtig god plads i marinaen i Naxos, hvor vi regner med at blive de næste 4-5 dage. Der er meget at se på Naxos, og så har vinden nok lagt sig. En sejlerhilsen fra Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Gialos (Ios) onsdag d. 19. september 2012
Nu vi er på Homers, ø ville vi godt ud og se hans gravsted i Plakoto. Den eneste mulighed for at komme derud er at leje en bil, så det gjorde vi (20 € for en dag). I følge Turen går til Kykladerne nåes Plakoto ad bumpede hjulspor, men hvad oplevede vi? En ny bred, flot asfalteret vej, som endte i en vendeplads ude ved Homers gravsted. En vej, der sikkert er betalt af EU midler, men det var ikke det værste. Vi ville også godt se Gaiti-Simosi Museet, et helt nyt museum, der skulle være Grækenlands smukkeste museum for moderne kunst. Vi måtte lede for at finde det - der var ingen skilte, der viste vej, men vi fandt det langt om længe. Museet var tømt og forladt, og bygningerne var i forfald. Det er kun få år gammelt, og foran bygningen stod et skilt, der viste at EU havde givet 4.050.000 € i tilskud til opførelsen at museet. Nu vi havde bilen, kørte vi en tur rundt på øen, besøgte flere steder og spiste frokost på en lille taverna i Psathi. En tur rundt i en middagsøde Chora sluttede med et besøg på det lille arkæologiske museum. Alt vel ombord. En hilsen fra turisterne på Ios.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Karavostasis (Folegandros) - Gialos (Ios) onsdag d. 18. september 2012
Fra Folegandros gik turen til Homers glade ø – Ios, en tur på knap 18 sm. og 3 timers sejlads for motor på næsten blankt vand. Det er nok snart slut med det blanke vand i denne omgang - de melder frisk til hård vind til weekenden. Vi fik en fin plads i Gialos, havnebyen på Ios. Har set lidt på området og har planer om at blive her en ekstra dag. Vi havde et lille problem med vores spray-hood; syningerne omkring ruderne var mørnet, og det fik vi lige klaret her på Ios. Der kom en sejlmager rundt med sit vistikort sidst på eftermiddagen og spurgte, om vi havde noget, der skulle ordnes - så var han mand for at klare det. Han fik sprayhooden med straks og kom tilbage med den senere på aftenen, så nu er det problem løst. Her er alt vel, og vi nyder det flotte vejr. Skipper overvejer at få dynen i sit dynebetræk, temperaturen er nede på 22 grader om morgenen. En sejlerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Adamas (Milos) - Karavostasis (Folegandros) mandag d. 17. september
Vi er nu nået til Karavostasis, havnebyen på Folegandros, efter en tur på ca. 35 sm. og 6 timer. Vi fik lidt vind ved middagstid og fik rullet sejlene ud. Men det varede desværre kun knap en halv time, så lagde vinden sig igen, og motoren måtte atter i gang. Folegandros – Den smukke vildskabs ø, som den kaldes, er en af de mindste af de beboede øer. Her lever de af jordbrug, fåreavl og biavl; det er svært at forestille sig midt i september, hvor alt er brunt og svedet af. Ikke et grønt blad (undtagen på træerne på de små torve i hovedbyen Chora). De har efter sigende ikke fået regn siden april måned, og sommeren i år har været ekstremt varm. Vi besøgte Chora (der findes næsten en Chora på hver ø, det er det, de kalder deres hovedby). En fin lille kykladeby med hyggelige pladser, der er opstået omkring byens brønde. Den gamle bydel var også fantastisk. Der er mange danskere, der besøger Folegandros. Det skulle især skyldes en dansk kvinde, der driver et af hotellerne i Chora; hun er god til at slæbe danske turister til øen. Alt vel ombord. En sejlerhilsen fra Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Adamas (Milos) søndag d. 16. september 2012
Vi tager en overliggerdag på Milos – Farvernes og Afrodites ø. Der var flere ting, vi godt ville se og havde talt om at leje en bil. Men tingene var koncentreret om byerne Plaka og Tripiti, som næsten er bygget sammen, så vi tog i stedet en bus fra Adamas, hvor vi ligger, og til Plaka. Det blev til en klatretur op til den gamle borg Kastro med kirken Panagia Thalasitra, hvorfra der var en fantastisk udsigt ud over hele området. Plaka er en charmerende lille by, hvide huse med blå døre og vinduer og meget smalle gyder brolagt med natursten, der er omkranset med hvide striber. I Plaka besøgte vi det Arkæologiske Museum, hvor vi så flere spændende fund fra øen. Men hovedattraktionen var Venus fra Milos, som er en gipsafstøbning af orginalen, der findes på Louvre. Der var meget kort afstand fra Plaka til Tripiti, så vi gik ned til Katakomberne, Grækenlands eneste. Det var lidt af en skuffelse, især efter at have besøgt dem i Rom. På tilbagevejen var vi rundt om det sted, hvor de fandt statuen af Venus og amfiteatret. Efter en lille frokost på en meget lokal taverna i Tripiti tog vi bussen tilbage til båden. Vi har ofte sagt til os selv: Hvad lever alle disse mennesker af ude på de små øer? Det fik vi svar på, da vi besøgte Milos Minemuseum, i hvert fald hvad de lever af på Milos. Hovedindtægten kommer fra minedrift, som har eksisteret på Milos i tusinder af år og stadig er et stort erhverv. Det var et rigtig fint lille museum. Der var i sær en film, hvor de gamle på Milos fortalte om deres arbejde i minerne, som forklarede mange ting. Vi forventer at fortsætte vor tur rundt i Kykladerne i morgen. En hilsen fra turisterne på Milos.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Livadi (Serifos) - Adamas (Milos) lørdag d. 15. september 2012
Vi er nu nået til Milos på vort lille øhopperi i det græske, et hop på ca. 30 sm. og 4½ time for motor. Det havde blæst lidt i går, og det havde rejst en del swell (sø), mere, end vi havde regnet med. Og det kombineret med meget svag vind gav lidt urolig sejlads. Det var en helt anden havn, vi kom til i Adamas på Milos end den, der er beskrevet i havnelodsen. Der er lavet en helt ny mole med plads til rigtig mange både, og den gamle mole, der gik nord/syd er fjernet. Det er en ny flydebro med vand- og elstander, rigtig flot. Vi har fået provianteret lidt, det er jo søndag i morgen. Det er planen at blive her et par dage og se lidt at øens seværdigheder. Det er jo her, skulpturen af Afrodite/Venus fra Milos stammer. Der findes en gipsafstøbning her, men orginalen findes nu på Louvre. En sejlerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Livadi (Serifos) fredag d. 14. september 2012
Vi kom til Serifos i går, den første ø, vi besøger i Kykladerne. Vi ville rundt og se lidt af øen i dag. Vi startede med at tage bussen op til hovedbyen Chora, der ligger oppe på en bjergtop lige bag havnebyen Livada. Man kan gå derop, men vi valgte at tage bussen derop og gå tilbage. Chora er det, man forbinder med Grækenland og ser på alle turistbrochurer: Hvide huse, blå døre og meget stejle og smalle trapper/gyder mellem husene. En rigtig fin by, og sikke en udsigt, der var oppe fra toppen. Vi nød en forfriskning på det lille torv Pano Pitsa, inden vi tog trappen tilbage til havnen. Om eftermiddagen fik vi besøg af Ina og Johan fra Rødovre. De har et feriehus her på Serifos og havde set det danske flag nede i havnen og ville hilse på os. Vi havde en hyggelig snak og fandt ud af, at de var i familie med Birthe og Ole fra S/Y Valkyrien, som vi havde været sammen med på La Gomera - verden er lille. Vi planlægger at sejle til Milos i morgen. Bemærk, der er nyt rejsebrev fra skiperinden. En hilsen fra turisterne på Serifos.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Poros - Livadi (Serifos) torsdag d. 13. september 2012
Vi havde sat alarmen til at vække kl. 05:45 og stod op til en helt stille morgen. Det var stadig mørkt; men inden vi kom i tøjet og fik lidt morgenmad, lysnede det, og vi sejlede fra Poros kl. 06:30. Vi var rigtig glade for, at vi havde fået ordnet problemet med ankeret i går eftermiddags, ellers var vi først kommet afsted midt på dagen. Det blev en fin tur fra Poros og ud til Kykladerne, øen Serifos, en tur på ca. 61 sm. og knap 10 timer. Vi var overraskede over, hvor roligt vandet var. Det havde trods alt blæst i lang tid, men der var ingen swell overhovedet. Det var stille indtil ved middagstid, hvorefter det friskede lidt op fra SØ, som de havde lovet. Det var lige i snuden, men det generede os ikke. Vi havde fornøjelsen at få følge af en flok delfiner. Dem har vi ellers ikke set meget til i lang tid, men de fulgte os længe – herligt! Det var en rigtig flot indsejling til Livadi på Serifos, der ligger dybt inde i en fjord med byen Chora oppe på bjergtoppen i baggrunden. Der var endnu ledige pladser ved molen, så vi fik fortøjet og gjort klart skib; men så blev det heller ikke til meget andet. Vi havde været tidligt oppe, så vi gik tidligt til køjs. Vi har planer om at blive her et par dage. Alt vel ombord. En sejlerhilsen fra Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Poros onsdag d. 12. september 2012
Vi er ved at være klar til at sejle ud til Kykladerne. Vinden har lagt sig i Poros; men det blæser stadig ude på Serifos, som er vort mål, så vi venter med at sejle til i morgen tidlig og har planer om at sejle ved 6 tiden. Flere af de, der har ligget ved siden af os, har haft problemer med deres anker. De havde fanget en gammel morringskæde, og nogle måtte have dykker for at få ankeret fri. For ikke at vi skulle komme i samme situation i morgen tidlig, besluttede vi at flytte ud og ligge langskibs på flydebroen i løbet af eftermiddagen. Ganske rigtigt! Vi havde også fanget kæden, og ankeret sad uhjælpeligt fast. Der lå en hollænder ved siden af os, som tilbød at dykke ned og se, om han kunne få det fri, og det lykkedes. Godt, vi gjorde det, ellers var vi ikke kommet afsted i morgen tidlig. Alt vel ombord. En hilsen fra de sejlklare.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Poros tirsdag d. 11. september 2012
I dag har vi slappet af og travet lidt rundt. Det er ikke de store ting, vi har fået ordnet. Vi har en syning i sprayhooden, vi godt ville have repareret; men der er ingen sejlmager her i Poros, så det må vente, til vi kommer til en havn med en sejlmager. Der har været flere danske både i Poros, mens vi har ligget her, og en af dem besøgte vi her til eftermiddag. Det var Aase og Ove Bonde i S/Y Cenobia. Vi havde nogle rigtig hyggelige timer sammen, hvor vi fik udvekslet erfaringer og fortalt skipperhistorier. De er på vej til Kalamata, hvor de skal overvintre. Det har blæst meget de sidste par dage, men vinden lagde sig i løbet af dagen, og vi fik en rigtig flot aften i Poros. En hilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Poros mandag d. 10. september 2012
Vi kom lidt hurtig i vandet, da vi kom herned d. 30. august, så de ting, vi havde planer om at lave, mens vi stod på land, fik vi ikke lavet. Men det har vi nu indhentet, og båden er helt klar til en efterårstur til Tyrkiet. I dag var det ankerspillet, der stod for tur. Jeg har fået ændret styringen nede fra cockpittet, så det er nu, som jeg havde planlagt det i sin tid, inden vi tog hjemme fra. Vi følger vejrmeldingen nøje, og det ser ud til, at melteminen (den kraftige nordlige vind, der blæser mere eller mindre konstant hele sommeren) har sluppet sit tag, i hvert fald midlertidigt. Det ser ud til, at vi kan komme afsted torsdag mod Serifos. Alt vel ombord. En hilsen fra Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Poros søndag d. 9. september 2012
Vi ligger fortsat i Poros og nyder vejret. Her er det flot vejr og der kom slet ikke den vind i dag, som de havde meldt; men uden for øen blæser det fortsat. Vi talte med en dansker, der var kommet fra Nafplio i går i en charterbåd; de havde haft op til 20 m/sek. imod og en meget hård tur. I dag fik skipper skiftet brændstoffilter på motoren, og det var vist godt, for filteret var meget snavset, selv om der jævnligt bliver drænet tank for snavs og vand. Alt vel ombord. En søndagshilsen fra Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Poros lørdag d. 8. september 2012
Vi ligger stadig i Poros og afventer en god vejrmelding til turen ud til Kykladerne. Vi har lige fået en e-mail fra Leo Schmidt på S/Y Galadriel, der ligger indeblæst på Mykonos, hvor der er fuld storm 8 beaufort, med kraftigere vindstød, så vi venter lidt. Der skulle blive en mulighed på onsdag/torsdag; men de har det med at ændre det hele tiden, så vi får se. Vi fortsatte med lidt vedligeholdelse trods weekend. Vi fik installeret et ’No Smell Filter’ på holdingtanken. Vi havde det ikke så godt med at bruge toilettet, når der lå både ved siden af os; udluftningen fra tanken lugtede ikke særlig godt, men det skulle forhåbentlig være over nu. Vi fik også besøgt havnefronten og spiste på en af de små taverner. En sejlerhilsen fra de lugtfrie.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Poros fredag d. 7. september 2012
Vi er gået i gang med lidt vedligeholdelse og forbedringer af båden, mens vi ligger og venter på lidt bedre vejr. Forstået på den måde, at her, hvor vi ligger, er der ikke noget i vejen med vejret; men vi ville jo gerne ud til Kykladerne, og der blæser det ude. Også mere, end vi har lyst til at sejle i, så vi bliver i Poros nogle dage og afventer en bedre vejrmelding. Vi har fået installeret/flyttet filteret til bruservandet fra pumpen, der sidder nede under kistebænken og ind i motorrummet, så vi er fri for at tømme kistebænken (cykler, gummibåd m.m.) hver gang, filteret skal renses. Her er alt vel, og vi nyder tilværelsen. En hilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Ermioni - Poros torsdag d. 6. september 2012
Efter morgenmad i cockpittet med friskt morgenbrød fra den nærliggende bager begav vi os afsted mod Poros. En tur på godt 20 sm. og ca. 2½ time på næsten blankt vand. Sidst på turen var der en let brise fra øst, lige i mod og ikke nok til at sejle på, men det frisker alt sammen. Vi valgte at fortøje omme på vestsiden tæt på flydebroen, (for de, der kender stedet) Her skulle være nogenlunde læ for nordlig vind, som de melder i de kommende dage; men lidt uro er der fra færgerne. Vi var rundt og se lidt på havnefronten og byen, umiddelbart ser den rigtig hyggelig ud; men ser man nærmere efter, er den meget forfalden og slidt. Det ser ud til at være lidt af et ferie- og turiststed. Alt vel ombord. Mange sejlerhilsner fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Spetses - Ermioni onsdag d. 5. september 2012
Vi tog lige et sidespring fra vores øhopperi og landede i Ermioni på Peloponnes, et rigtig hyggeligt sted. Det var en lille tur på knap 11sm. på spejlblankt vand. Der er to havne, en på nordsiden af byen, hvor man ligger meget beskyttet, og en på sydsiden af byen, hvor der er mere åbent med en flot udsigt. Vi valgte den på nordsiden af byen, selv om det er helt stille og man nemt kunne ligge på sydsiden. Der er fine indkøbsmuligheder, så vi fik provianteret lidt. I morgen fortsætter vi til Poros, hvor vi regner med at blæse inde nogle dage. En varm sejlerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Spetses tirsdag d. 4. september 2012
Vi havde læst, at det skulle være fint at leje cykler her på Spetses. Der løber en vej rundt om hele øen, en tur på ca. 25 km. Den ville vi prøve; fandt cyklerne frem og fik dem pumpet. Det var første gang, vi havde dem i brug i år, og vi fik smurt et par klemmer og pakket lidt koldt at drikke. De skriver, at man ikke kan købe noget på turen rundt. Vi kom rundt. Men at det skulle være fint at cykle rundt, vil jeg sætte spørgsmålstegn ved. Jo, hvis man var bjergrytter! Der var rigtig mange stejle stigninger og bratte nedkørsler, så vi trak cyklerne en hel del af tiden, men det var en rigtig flot tur. Det var nok lidt hårdt at lægge ud med sådan en tur, så det blev ikke til megen aktivitet resten af dagen. Der er festival – Armada festival – i Spetses på lørdag. Det kunne vi godt tænke os at overvære. Men de melder hård nordlig vind til på lørdag, og så er det ikke rart at ligge i Spetses, så vi har besluttet os for at sejle mod Poros i morgen. Alt vel ombord undtagen skipperindens bagdel. En hilsen fra cykelisterne på Spetses.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Kilada Bay (anker) - Spetses mandag d. 3. september 2012
Så kom vi afsted fra Kilada og fik startet vort øhop i det græske øhav. Det er planen at sejle tværs over Ægærhavet i korte distancer fra ø til ø og havne i Marmaris i Tyrkiet sidst i oktober. Første hop gik til Spetses, en tur på ca. 14 sømil og knap 2½ time. Vi kom til en fyldt havn på Spetses, i hvert fald inde i den gamle havn; men var heldige at finde et hjørne, hvor vi kunne fortøje. Den gamle havn er lidt speciel med et miljø, som vi ikke har mødt andre steder. De gamle bådeværfter ligger langs skråningerne på vej ind til det inderste bassin, som er forbeholdt fiskerbåde, lokale både og taxibåde. Gæstebådene ligger fortøjet ude i havnen for anker med lange liner ind til land, da der ikke er vand nok inde ved kajen. Som sagt var vi heldige at finde et sted, hvor vi kunne gå i land. Spetses er en rigtig ferieø med en flot havnepromenade og en hyggelig by. Vi må indrømme, at der gik lidt ferie i den med store, kolde ’fadbamser’ på havnepromenaden. Vi har planer om at blive her et par dage. En sejlerhilsen fra Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Basimakopouloi Shipyard - Kilada Bay (anker) søndag d. 2. sep. 2012
Vi havde fået lov til at ligge i bassinet til traveliften hos Basimakopouloi Shipyard indtil ved 10 tiden, hvor de ventede et par fiskerbåde, som skulle på bedding i morgen tidlig. Så efter morgenmaden sejlede vi ud i bugten lige uden for værftet og droppede ankeret. Kilada bugten er en meget flot og beskyttet ankerbugt, omkranset af bjerge på den ene side og byen på den anden side. Vi havde besluttet at blive her i dag og slappe lidt af, og det blev der. For det første havde de lovet frisk vind - det mærkede vi overhovedet ikke inde i bugten - og for det andet trængte vi til at slappe af; det har været lidt travlt den sidste lange tid. Vejret gider vi ikke skrive om: Det er sol fra en skyfri himmel, temperatur på 22-24 grader om natten og omkring de 30 grader midt på dagen. Vi forventer at forlade Kilada i morgen. Alt vel ombord. En hilsen fra ankerliggerne.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Basimakopouloi Shipyard (søsætning) lørdag d. 1. september 2012
Vi startede dagen med en tur til Port Police, hvor man skal meddele, at båden bliver sat i vandet og betale et gebyr på 5 € for at få den frigivet. Vi havde allerede været hos Port Police i går; men betjenten, der havde vagt, havde ikke tid, så vi blev bedt om at komme igen i dag. Vi fik afregnet med værftet og havde regnet med at få vasket båden endnu engang inden søsætningen. Men folkene, der skulle sætte båden i vandet, var foran deres plan, så vi kom allerede i vandet kl. godt 10:00. Duerne, hvis rede jeg fjernede i går, var allerede i gang med at bygge en ny oppe i toppen af masten, og de fortsatte, mens båden blev kørt ud til traveliften; men opgav tilsidst, og vi er tilsyneladende sluppet af med dem. Vi har fået rigget båden til og er nu klar til afgang. Alt nede ombord er blevet ”henkogt” i løbet af sommeren. Juicen smager af folie, skipperindens cremer ser mærkelige ud. Og toilettet var stoppet, så skipper måtte igang med at rense det, men vi nåede det hele. Der blev også provianteret for det mest nødvendige. Dagen sluttede med sen, men dejlig, aftensmad på en taverna, hvor vi var lidt spændte på, hvad vi ville få serveret, for vi forstod ikke ret mange stavelser af servitricens talestrøm. Alt vel ombord. En hilsen fra en sejlklar besætning.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Basimakopouloi Shipyard (på land) fredag d. 31. august 2012
Vi havde oprindeligt bestilt søsætning til mandag morgen og havde så hele weekenden til at få båden gjort klar. Vi havde dog knapt fået vasket båden, da de kom fra værftet og fortalte, at de desværre ikke kunne søsætte os mandag morgen. De skulle have 2 fiskerbåde fra Kreta på land først, og det kunne godt tage lidt tid. Men hvis vi ville, kunne de sætte os i vandet i morgen lørdag ved middagstid. Skipper havde ellers planer om at polere fribordet, inden vi skulle i vandet, men det blev droppet, og vi sagde ja til at komme i vandet i morgen. Der blev travlhed ombord, så meget vi nu orkede i heden; der er godt og vel 30 grader midt på dagen. Dækket var overskidt af fugle. Det viste sig, at et par duer havde bygget rede i toppen af masten, så skipper måtte en tur i masten for at fjerne reden. Der var heldigvis ingen æg eller unger i reden, men duerne benyttede den stadig. Vi fik vasket båden, og vandlinien fik en gang bundmaling. Skruen havde vi heldigvis ordnet, inden vi tog hjem i juli måned, så vi var hurtigt klar til søsætning. Vi havde fået lov til at ligge i bassinet til traveliften til i morgen, så vi kunne få rigget båden til og få ordnet det sidste. En hilsen fra en travl besætning på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Danmark - Basimakopouloi Shipyard torsdag d. 30. august 2012
Vi er atter tilbage på båden efter en lang rejsedag. Vi tog toget fra Kolding i går og har overnattet i København hos en god ven, da vi skulle være ude i lufthavnen allerede kl. 7:00. Vi stod op til et kraftigt tordenvejr, og regnen væltede ned på vej ud til lufthavnen; men heldigvis var tordenbygerne trukket over, inden vi skulle i luften. Vi havde en rigtig fin flyvetur fra København til Athen med SAS; alt gik efter planen, og det samme gjaldt resten af turen ned til Kilada. Det var først bus X93 fra lufthavnen og ind til busterminalen og derefter en bus til Kranidi, sidstnævnte tog 3 timer. Vi var fremme ved båden ca. 20:00 og alt var, som da vi forlod den undtagen et tykt lag støv overalt udenbords. Da vi åbnede til kahytten, viste termometeret 37 grader, så vi fik åbnet alt, hvad der kunne åbnes og fandt en taverna, mens der blev luftet ud. Vi fik temperaturen ned på 30 grader, inden vi trætte gik til køjs. En hilsen fra den rejsetrætte besætning.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Basimakopouloi Shipyard - Danmark tirsdag d. 3. juli 2012
Vi er nu hjemme på sommerorlov. Turen hjem fra Kilada gik helt efter planen. Vi havde bestilt en taxa til at hente os kl. 05:00 (klokken 04:00 dansk tid) for at køre os til Kranidi, hvorfra bussen til Athen kørte kl. 05:30. Vi ankom til Terminal A i Athen kl. 08:50 og havde god tid til at komme ud til lufthavnen, hvor vi skulle være kl. 12:00. Der går en bus – X93 – fra Terminal A direkte ud til lufthavnen. På trods af, at vi kom af sted fra Athens lufthavn med ca. ½ times forsinkelse - der var en person mere med flyet, end der stod på deres lister, og det tog knap en halv time at finde fejlen - landede vi før tiden i København. Selv DSB kørte efter planen, så vi ankom til Kolding kl. 20:15 dansk tid. Vi må indrømme, at vi var lidt trætte, da vi endelig kom hjem og fik os sat ned. Alt var, som da vi forlod det for 2½ måned siden, lige med undtagelse af ukrudtet, der var vokset pænt. Vi vil nu holde en pause med opdatering af logbogen, men vender tilbage d. 30. august, hvor vi flyver ned til båden og genoptager vores tur ud til de græske øer. Vi vil dog opdatere hjemmesiden med de sidste rejsebreve og billeder, så snart vi får tid. Vi håber at vi ’ser’ Jer igen til efteråret. Tusind tak for alle hilsner vi har modtaget, det er rigtig dejligt at høre fra Jer. En hilsen fra de hjemvendte.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Basimakopouloi Shipyard (Kilada) (på land) mandag d. 2. juli 2012
Så har vi fået styr på de sidste ting. Filtre er blevet renset og slanger efterset, løse ting som påhængsmotor og redningskrans er blevet pakket væk, cockpittelt og sprayhood er afmonteret, så nu er båden klar til at blive efterladt i det græske de næste par måneder. Vi har bestilt taxa til i morgen tidlig kl. 05:00, og vi har fået checket ind på flyet og udskrevet boarding-pass, så vi er klar til hjemrejsen i morgen. Det bliver rart at komme lidt væk fra varmen og blæsten. En hilsen fra de rejseklare.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Basimakopouloi Shipyard (Kilada) (på land) søndag d. 1. juli 2012
Det er ikke de store ting, vi har udrettet i dag, vi har simpelthen holdt søndag. Det blæser fortsat meget, efter klokken 10 er det ikke til at lave noget udvendigt på grund af vind og sol, og det er begrænset, hvad der skal ordnes nede om læ. Vi var inde i byen og spise aftensmad og fandt en god restaurant med servering udendørs med en flot udsigt ud over bugten; der satte vi os. Det kom vi til at fortryde lidt senere, for vinden havde endnu ikke lagt sig, og når der kom en vindbyge fløj servietter og andre ting om ørerne på os; men når der var stille, var der fantastisk flot og maden ok. Vi er begyndt at glæde os, til vi skal hjem i overmorgen og håber på et nogenlunde vejr derhjemme. Alt vel ombord. En hilsen fra Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Basimakopouloi Shipyard (Kilada) (på land) lørdag d. 30. juni 2012
Vi fortsatte med rengøringen i dag. Det er med at komme igang fra morgenstunden, for efter frokost bliver det ikke til noget, det er simpelthen ikke til at holde ud. Vi må indrømme, at vi længes hjem til lidt køligere himmelstrøg. Det her kan ikke rigtigt sammenlignes med en ferie, hvor man kan gå ind i et airconditioneret hus/værelse, når det bliver varmt - vi har ingen steder, hvor det er køligt. Det hjælper ikke, at det blæser, som det gør lige for tiden, for vinden er ligeså varm. Der er blevet vasket tøj, fendere, tovværk og den slags. Skipper er gået igang med at ordne skruen, så den er klar, når vi kommer herned igen. Alt vel ombord. En hilsen fra de varme lande.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Basimakopouloi Shipyard (Kilada) (på land) fredag d. 29. juni 2012
Vi er kommet på land her til formiddag, alt forløb stille og roligt, og vi har fået en fin plads tæt på bad og toiletter. Højtryksrensning af bunden var med i prisen; men bunden var så flot, at de syntes, det var synd at højtryksrense den. " Den skal blot vaskes", som de sagde. Jeg forventede så, at de kom og vaskede bunden. Men nej der kom ingen, så skipper måtte selv igang. Hele båden blev vasket: Dæk, overbygning, fribord og bund, så nu står den nydelig og venter på at blive sat i vandet igen. Vi fik også afleveret vasketøj, kan afhentes i morgen, så det var den helt store vaskedag. Vi havde det varmt, da vi lå i vandet; men det var ikke noget at regne for nu, hvor vi står på land og ikke har vandet til at køle skibet lidt af. Nu er det for alvor blevet varmt ombord på Nausikaa. En hilsen fra landliggerne.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Porto Heli - Basimakopouloi Shipyard (Kilada) torsdag d. 28. juni 2012
Vi er nu nået til vores sommerhavn efter en tur på knap 13 sm. og to en halv times sejlads. Vi kaldte værftet, da vi lå ude i bugten uden for værftet, og fik lov til at sejle ind i deres travellift; vi skal op som de første i morgen tidlig. Vi har fået ordnet de forskellige papirer og har været hos Port Police for at få et stempel og betale for at komme på land. De opkræver en afgift på 5,00 € for at blive løftet op, vi skal også betale for at komme i vandet. Det varme vejr fortsætter. De havde ellers lovet lidt køligere i dag, men det har vi ikke mærket noget til. Alt vel ombord. En hilsen fra det varme Grækenland.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Hydra - Porto Heli onsdag d. 27. juni 2012
Det var nu ikke så slemt at komme ud fra Hydra, som vi havde frygtet. Vi kom afsted kl. 09:40 uden problemer med ankeret. Med så mange både på kryds og tværs sker det ofte, man fanger et andet anker. Vi satte kurs mod Porto Heli, en tur på 19 sm. Vi var heldige at få vind en times tid, så vi fik luftet sejlene. Turen tog knap 4 timer. Der var trængsel i Porto Heli; men det lykkedes at finde en plads ved bykajen, de fleste ligger for svaj i bugten. Vi havde en lidt speciel oplevelse,: Port Police kom og bad os flytte lidt sammen, vi lå 4 sejlbåde med en smule afstand mellem os. Det viste sig, at han havde kontakt til en motorbåd, der godt ville ind til kajen. Vi har ofte været ude for, at en sejlbåd 'maste' sig ind, men aldrig en 30 m. (ikke fod) motorbåd i flere etager - det lykkedes ham at komme ind til kajen. Men så behøvede vi andre næsten ikke fortøjninger, vi lå meget tæt! Porto Heli ser ud til at være en ret kedelig by. Årsagen til at vi tog herind, var at få styr på bus- og færgetider. Der går hurtigbåd til Piræus herfra. Vi fortsætter til Basimakopouloi Shipyard, som er vores sommerhavn, i morgen En varm sejlerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Egina - Hydra tirsdag d. 26. juni 2012
Vi er nu nået til Hydra efter en tur på ca. 28 sm. og knap 4 timer på næsten blankt vand. Vi startede tidligt fra Egina - 07:00 - for ikke at komme alt for sent ind til Hydra. Vi havde hørt, at havnen hurtigt blev fyldt op. Da vi kom lidt i elleve, var der kun en ledig plads ved kajen, den snuppede vi. Inden aften lå der 2-3 rækker foran os for anker. Hvis man skal tidligt ud næste morgen, skal man ikke komme tidligt; vi er godt pakket ind. Hydra er en flot by med smalle gader/stræder, der er ingen biler (undtagen en skraldebil), transporten foregår på æselryg eller med trækvogn. På 'taxa' holdepladsen ved færgeterminalen stod en flok æsler, som folk hoppede op på og blev transporteret rundt til hotellerne. Det er et rigtigt hyggeligt sted, bortset fra det kaos i havnen. Her var rigtig mange charterbåde, og vi stiftede bekendtskab med et par, der brugte vort flagspil som trappegelænder, det kunne det ikke holde til og knækkede. Bortset fra den nævnte episode er alt vel. En sejlerhilsen fra Inge Lise og Martin

skrevet af Martin Leo Hansen 

Egina mandag d. 25. juni 2012
Egina er ikke større end man kan cykle rundt; men det orkede vi ikke i 36-37 graders varme, og da der var nogle ting, vi godt ville se, lejede vi en bil med aircondition og kørte øen rundt. Vi besøgte den enorme kirke Agiou Nektariou, der efter sigende skulle være en af Grækenlands største kirker. Den var meget stor og flot - det blev også til et besøg på det tilhørende kloster. Derfra gik turen til et meget velbevaret tempel, opført til ære for den lokale gudinde Afaia, der efter sigende var en udenomsægteskabelig datter af Zeus. Vi fortsatte ned langs Eginas østkyst, ned til Agia Marina en rigtig fin lillebadeby med masser af hoteller. Turen tilbage til Egina gik langs nordkysten. Inden vi afleverede bilen var vi en tur nede på Eginas sydvestspids for at besøge byen Perdika, en fin lille fiskerby. Da vi senere på eftermiddagen ville over for at invitere Ilse og Folke fra s/y Jalifour på en drink, mødte vi Vanda og Keld fra s/y Anna Sofie. De var ankommet, mens vi havde været ude at køre, de var inviteret på en drink af Ilse og Folke; det endte med, at vi atter sad ombord på Jailfour. Om aftenen gik vi alle 6 ud for at spise på en nærliggende taverna og havde en rigtig hyggelig aften. En hilsen fra den skønne ø Egina.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Zea Marina (Piræus) - Egina søndag d. 24. juni 2012
Så slap vi ud af Zea Marina og ligger nu på Egina. De sidste par dage kunne vi nemt have sejlet, vinden har lagt sig; men vi har god tid og lå godt inde i Zea Marina, og der var meget at se. Turen til Egina var på godt 17 sm. og tog ca. 3 timer. Vi var startet tidligt fra Zea Marina, næsten lidt for tidligt for weekendsejlerne fra Piræus havde ikke rigtig forladt Egina, da vi nåede dertil. Men vi var heldige og fandt en plads ved bykajen, en fin plads. Egina er en rigtig hyggelig by, men lidt af en turistby - hvor var der mange mennesker! Varmen plager os stadig; når det er helt stille, og 36-37 grader, så kan man sidde stille og svede uden at foretage sig noget. Der kom en anden dansk båd ind i havnen, s/y Jalifour med Ilse og Folke; de var så søde at invitere på et glas kold hvidvin, og vi fik udvekslet erfaringer og planer. Alt vel trods varmen. En sejlerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Zea Marina (Piræus) lørdag d. 23. juni 2012
Vi har været rundt og se lidt nærmere på Piræus. Vi var en tur nede ved havnen; en meget stor havn, hvorfra der afgår færger til næsten alle øer i Det Ægæiske Hav. Vi besøgte også deres markedsgader, hvor man kunne købe alt i fødevarer, de ligger meget tæt på trafikhavnen. Der er flere pæne pladser rundt om i byen, men ellers er byen ret kedelig rent arketektonisk. De fleste af de flotte gamle huse blev revet ned af militærjuntaen. Vi er klar til at sejle videre i morgen tidlig og regner med at sejle til Egina. Alt vel ombord. En hilsen fra skipperinden og skipper.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Zea Marina (Piræus) fredag d. 22. juni 2012
Det var oprindeligt planen, at vi ville have sejlet videre i dag,men det blæser fortsat meget. Ikke, så vi ikke kunne sejle, men vi ligger rigtig godt her i Zea Marina og ved ikke, hvordan vi kommer til at ligge i næste havn. Vi har god tid, skal først være ved vores sommerhavn fredag d. 29. juni og har kun 3 - 4 korte dagsejladser for at være fremme. For yderligere informationer angående vores sommerhavn, se venligst under punktet "Sidste nyt" i menuen. Der ligger et stort marinemuseum her i Zea Marina - det besøgte vi i formiddags. Det viser i store træk hele Grækenlands søfartshistorie. Et fint museum med rigtig mange flotte skibsmodeller. En hilsen fra turisterne i Piræus.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Zea Marina (Piræus) torsdag d. 21. juni 2012
Det er ikke de store ting, vi har fået udrettet i dag. Det, der skal ordnes, skal ske før middag; om eftermiddagen stiger temperaturen til over 35 grader og så orker man intet - kommer til at svede blot ved at skrive en mail. Vi har fået ryddet lidt op, købt lidt ind og set lidt nærmere på selve marinaen, der er kæmpe stor og ligger som en lille sø inde midt i Piræus. Når solen går ned, og temperaturen falder til godt 30 grader, er her rigtig skønt, og det er lidt svært at løsrive sig og gå ned i varmen for at sove. Alt vel ombord. En hilsen fra Athens havneby Piræus.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Zea Marina (Piræus) onsdag d. 20. juni 2012
Vi har fået sendt vore gæster - Ulla og Svend Erik - med bussen til lufthavnen, og vi har modtaget en mail, at de er kommet godt hjem. Vi er nu atter alene ombord og skal syd på til vores sommerhavn; men den kraftige vind har endnu ikke lagt sig, så vi bliver i Zea Marina endnu et par dage. Vi ligger rigtigt godt og har det fint, dog døjer vi lidt med varmen om eftermiddagen, hvor den ligger omkring de 35 grader. Det er lige i overkanten af hvad vi synes er rart. Men vi er ved at vænne os til det og sover udmærket om natten. Alt vel ombord. En hilsen fra Inge Lise og Martin

skrevet af Martin Leo Hansen 

Zea Marina (Piræus) tirsdag d. 19. juni 2012
Vi har fået afleveret udlejningsbilen og fået lokaliseret busstoppestedet, hvorfra bus X96 afgår; det er den direkte bus fra Piræus til lufthavnen. Pigerne har været på shopping og købt lidt tøj, og et enkelt museumsbesøg blev det også til. Ellers er dagen gået med at se lidt nærmere på Zea Marina og dens omgivelser. Det er fortsat meget blæsende; vi har godt 10 m/sek. med 15-17 m/sek. i pustene, så det er ikke sejlvejr endnu. Men det skulle blive bedre i løbet af et par dage. Alt vel ombord. En hilsen fra hele besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Zea Marina (Piræus) mandag d. 18. juni 2012
Vi har overnattet i Olympia på et lille familiehotel og startede med at besøge Antikke Olympia. På en måde var det godt, det havde lukket i går, for varmen var kvælende i går eftermiddags. Det var noget mere behageligt her til morgen. Det var en stor oplevelse at besøge Antikke Olympia. Der var et eller andet ved at gå rundt mellem ruinerne, besøge det gamle stadion og se pladsen, hvor de tænder den olympiske flamme før en olympiade. Den er for længst tændt til oplympiaden i London i næste måned og på vej via flere lande. Museet i forbindelse med Antikke Olympia var et af de bedre. Det viste mange af de ting, der er fundet under udgravningen af pladsen. Turen tilbage til Piræus gik via Tripoli, hvor vi spiste frokost, inden vi fortsatte nordpå. Vi fik købt ind på vejen tilbage; det er rart med en bil, når der skal hentes vand, øl, vin og andre tunge ting. Det har været rigtig dejligt at se Peloponnes fra landsiden; vi fik kørt godt 940 km. i udlejningsbilen. Alt vel ombord. Endnu en varm hilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Zea Marina (Piræus) søndag d. 17. juni 2012
Vi fortsatte udforskningen af Peloponnes i dag, vi havde sat Antikke Oplympia som mål. Turen tværs over Peloponnes gik via Dimitsana, hvor vi indtog frokosten på en lokal taverna med en storslået udsigt. Der var mange lokale på tavernen og snakken gik livligt. Der er omvalg i Grækenland i dag, og folk er meget spændte på resultatet. Vi fortsatte langs den flotte Lousioskløft gennem Stemnitsa og videre vest på mod Oplympia. Det var et storslået landskab vi kørte igennem; men lidt skæmmet af en stor skovbrand ii 2007, som hærgede et kæmpe område og 60 mennesker omkom i flammerne. Da vi nåede Antikke Olympia, var der lukket på grund af valget. 'Tilfældigt' kom en mand forbi på en knallert og spurgte, om der var noget han kunne hjælpe med. Det viste sig at være en vært fra et lille familiehotel i nærheden. Han havde set mulighederne i lidt forretning; han vidste, at vi var kommet for at se seværdighederne og nok ville blive til i morgen. Vi havde taget tandbørsten med og planlagt at overnatte et eller andet sted, så vi tog med ham til hotellet, et lille fint hotel til rimelige priser. Han anbefalede en nærliggende taverna, som vi valgte at spise på. Værten var informeret om vort besøg, der var nemlig gratis vin fra hotelværten. Det var en rigtig hyggelig aften med god mad. Tak for mad til vore gæster. En hilsen fra det varme (37 grader) Peloponnes.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Zea Marina (Piræus) lørdag d. 16. juni 2012
Klokken 03:30 i nat kom kulingen, som de havde varslet og skipper måtte op for at bjærge vindslusen m.m. Den hårde vind skulle fortsætte den kommende uge, så vi har besluttet at blive her i Piræus og udforske Peloponnes herfra. Vi har lejet bil de næste 3 dage. Vi startede med at køre til Korinth Kanalen for at se den oppe fra den gamle vejbro. Det var næsten lige så imponerende som selv at sejle på den. Vi fortsatte syd på til Antikke Mykene, ruinerne af en gammel fæstningsby, som har været beboet siden 3.000 år f.Kr. Indgangen til byen sker gennem den imponerende Løveport. Det blev også til et besøg i Atreus' skatkammer, et kæmpe gravkammer, inden vi fortsatte til Antikke Epidauros med det imponerende amfiteater. Teateret er så intakt, at det stadig benyttes. Man kan uden problemer høre alt, hvad der bliver sagt nede på scenen selv om man sidder oppe på række 55 ca. 60 m væk. På hjemturen besøgte vi den skønne by Nafplio, som var Grækenlands første hovedstad. Højt over byen ligger den imponerende borg Palamidi. Der skulle være en fantastisk udsigt oppe fra borgen; der var ingen, der havde lyst til at tage de 1000 trin op til borgen i den kvælende eftermiddagshede. Godt der er aircondition i bilen! En hilsen fra turisterne på Peloponnes.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Zea Marina (Piræus) fredag d. 15. juni 2012
Endnu en rigtig flot, men meget varm dag. Vi havde et par projekter, vi ville have udført i dag, og det er med at komme igang fra morgenstunden, for efter middag orker man ikke ret meget. Vi fik vasket båden - vi fik en hel del sprøjt i går på turen fra Korinth til Piræus - og så fik vi travet rundt i Piræus for at finde et sted, hvor vi kunne leje en bil. Vi fandt et sted langt om længe. Det viste sig, at de ikke lejede biler ud; men de havde en direkte linie til udlejningsselskabet, så vi kunne lige så godt have ringet fra båden. Nå, vi fik lidt motion. De kommer med en bil i morgen kl. 10:00, som vi har de kommende 3 døgn. Temp. nåede ca. 32 grader i dag, men det er begyndt at blæse, det hjælper lidt på det. Alt vel ombord. En hilsen fra Athens havneby Piræus.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Korinth - Zea Marina (Piræus) torsdag d. 14. juni 2012
Vi stod tidligt op for at være klar til at sejle gennem Korinth Kanalen, hvis der skulle komme nogle, vi kunne følges med. De samler gerne bådene og lukker dem igennem i hold. Vi var lige blevet færdige med morgenmaden, da første båd anmodede om lov til at sejle igennem, og lidt efter kaldte den næste Isthmia Pilot og bad om tilladelse til passage. Vi fik pakket sammen i en fart og skyndte os ud af havnen i Korinth og kaldte dem. Vi troede, at vi kunne nå at komme med; men de havde lukket de andre ind, da vi nåede frem til indsejlingen. Heldigvis fik vi lov til at sejle ind bag molerne, da der var en frisk NV-lig vind, som gav en hel del sø: men inde bag molerne var der stille. Normalt får man besked på at vente uden for molerne, da der ikke er plads for modgående, hvis man ligger inden for dem. Det varede kun 5 min., inden vi fik lov til at sejle ind i kanalen. Korinth kanalen blev påbegyndt af Kajser Nero, men blev først fuldført mellem 1882 og 1893. Kanalen er 3,2 sm lang, den er garanteret en dybde på 6,5 m og en bredde på 25 m. På det højeste sted er der 79 m op til toppen af klippekanten. Det var lidt imponerende at sejle igennem kanalen, en helt speciel oplevelse. De har lovet hård vind til kuling fra nord de næste mange dage, så for ikke at blæse inde med vore gæster på en ø, valgte vi at sejle til Zea Marina i Piræus. Det blev til en tur på ca. 37 sm og 7 timer. Fra udmundingen af kanalen til Piræus havde vi en frisk vestlig vind, så vi fik luftet sejlene på det meste at turen i dag, rigtig dejligt. Alt vel ombord trods varmen. En meget varm sejlerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Korinth onsdag d. 13. juni 2012
Vi har fået gæster ombord, Ulla og Svend Erik kom ved godt middagstid med bussen fra Athen. De fik en varm modtagelse; de havde meldt 38 grader i Athen, vi slap med 36 grader her i Kortint. De er blevet installeret, de kender jo forholdene, det er kun godt 14 dage siden, de var her sidst. Det er ikke de store ting, vi har foretaget os i den hede; men vi var lige oppe på en cafe/bar for at se EM kampen mellem Danmark-Portugal. Vi er klar til at sejle gennem Korint Kanalen i morgen, hvis vejret tillader det. Vi skal igennem i morgen eller fredag. På lørdag kommer der blæst - kuling fra nord, og det skulle vare ved de næste mange dage. Alt vel ombord. En hilsen fra Ulla, Svend Erik, skipperinden og skipper.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Korinth tirsdag d. 12. juni 2012
Vi har været en tur ude for at se Gammel Korinth. I det 5. århundrede BC var Korinth en af Grækenlands 3 mest betydende byer. Byen blev ødelagt af romerne i 146 BC, og genopbygget af Cæsar i 44 BC. Det var her, Paulus oprettede en menighed og talte til den fra Bema tribunen i år 52, og korintherbrevene er skrevet til denne menighed, så der er en hel del historie forbundet med stedet. Vi har efterhånden set mange gamle ruinbyer, og denne var ikke en af de største og mest velbevarede. Der var et lille fint museum i forbindelse med udgravningerne. Vi er nu klar til at få gæster ombord - Ulla og Svend Erik. De skulle komme engang i morgen, og så går turen gennem Korinth Kanalen. De melder forøvrigt 38 grader i Athen og 36 grader her for i morgen, så de får en varm modtagelse. En varm hilsen fra turisterne i Korinth.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Korinth mandag d. 11. juni 2012
Vi var lidt rundt i Korinth i går, men på en søndag er der meget dødt i byerne. Skodderne er lukket ned, så man kan ikke engang se, hvilke forretninger der findes inde bag ved. Der var anderledes liv i dag, da vi gik en tur rundt i byen, og vi fandt et supermarked ikke langt fra havnen, så vi fik provianteret lidt. Ved godt middagstid dør byen hen og vågner først til live igen, når temperaturen falder først på aftenen. Vi var en tur gennem byen ved 22 tiden, hustruerne var med børnene på legepladsen og i parkerne, mens mændene sad på bar/cafe og så EM i fodbold. Ved 22-23 tiden er der rigtig dejligt uden for. En hilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Itea - Korinth søndag d. 10. juni 2012
Det blev en varm nat i Itea. Ikke en vind rørte sig, vandet var spejlblankt så langt, man kunne se. Vi havde besluttet at sejle til Korinh, selv om vi først skal samle vore gæster op i Korinth på onsdag. De har nemlig lovet hård vind for Itea området fra i morgen - 6 Beaufort ca. 12-13 m/sek. Det blev en tur på spejlblankt vand; kun når vi rundede en pynt, var der en smule krusning på vandet. Turen var på knap 40 sm. og tog godt 6½ time. Vi var spændt på at komme til Korinth. I vores havnebeskrivelser står der, at der kun er ganske få gæstepladser, og hvis de er optaget, er man henvist til industrihavnen. Der var 5 gæstepladser, og en af dem var ledig, så vi var lidt heldige. Alt vel ombord, men varmen begynder at genere. En MEGET varm sejlerhilsen fra Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Galaxidhi - Itea lørdag d. 9. juni 2012
Vi stod lidt tidligt op, kom afsted fra Galaxidhi ved halv ottetiden og kom til Itea kl. 08:25 efter ca. 4 sm. på spejlblankt vand. Der var en sød englænder, der tog mod vore fortøjninger, og vi spurgte ham, om han vidste hvor busstationen var. Det gjorde han, den lå tæt på havnen, vi kunne se derover, og han vidste også, hvornår bussen til Delphi gik - 08:45. Vi fik travlt med at få lukket båden af og komme over til bussen. Vi nåede det lige, buschaufføren ventede på, at vi fik købt biletter. Det var godt, vi nåede at komme til Delphi så tidligt, for det blev en meget varm dag: Årets varmeste dag indtil nu - ca. 35 grader og sol fra en skyfri himmel. Delphi er et af de største arkæologiske områder i Grækenland efter Akropolis. Vi havde nogle spørgsmål til oraklet, men der kom vi for sent! Det blev nemlig nedlagt i slutningen af 300-tallet. Det blev også til et besøg på det Arkæologiske Museum, der ligger i forbindelse med det hellige område, og hvor største parten af fundene i forbindelse med udgravningen opbevares. Et flot museum. Vi er klar til at sejle til Korinth i morgen. En MEGET varm sejlerhilsen fra Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Galaxidhi fredag d. 8. juni 2012
Som planlagt tog vi en overliggerdag i Galaxidhi. Men havde vi ikke betalt og fået stempler for 2 dage hos Port Police, var vi sejlet videre til Itea i dag. Vi havde oprindeligt planlagt at sejle til Korinth på mandag; men de har lige meldt Beaufort 6 for området på mandag, så vi har rykket det en dag frem. Vi sejler så til Itea i morgen tidlig og tager en bus op for at se Delphi i morgen og er så klar til at sejle til Korinth på søndag. Vi fik lavet lidt småting på båden her til formiddag inden det blev for varmt. Eftermiddagen tilbragte vi i skygge uden de større aktiviteter, temperaturen nåede de 33 grader. Der er rigtig mange hyggelige taverner langs havnefronten, så det fristede os til en middag på en af dem. Alt vel ombord. En varm hilsen fra Grækenland.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Trizonia - Galaxidhi torsdag d. 7. juni 2012
Vi er nu nået til Galaxidhi. De havde meldt 2-3 m/sek. fra vest; men man ved jo aldrig, belært fra i går, så for at nå næste havn inden det evt. begyndte at blæse alt for meget, forlod vi Trizonia tidligt om morgenen sammen med mange andre både. Men i dag holdt vejrmeldingen. Vi fik ikke vind nok til at sejle for sejl, så det blev en tur for motor på godt 20 sm. og 3½ time. Fordi vi var tidligt på den, kom vi ind til en næsten tom havn, men inden aften var der fyldt helt op. Det er et meget populært sted, og det er der ikke noget at sige til, for her er rigtig dejligt. Galaxidhi er en fin lille by med en flot havnefront fyldt med restauranter. Det er for alvor blevet sommer, i dag nåede temperaturen op på 32 grader, og det skulle blive lidt varmere de kommende dage, så der er lunt, hvor der er læ, og solen bager fra en skyfri himmel. Vi forventer at tage en overliggerdag i morgen. En varm sejlerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Patras - Trizonia onsdag d. 6. juni 2012
Det blev en noget urolig nat i Patras. Ikke på grund af sø, men på grund af en fest på en nærliggende restaurant. De larmede og spillede meget høj musik til langt ud på natten. Efter lidt proviantering og et besøg hos Port Police, var vi klar til videre færd mod Korinth. Vort første stop på turen blev Trizonia, en lille ø, der ligger tæt på fastlandet. Først skulle vi under den flotte Rio-Andirid bro, der skulle være den længste skrå-stagsbro i verden - flot er den med sine 4 høje pyloner. De havde meldt 3-4 m/sek. fra vest, vindmøllerne på toppen af bjergene stod stille. Men vinden nede i bugten tiltog i løbet af dagen til 10-14 m/sek., ikke til at regne med noget. Vi fik luftet genuaen og lænsede ind mod Trizonia, en tur på ca. 20 sm. og knap 4 timer. Trizonia er et skønt sted, der er rigtig ø-stemning, dersvære er havnen ved at forfalde. Arbejdet med anlæggelse af en marina stoppede for ca. 5 år siden, og siden er den gået i forfald. Midt i mellem 2 af broerne rager 2 master op fra et sunket træskib; det har vist ligget der i 1½ år. Havnen er fyldt med både, der har overvintret her, sikkert gratis eller meget billigt. Byen, hvis man kan kalde bebyggelsen sådan, er rigtig nydelig med pæne huse og små taverner. Alt vel ombord. En frisk sejlerhilsen fra Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Patras tirsdag d. 5. juni 2012
Vi havde planlagt en tur med en bjergbane fra Diakofto til Kalavrita. For at komme til Diakofto skulle vi med toget fra Patras og gik hen på stationen og bestilte en billet til toget. Da vi fik billetten, fik vi at vide, at vi skulle med en bus, der holdt uden for stationen. Der var for nogen tid siden en TV udsendelse over DR2, hvor de tog rundt i Grækenland. De besøgte bl.a. en togstation, der havde været lukket i 2 år på grund af renovering af skinnerne, og hvor flere hundrede stadig fik løn, selv om det var 2 år siden, der havde været et tog. Det var den strækning, vi havde købt billet til, og de var slet ikke færdig med skinnerne. Vi kom til Diakofto som planlagt og tog bjergbanen op til Kalavrita. Det er, som de skriver i guide bøgerne: "At rejse med bjergbanen fra Diakofto til Kalavrita er som at være passager i en stor modeljernbane. Her er brusende floder, vandfald og lave krogede tuneller, små broer og dybe kløfter. Banen er anlagt i slutningen af 1800 tallet til transport af mineraler oppe fra bjergene, nu kun et turisttog. For at klare de stejle stigninger er der anlagt et ekstra tandhjulespor midt mellem skinnerne." Det var en rigtig flot tur; hvor udsigten var særlig flot, stoppede toget, så man kunne tage billeder. Der er grøde i træerne lige for tiden, og hvis der var en gren, der kunne nå toget, stoppede togføreren toget, tog beskæringssaksen frem og klippede grenen af. Det var lidt af en oplevelse. Strækningen er på ca. 22 km. og tog ca. 1 time. I Kalavrita besøgte vi et museum, der var indrettet i den gamle skole. Et museum, der bl.a. beskrev en massakre, der skete d. 13. december 1943, hvor tyskerne, der havde besat landet og var blevet generet af lokalbefolkningen, likviderede alle mænd og drenge over 15 år i byen og bagefter brændte de fleste huse ned. Vi besøgte også klosteret Moni Agias Lavras, hvor ærkebiskop Germanos den 25. marts 1821 hejste oprørsfanen og satte dermed gang i frihedskampen, som endelig 8 år efter skulle befri grækerne fra 400 års tyrkisk besættelse. Vi tog en bus direkte fra Kalavrita til Patras. Det var en rigtig flot tur gennem et fantastisk bjerglandskab - der var stadig sne på toppen af nogle af bjergtinderne. Det var en lidt speciel chauffør, vi havde: Enten kørte han som en 'brækket arm' eller også listede han afsted; men vi følte på intet tidspunkt, at vi var i fare. Vi vidste, at Vor Herre var med os, for hver gang vi kørte forbi en kirke, gjorde chaufføren korsets tegn - 3 gange. På vej tilbage fra busstationen og til marinaen lagde vi turen forbi Saint Andrew's Church i Patras, den største ortodokse kirke på Balkan - den var stor og flot. Det har været en oplevelsrig dag, hvor vi har lært en hel del om Grækenlands historie. Alt vel ombord. En hilsen fra turisterne i Patras.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Messolongi - Patras mandag d. 4. juni 2012
Vi er nu nået til Patras, Grækenlands tredie største by. Turen fra Messolongi til Patras er på ca. 20 sm. og var igen for motor. Vi er inde i en meget rolig periode med varme, sol fra en skyfri himmel og ingen vind. Vi gik ind til yacht havnen i Patras og blev modtaget af en havneassistent og Port Police, begge meget søde og flinke mennesker. Efter lidt frokost travede vi en tur rundt i Patras by; men alt var lukket på grund af helligdag og dødt. Det er kun nede ved havnefronten, der er liv - det er der til gengæld også. Vi havde en opgave inde i byen: Vi skulle finde ud af, hvor tog- og busstationen lå, og hvornår tog og busser afgår. Vi har planer om at tage til Diakofto i morgen og derfra tage et lille bjergtog op til Kalavryta, det skulle være en oplevelse. Det ser ud til, at vi skal tidligt afsted - kl. 6:50 - for at de forskellige tider passer. Det må vi se, om vi ikke kan komme op til. Alt vel ombord. En sejlerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Messolongi søndag d. 3. juni 2012
Vi var en tur inde for at se lidt nærmere på Messolongi. Det er en fin lille by, en universitet by, og derfor er der mange unge mennesker i byen. Det giver lidt liv i gaderne; men det var nu ikke dem, der satte deres præg på byen i dag; det var mænd klædt i nationaldragter, der festede flere steder. Vi spurgte nogle af dem om, hvad der foregik og fik forklaret, at det var en festival, som blev afholdt to gange årligt, første gang i februar og anden gang i forbindelse med helligdagen d. 4. juni. Vi fik også at vide, at de skulle deltage i en parade om aftenen kl. ca. 20, så den måtte vi ind og overvære. Der kom flere grupper af mænd, drenge og et par enkelte små piger klædt i nationaldragter, gående gennem byen. En gruppe bar på noget, der lignede en model af taget fra en kirke. Tilskuerne langs vejen gav deltagerne i paraden hvide gardenier, alt meget festligt. Som afslutning på paraden kom ca. 50 ryttere ridende på hest. Ikke alle heste kunne lide menneskemængden, så det gav lidt uro. Vi fik fortalt, at paraden sluttede i en kirke med en messe. Maria i receptionen på marinaen fortalte, at det var noget helt specielt for Messolongi, og det var en kirke uden for byen, der arrangerede det. Hun mente ikke, at det var noget religiøst, men at det havde noget med opgøret mellem grækerne og tyrkerne at gøre. Da vi var inde i byen om eftermiddagen, besøgte vi helteparken for dem, der bl.a. omkom natten mellem d. 22. og 23. april 1826, hvor tyrkerne dræbte 7000 af indbyggerne i Messolongi, da de forsøgte at flygte fra den belejrede by. Det blev en travl og varm dag i Messolongi. Der er lagt nyt rejsebrev ind under punktet: Rejsebreve. En hilsen fra Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Kioni (Ithaka) - Messolongi lørdag d. 2. juni 2012
Vi må have behandlet vore gæster godt. Ulla og Svend Erik, der var her i sidste uge, har allerede meldt deres ankomst igen om små 14 dage. Ulla har længe gået med drømmen om at sejle gennem Korinth-kanalen, og nu kom chancen, og de greb den. Vi har besluttet at forlade de Ioniske Øer for denne gang og er sejlet til Messolongi på fastlandet, en tur på ca. 40 sm og 6½ time. Igen en tur for motor. Vi fik lidt vind lige før renden ind til Messolongi, men da gad vi ikke sætte sejlene. Det gode vejr fortsætter med sol fra en skyfri himmel, og temperaturen nærmer sig nu de 30 grader midt på dagen - heldigvis er der lidt luft til at kølne lidt. Vi fik lidt travlt, da vi kom til Messolongi, for vi hørte, at det var helligdag i hele Grækenland på mandag. Det står ikke i nogle af de bøger vi har, og vi manglede lidt proviant, så vi måtte en tur ind til byen for at handle. En varm hilsen fra Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Sivota (Lefkas) - Kioni (Ithaka) fredag d. 1. juni 2012
Vi stod op til en rigtig flot morgen. Vandet var spejlblankt, og der var helt stille i Sivota. Efter lidt morgenmad forlod vi Sivota. Vi ville til Kioni på Ithaka og havde hørt, at man ikke skal komme sent ind til den lille havn, hvis man vil have en plads ved kajen. Det gjaldt nu ikke i dag, for der var stadig ledige pladser, da vi gik til køjs. Turen var igen på blankt vand, en tur på 11 sm og 2 timer. Hvis man vil sejle for sejl, skal man vente med at sejle til over middag, hvor vinden normalt frisker lidt op; men så kommer man ind til en overfyldt havn og skal lægge til i frisk vind. Vi foretrækker at sejle om formiddagen og må så ty til motoren, hvis der ikke er vind. Kioni på Ithaka er et rigtigt dejligt sted. En lille hyggelig havn omgivet af høje bjerge, som vi da også kravlede op ad og fik nogle skønne udsigter! Der er godt nok mange dejlige steder her omkring. Jeg kan godt forstå dem, der foretrækker at sejle i Grækenland. Og så ligger man gratis. Alt vel ombord. En sejlerhilsen fra besætningen på S/Y Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Sivota (Lefkas) torsdag d. 31. maj 2012
Vi besluttede at tage en overliggerdag her i Sivota, her er rigtig dejligt. Havnen ligger inde i en naturhavn, godt beskyttet for alle vinde, og man ligger som i en bjergsø med høje bjerge hele vejen rundt. Vejret er blevet stabilt med sol fra en skyfri himmel fra morgen til aften, og det ser ud til at fortsætte. Det er lunt midt på dagen, vi havde 31 grader i kahytten med alle luger åbne; men dejligt køligt om natten, lige som vi kan lide det. Vi havde inviterer Bruce og Maggie fra S/Y Razzle Dazzle til drinks og havde nogle hyggelige timer sammen med dem. Vi fik lige hilst på S/Y Yvonne og S/Y Rikke II, der er på vej hjemad. Alt vel ombord. En hilsen fra det skønne Sivota.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Lefkas Marina - Sivota (Lefkas) onsdag d. 30. maj 2011
Efter lidt proviantering bl.a. af friske grøntsager og tankning af diesel, var vi klar til at sætte kursen syd på. Vejret var rigtig flot, sol fra en skyfri himmel og svag til jævn vind. Da vi kom ud af renden syd for Lefkada, kom der lidt vind, og vi fik luftet sejlene; men efter godt en halv time måtte vi opgive og igen starte motoren. Der var spejlblankt vand på turen ned gennem sundet mellem Lefkas og Meganissi; men da vi rundede pynten og skulle over til Sivota, kom der vind. En frisk til hård vind fra SV, vi fik vand på dækket, så det var skønt at komme ind til Sivota, hvor der var læ. Det blev en tur på ca. 15 sm. og 3 timer. Vi kom så tidligt, at alle charterbådene endnu ikke var kommet i havn, så vi fik en fin plads ved kajen. Sailingholidays.com har base her, og de fylder meget. Vi traf atter Bruce og Maggie fra S/Y Razzle Dazzle, vore naboer fra Cleopatra Marina, rigtig hyggeligt. Alt vel ombord. En sejlerhilsen fra Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Lefkas Marina tirsdag d. 29. maj 2012
Så blev det atter 'hverdag' ombord på Nausikaa. Vi har haft gæster ombord de sidste 3 uger, og der er flere ting, vi ikke får gjort, når der er gæster ombord, så der var nok at gå igang med. Vi havde oprindeligt planer om at sejle fra Lefkas Marina i dag; men Birgitte og Peter fra s/y Johanne Marie syntes, at vi skulle ud og spise om aftenen. Nu vi var alene, kunne vi rigtigt få talt sammen, så vi har udsat afgangen til i morgen. Vi fik også en invitation til drinks ombord på Seacrest med Sylvia og Peter fra Holland, nogle, jeg havde fulgt på internettet, så det endte med, at vi fik travlt. Men vi nåede da at få vasket tøj, provianteret lidt, byttet gasflasker. Vi havde en rigtig hyggelig aften sammen med Birgitte og Peter og fik sagt farvel og på gensyn. Vi er klar til afgang i morgen. En hilsen fra Lefkas.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Lefkas Marina mandag d. 28. maj 2012
Vi stod op til en flot morgen i Lefkas Marina, og vejret holdt hele dagen. Vi har kørt rundt i bil og sejlet rundt mellem øerne det meste af tiden, mens vi har haft Ulla og Svend Erik på besøg; så i dag var afsat til at se lidt nærmere på selve Lefkas by. Vi fik besøgt et ouzo destilleri, købt lokal ouzo og metaxa. Der blev handlet lidt, nydt en enkelt ouzo på torvet og ellers solbadet, slappet af og pakket kuffert. Peter fra s/y Johanne Marie, havde været så sød at tilbyde Ulla og Svend Erik et lift til lufthavnen. De har bil med herned, og de havde selv nogle venner, der skulle med samme fly til Danmark. Vi håber, at de får en behagelig tur hjem - her er alt vel ombord. En hilsen fra Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Vathi (Ithaka) - Lefkas Marina Pinsesøndag d. 27. maj 2012
Det har været en meget rolig nat i Vathi på Ithaka; men vi var knapt stået op, før håndværkerne begyndte at larme med vinkelsliber og andet værktøj, og det en Pinsesøndag morgen! Vi kom hurtigt af sted. Vejret var rigtig flot, varmt, helt stille, letskyet og vandet var spejlblankt, indtil vi nærmede os Lefkas. Der dukkede nogle meget mørke skyer op over bjergene på Lefkas, og det begyndte at tordne; men vi nåede Lefkas Marina, inden tordenvejret nåede os. Turen fra Ithaka til Lefkas Marina var på ca. 29 sm. og knap 5 timer for motor. Ulla, som ikke er søstærk, har klaret turen uden at blive søsyg eller føle ubehag, takket være sit plaster, så nu er hun ikke længere bange for at sejle. I morgen skal vi se lidt nærmere på Lefkas by, inden vore gæster skal til lufthavnen og flyve hjem. En sejlerhilsen fra Ulla, Svend Erik, skipperinden og skipper.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Sami (Kafellonia) - Vathi (Ithaka) lørdag d. 26. maj 2012
Vi stod op til en rigtig flot morgen i Sami på Kefallonia. Efter morgenmaden satte vi kurs syd om Ithaka og op langs øens østkyst op til Vathi, en tur på godt 15 sm. og 2½ time for motor på spejlblankt vand. Der er flere steder, vi kan ligge i Vathi; vi valgte samme sted som i efteråret. Det viste sig at være et dårligt valg. De var ved at renovere Yacht-klubbens bygning tæt på, hvor vi lå, og det larmede. De arbejdede heldigvis ikke om natten, så vi fik en rolig nat. Der lå en anden dansk båd i havnen: S/Y Anna Sofie af Attrup med Vanda og Keld, samt et par venner. Vi blev budt på et glas retsina og hørte lidt om deres tur herned og deres planer. Keld havde glemt laderen til sit Canon kamera; men på trods af, at jeg har 3 forskellige, kunne jeg desværre ikke hjælpe ham. Vi besøgte også lige Poseidon’s café og fik alle tiders ouzo, som vi måtte ind og købe et par flasker af. I ønskes alle en rigtig god Pinse og en speciel hilsen til deltagerne i Najadklubbens Pinsetræf i Ballen på Samsø. En hilsen fra Odysseus’ ø - Ithaka.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Sami (Kafellonia) fredag d. 25. maj 2012
Vi havde besluttet at tage en overliggerdag i Sami på Kefallonia, hvis vi kunne leje en bil, og ved tredje udlejer lykkedes det. Første stop blev Agiou Gerasimou, et stort kloster ved foden af Ainos Oros, Kefallonias højeste bjerg. Det var nu ikke det, vi kørte efter - vi ville godt besøge vingården, hvor de fremstiller den berømte hvidvin Robola, den lå lige i nærheden. Det blev til flere smagsprøver og lidt indkøb af vin. Vort egentlige mål var Argostoli, hovedbyen på Kefallonia. Her indtog vi frokosten på en lille lokal taverne, inden vi fortsatte nord på mod den berømte strand Myrtos. Det var en fantastisk flot strand med turkist vand, så den skulle prøves, og Svend Erik påstod, at vandet var dejligt. Det var et rigtig flot landskab, vi kørte igennem, og bjergenes højde overraskede os - sikke en udsigt. Inden vi kørte tilbage til Sami, var vi en tur oppe på nordspidsen for at se Fiskado, som vi ikke kunne få plads i på grund af en ødelagt bro. Nu så vi den hyggelige lille ferieby fra landsiden i stedet. Det har været en stor oplevelse at køre rundt på Kefallonia. Vi fik besøg af Port Police her til aften, de ville godt se mig oppe på havnekontoret. Jeg blev registreret, fik diverse stempler og betalte for opholdet. Alt vel ombord. En hilsen fra turisterne på Kefallonia.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Vathi (Meganissi) - Sami (Kefallonia) torsdag d. 24. maj 2012
Vi stod op til en noget skyet og lidt kølig morgen på Meganissi. Efter morgenmaden satte vi kurs mod Fiskado på Kefallonia, en tur på ca. 3 timer. Ulla var lidt spændt på turen. Hun har meget nemt ved at blive søsyg; men selv om der stod en del dønning, da vi nærmede os Kefallonia, klarede hun det, takket være sit plaster. Vi havde følgeskab med S/Y Johanne Marie med Birgitte og Peter samt et par venner, de ville også til Fiskado. Da vi kom til Fiskado var havnen fyldt op, d.v.s. halvdelen af pladserne – flydebroen - var afspærret af politiet på grund af skade, så vi valgte at fortsætte til Sami ca. 12 sm. syd på. Der lå flere både for anker ude i havnen og ventede på, at der var en, der sejlede, så de kunne få en plads. Birgitte og Peter gjorde det samme, og de kom først til Sami og fandt en fin plads langskibs, og de inviterede os til at lægge til uden på, tak for det. Det blev en noget længere tur end planlagt, ca. 31 sm. og godt 5 timer; men der ser rigtig hyggeligt ud her i Sami på Kafellonia, så pyt med det. Vi har planer om at leje en bil i morgen, hvis det er muligt, og se Kefallonia fra landsiden. Middagen blev indtaget på en af de hyggelige taverner oppe på kajen, en rigtig dejlig middag. Alt vel ombord. En sejlerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Lefkas Marina - Vathi (Meganissi) onsdag d. 23. maj 2012
Vejret er lidt ustabilt for tiden. De meldte regn og torden i aften/nat i Lefkas by, mens de lover lidt bedre vejr syd på, så vi besluttede at sejle til Vathi på Meganissi, en tur på ca. 11 sm. og 2 timer for motor; vi havde let sydlig vind, altså lige imod. Det blev til en rigtig dejlig dag på Meganissi. Efter en god frokost travede vi en laaaang tur. Vi gik op til Katomeri, en by der ligger lige oven for havnen i Vathi. Derfra fulgte vi vejen til Spartohori og videre ned til havnen Spilia. Vi fulgte kysten langs nordsiden af øen tilbage til Vathi. Det var en træt besætning der langt om længe nåede tilbage til Nausikaa. Vi fandt en hyggelig taverne nede på havnen, hvor vi indtog aftensmaden. En sejlerhilsen fra hele besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Lefkas Marina tirsdag d. 22. maj 2012
Nu vi havde bil til rådighed - vi havde lejet den for at hente Ulla og Svend Erik i lufthavnen - benyttede vi lejligheden til at se lidt nærmere på Lefkas fra landsiden. Vi startede med at køre til Nidri, et af de populære feriesteder på Lefkas. Derfra gik turen til stranden ved Poros, hvor vi indtog formiddagsdrinken. Så tværs over øen til Vassiliki, hvor vi fik en dejlig frokost. Hjemturen gik op langs vestkysten med stop i Agios Nikitas, hvor vi drak eftermiddagskaffe i vandkanten. På vejen tilbage til Lefkas by gjorde vi holdt ved klosteret Moni Faneromeni. Det var en rigtig fin tur i et flot vejr, meget bedre end de havde lovet. Vejrudsigten for de kommende dage ser ikke alt for god ud, så enten bliver vi i Lefkas i morgen, eller også sejler vi til Meganissi; det ser vi på i morgen tidlig. Alt vel ombord. En hilsen fra turisterne på Lefkas.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Lefkas Marina mandag d. 21. maj 2012
Det var godt, at vi valgte at sejle til Lefkas i går. Den hårde vind fra syd, som de havde varslet, kom, så det havde ikke været sjovt at ligge i Preveza, hvor der ikke er læ for vind fra syd og sydøst. Vi ligger godt og trygt i Lefkas Marina, har fået vasket båd og tøj og gjort klar til at modtage de næste gæster. Vi har lejet bil, så vi kan hente dem i lufthavnen og køre en tur rundt på Lefkas i morgen. Der er op til flere danske både i Lefkas. Vi var ovre for at sige hej til Hanne og Allan i s/y Pluto af Kolding, de har planer om at sejle rundt i det Ioniske Hav i år. Om aftenen hentede vi Svend Erik og Ulla – skipperindens bror og svigerinde – i Preveza/Aktio lufthavnen. De var næsten en time forsinket, så det blev lidt sent, inden vi kom tilbage. Bemærk der er lagt et nyt rejsebrev ind under punktet: Rejsebreve. Alt vel ombord. En hilsen fra Ulla, Svend Erik, Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Gaios (Paxi) - Lefkas Marina søndag d. 20. maj 2012
Endnu en flot dag med sol og blankt vand. Vi forlod Gaios (Paxi) kl. ca. 9:20 og satte kurs direkte mod kanalen ind til Lefkas. Vi havde hørt, at ’broen’ over kanalen nu atter åbnede hver time – klokken hel – så det skulle ikke være svært at komme igennem. Der var ca. 32 sm. så jeg havde planlagt at komme i gennem kl. 15, og det kom til at holde stik. Vi havde oprindeligt planer om at sejle ind til Preveza for at tage imod Ulla og Svend Erik – skipperindens bror og svigerinde; men de melder hård sydlig vind for i morgen, og så er der ikke til at ligge i Preveza. Så vi valgte at sejle til Lefkas direkte. Vi ville lægge os ved den kommunale kaj, men fandt ikke en god plads, så vi fortsatte ind i Lefkas Marina. Da vi kom ind, lå der en dansk Najad - det var Birgitte og Peter i s/y Johanne Marie af Strib. De havde besøgt os på Nausikaa i Puerto Mogan, hvor de var på charter ferie. Vi blev straks inviteret over på en drink, og da vi kom derover, sad Solveig og Niels fra s/y Mandalay af Nykøbing Sjælland der også. Det endte med, at Birgitte og Peter ville vise os en af deres foretrukne taverner. Det blev en rigtig hyggelig aften sammen med dem. Alt vel ombord. En sejlerhilsen fra Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Mandraki (Korfu) - Gaios (Paxi) lørdag d. 19. maj 2012
Vi stod op til en pragtfuld morgen i Mandraki Marina. Havnen ligger meget tæt på centrum af Korfu by, så da vi havde fået morgenmad fulgte vi Morten og Co. op til en taxa, som kørte dem ud til lufthavnen. Vi har fået en SMS, at de er kommet godt hjem. Vi fik gjort klart skib og satte kurs mod Paxi-øerne, og efter ca. 30 sm. og 5 timers motorsejlads på fladt vand lagde vi til i Gaios på Paxi. Der var stadig god plads, selv om der kom flere både fra Korfu. Det er weekend, og Gaios er en af de havne, som de lokale bruger til weekendture. Vi havde en flot aften i Gaios med blankt vand i havnen og liv oppe på kajen. Der er blevet noget stille ombord efter feriegæsterne er rejst hjem, men det er også rart at nyde roen. Alt vel ombord. En sejlerhilsen fra Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Gouvia Marine - Mandraki (Korfu) fredag d. 18. maj 2012
Så kom det gode vejr tilbage. Vi stod op til en rigtig flot morgen, helt stille med sol fra en skyfri himmel og varmt. Vi besluttede at sejle ind til Mandraki Marina, der ligger i gåafstand fra Korfu by. En tur på ca. 4½ sm. og 1 time. Turen blev for motor på næsten spejlblankt vand. Vore gæster havde ikke fået set så meget af Korfu by, så den blev udforsket i dag, og der blev købt gaver til at tage med hjem. Vi havde fået en SMS fra Margit og Jørn på s/y Drivert, at de lå i NAOK Marinaen lige på den anden side af den gamle borg, så vi besøgte dem sidst på eftermiddagen og havde et par hyggelige timer sammen med dem. De er på vej til Albanien. Morten og Co. er ved at gøre klar til hjemrejsen i morgen. Det er lidt synd for dem, at de løb ind i en periode med lidt dårligt vejr; men det er vi ikke herre over, og de har taget det med godt humør. Alt vel ombord. En sejlerhilsen fra Korfu.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Kassiopi - Gouvia Marina (Korfu) torsdag d. 17. maj 2012
Det blev en MEGET urolig nat i Kassiopi. Vinden tog til og drejede til NV, som de havde meldt. Vi lå stadig i læ for vinden, men søen/dønningerne uden for havnen rejste sig og gav uro inde i havnen. Det var ikke meget, vi fik sovet sidst på natten, og da vi forlod havnen, efter morgenmaden, fik vi noget af en vippetur de første sømil. Vi kom dog hurtigt i læ, og resten af turen tilbage til Gouvia Marina var på fladt vand. Turen var på knap 12 sm. og tog 2 timer. Vi valgte at sejle tilbage til Gouvia Marina, som er meget beskyttet, da de har meldt frisk NV-lig vind til natten, og vi trængte til en rolig nat. Det blev den koldeste dag, siden vi kom herned d. 20. april. Temp. på ca. 17 grader. Alt vel ombord. En sejlerhilsen fra Morten, Susanne, Marie-Louise, Christian, Mads, Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Gouvia Marina - Kassiopi (Korfu) onsdag d. 16. maj 2012
Det er usædvanlig koldt for årstiden. Vi har talt med en lokal, og hun kunne ikke huske, at det nogensinde havde været så koldt midt i maj måned. I sidste uge var det usædvanlig varmt. Temperaturen var ikke over de 18 grader i dag, vi havde vekslende skydække og enkelte byger. Vinden havde lagt sig en del, så vi besluttede at sejle til Kassiopi, en lille havn på NØ siden af Korfu. Det er en meget lille og lavvandet havn, men vi var heldige at finde en fin plads. Turen var på ca. 12 sm. og tog ca. 2 timer for motor. Kassiopi er et rigtigt dejligt sted fyldt med tavernaer langs havnefronten. Vi havde en rigtig hyggelig eftermiddag og aften i Kassiopi. Alle ønskes en god Kr. Himmelfarts ferie! Den fridag kender de ikke på disse kanter, så vi går glip af en fridag. En sejlerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Gouvia Marina (Korfu) tirsdag d. 15. maj 2012
Det har været et lidt kedeligt vejr i dag. Det har blæst, vi har fået enkelte regnbyger, og så er det blevet køligt - næsten som en normal dansk sommerdag. Det var ikke rigtig vejr til at sejle nogle steder, så vi tog i stedet bussen ind til Korfu for at se lidt på byen. Marie-Louise og Christian er ved at være rigtig dygtige til at ro i gummibåd - vi tør endnu ikke slippe dem løs for motor uden en voksen ombord. Alt vel ombord. En kølig hilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Gouvia Marina (Korfu) mandag d. 14. maj 2012
Vi har haft et fantastisk flot vejr den sidste tid. Ifølge de lokale har det været ekstraordinært varmt og tørt, men det sluttede i dag. Vi har haft regn, torden, det har blæst og temperaturen faldt - dog ikke så meget som i Bosnien, hvor de har haft sne, men det er blevet køligere. Der var dog ophold i regnen, så der blev tid til en tur i gummibåden. Vi har fejret Mortens fødselsdag i dag, og middagen blev indtaget på en lokal restaurant/taverna med lokal græsk mad, rigtig dejligt. Det lynede og tordnede, da vi gik op til restauranten, men vi var heldige at nå derop mellem bygerne. Alt vel ombord. En uvejrshilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Mandraki - Kalami Bay - Gouvia Marina (Korfu) søndag d. 13. maj 2012
Vi stod op til en rigtig flot, men meget varm morgen. Det var helt stille, vandet var spejlblankt, så vi besluttede at sejle en tur over til Kalami Bay på den nordlige del af Korfu, en tur på godt en 1 time og ca. 7 sm. Vi kastede ankeret på ca. 5 meter vand, og det varede ikke længe, før de første hoppede i det krystalklare vand. Det blev en rigtig flot badedag, hvor der blev hentet is i en kiosk inde på stranden, sejlet i gummibåd og solbadet. Bare den nye besætning ikke har fået for meget sol! Sidst på dagen hev vi ankeret op og sejlede ind til Gouvia Marina. De lover desværre ikke alt for godt vejr de næste par dage, så vi turde ikke blive liggende for anker i Kalami Bay, der er helt åben mod syd. Den nye besætning stønner lidt i varmen. Alt vel ombord. En hilsen fra et meget varmt Korfu.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Mandraki (Korfu) lørdag d. 12. maj 2012
Det var skiftedag i dag. Vi fik sendt Jakob og Co. af sted til lufthavnen i en taxa og var ude for at tage imod Morten og Co. lidt senere. Så nu har vi fået en frisk, men træt besætning ombord. De havde været oppe kl. 04:00, så der blev tidligt ro ombord. Vejret er pragtfuldt, sol fra en skyfri himmel og meget varmt, 24-26 grader, lidt andet vejr end det, de kommer fra i Danmark. Vi fik pustet gummibåden op, og det var jo dejligt med en tur i den. Dog måtte Morten en tur i baljen allerede første eftermiddag ombord, for gummibåden fortøjede mærkeligt nok ikke sig selv, så pludselig drev den lystigt at sted midt i havnebassinet. Det sker vist kun den ene gang… En hilsen fra Morten, Susanne, Marie-Louise, Christian, Mads, Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Mourtos - Mandraki (Korfu) fredag d. 11. maj 2012
Vi havde en aftale med det firma, der havde vores gummibåd til reparation om aflevering af den i Mandraki om eftermiddagen, så vi sejlede fra Mourtos lige efter morgenkaffen. Vi havde en fin tur på ca. 20 sm. Vi var både heldige og uheldige: På et tidspunkt kom der lidt vind, så vi kunne sejle for sejl; men i forbindelse med vinden kom der også en let regnbyge - det blev nu ikke til ret meget. Da vi kom til Mandraki, var havnen spærret af en stor renovationsbåd, så vi måtte vente lidt, før vi blev lukket ind. Vi har fået gummibåden, og den er rigtig flot, professionelt arbejde. Alt vel ombord. En sejlerhilsen fra Jakob, Maiken, Julie, Kasper, Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Gaios (Paxi) - Mourtos torsdag d. 10. maj 2012
Vi stod op til en rigtig flot morgen i Gaios på Paxi. Vandet var spejlblankt, det var varmt fra morgenstunden, og bageren havde noget rigtig dejligt brød. Klokken 10 var vi klar til afgang og satte kurs mod Mourtos, en tur på knap 15 sm og ca. 2½ time. Det blev en tur for motor på spejlblankt vand. Vi fandt en fin plads i ’marinaen’ i Mourtos. De unge mennesker gik på stranden for at bade, der var en strand meget tæt på havnen. De kom tilbage lidt før, end de havde regnet med; det begyndte nemlig at trække sammen oppe i bjergene, mørke skyer kom nærmere, og det begyndte at buldre. Det endte da også med en let tordenbyge - det var på en måde dejligt, det friskede lidt. Hvor der ikke er luft, er det meget varmt, og temp. kommer let op på 30 grader i kahytten. En hilsen fra motorsejlerne.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Mandraki (Korfu) - Gaios (Paxi) onsdag d. 9. maj 2012
Vi havde en aftale med et servicefirma, der skulle komme og se på vores gummibåd. De havde sagt, de ville komme mellem 10:00 og 10:30, og klokken var ikke meget over 10, da de dukkede op. De var meget professionelle og det lød til, at de vidste hvad de talte om. Da tilbuddet på en reparation var acceptabelt, og de ville levere den igen på fredag, fik de opgaven. Vi var klar til afgang lidt i 11 og satte kurs mod Gaios på Paxi-øerne, en tur på ca. 30 sm. Det blev en rigtig fin tur, hvor vi fik mulighed for at lufte sejlene. Der var spejlblankt vand ned langs Korfus østkyst; men da vi kom fri af Korfus sydspids, kom vinden. Gaios er et pragtfuldt sted med en flot indsejling og en fin gammel by. Der var næsten ingen både i havnen, så vi tillod os at ligge langskibs. Vi havde en flot aften i Gaios, og de unge mennesker var ude at løbe en tur - lidt af en udfordring i varmen og et meget bakket terræn. Alt vel om bord. En sejlerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Mandraki (Korfu) tirsdag d. 8. maj 2012
Mandraki er et rigtig hyggeligt sted med et meget sødt og venligt personale. Den eneste ulempe er lidt dønning fra færgerne, der sejler forbi. Vi fik set lidt på Korfu by og handlet. Korfu by er en rigtig turistby, og når der er krydstogtsskibe på besøg, som der var i dag, er der trængsel i de smalle gader. Der blev også tid til en tur i gummibåden. Man kan sejle rundt om den gamle borg; men desværre opdagede vi, at der var en limning, der var gået op, så når man sejer langsomt, tager den vand ind. Det er en limning, som jeg tidligere har limet for 3½ år siden. Jeg har bedt havnefogeden om hjælp, og der skulle komme en mand i morgen formiddag og se, om han kunne hjælpe os med at få det lavet rigtigt. Vi kan ikke undvære en gummibåd, så enten skal den repareres, eller også skal vi have en ny. Til vor store overraskelse begyndte det at dryppe lidt om aftenen, men det blev ikke til mere end et par dryp. Alt vel ombord. En hilsen fra Korfu.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Gouvia Marina - Mandraki (Korfu) mandag d. 7. maj 2012
Vi skulle ind og se lidt på Korfu by. Vi kunne tage bussen, men vi kunne også sejle ind til Mandraki, hvor vi var den anden dag. Vi valgte at sejle, men inden afgang var skipper en tur i masten. Nu havde vi fået besætning ombord, der kunne hive mig op. Jeg skulle op og se riggen efter, montere vindtransduceren og udskifte pæren i dæksbelysningen. Alt blev klaret, og vi var klar til afgang midt på formiddagen. Det blev en kort tur på godt 4½ sm på fladt vand. Vi havde aftalt med havnefogeden, at hvis der var plads, ville vi godt ligge langs sydkajen, hvor det var lettere at få klapvogn og børn i land. Desværre var der ingen gode pladser, så vi blev henvist til ydermolen. Det varede dog ikke længe, før der blev plads på sydkajen. Havnefogeden kontaktede os og hjalp med at flytte os. Vi fik alle tiders plads. Vi var sejlet ud til Mandraki for at se lidt på Korfu by; men der var lige en ting, vi ikke havde styr på: Forretningerne havde lukket mandag så det med at handle måtte udsættes til i morgen. En sejlerhilsen fra Jakob, Maiken, Julie, Kasper, skipperinden og skipper.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Gouvia Marina (Korfu) søndag d. 6. maj 2012
Så er der feriestemning ombord på Nausikaa. Vejret er pragtfuldt, sol fra en skyfri himmel og varmt. Der er en flot swimmingpool på marinaen, som gæsterne i havnen må benytte, så Jakob og Co. pakkede håndklæderne og drog af sted. Der blev også tid til at pumpe gummibåden op og få den prøvesejlet. Alt var ok, selv om det er godt 3 år siden, den sidst har været i brug. Den får vi brug for på turen gennem Grækenland. Kasper (1½ år) har haft lidt problemer med hård mave og deraf følgende utilpashed, men det har løst sig, så alt er vel ombord. En hilsen fra solskinsøen Korfu.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Gouvia Marina (Korfu) lørdag d. 5. maj 2012
Vi har i dag fået udvidet besætningen på Nausikaa. Jakob, Maiken, Julie og Kasper er ankommet med fly fra Billund. Vi var en tur i lufthavnen for at modtage dem og havde en lidt speciel tur med taxa tilbage til marinaen. Han fik anbragt al bagage og klapvogn, godt nok med bagagerummet stående åbent, og vi blev proppet ind i taxaen. Så kunne vi spare en ekstra taxa, og han tjente lidt ekstra på turen - vi delte den ekstra taxas pris. Gæsterne har fået sig indrettet og nyder det flotte vejr. Det havde været en lang dag for vore gæster. De stod op kl. 04:00 for at nå flyet, så der blev tidligt ro ombord. En hilsen fra hele besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Mandraki - Gouvia Marina (Korfu) fredag d. 4. maj 2012
Vi stod op til endnu en rigtig flot morgen med sol fra en letskyet himmel. Der er kommet lidt skyer, og det er lidt diset fra morgenstunden, men det klarede op i løbet af formiddagen. Vi har flyttet os lidt i dag. Vi er sejlet til Gouvia Marina, hvor adgangsforholdene er noget bedre og faciliteterne af en lidt anden standard end i Mandraki. Vi får jo gæster i morgen; Jakob & Co lander efter planen i Korfu lufthavn kl. 11:00, så der er blevet provianteret lidt ekstra i dag og gjort klar til at modtage dem. Turen i dag var igen på blankt vand, en tur på knap 5 sm. Alt vel ombord. En sejlerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Mandraki (Korfu) torsdag d. 3. maj 2012
Mandraki marinaen er en hyggelig marina, der ligger rigtig flot og med et venligt personale. Tilgangsforholdene på ydermolen er lidt vanskelige, men det går. Vi har været lidt rundt på den gamle fæstning i dag, men kom desværre for sent til at komme op til fyrtårnet. Der var allerede lukket - det må blive en anden gang. Der er andre områder i den gamle by i Korfu end dem med souvenirforretningerne. Vi var igennem nogle af dem i dag, de går meget ind for ’farven’ patina. Der var live musik på restauranten/tavernaen nede på marinaen, det var rigtig græsk musik, rigtig hyggeligt. Vi er klar til afgang i morgen og sejler til Gouvia Marina. Alt vel ombord. En varm hilsen fra Korfu.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Mandraki (Korfu) onsdag d. 2. maj 2012
Vi har set lidt på Korfu by i dag. Marinaen, vi ligger i, ligger i forbindelse med Paleo Frourió (Den Gamle Fæstning) og når man kommer ud fra fæstningen, er man på Spianáda, en stor grøn oase inde midt i byen. På den anden side af pladsen ligger den gamle bydel med sine smalle gader fyldt med souvenirbutikker, ja, det er nærmest én stor souvenirbutik; men det er nydelige ting, de har i butikkerne. Hvad har vi ellers lavet? Slappet af og nydt vejret og livet i det hele taget - der er ved at gå ferie i det. Alt vel ombord. En hilsen fra turisterne på Korfu.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Preveza - Mandraki (Korfu) tirsdag d. 1. maj 2012
Vi er nu nået til Korfu efter en meget afslappende tur fra Preveza. En tur på ca. 60 sm, men en lidt kedelig tur for motor på spejlblankt vand. Vi fik prøvet alt af undtagen sejlene, og alt virkede, som det skulle. Selv om vi var på vandet, var der meget varmt, solen bagte ned i cockpittet - vi mangler en bimini (solskærm). Vi valgte at sejle ind til Mandraki marina, der ligger lige neden for det gamle fort i Korfu by, for at se om der var plads, og de havde en fin plads til os. Det er meget centralt, kun 5 min. gang til centrum af den gamle bydel, en hyggelig lille marina. Faciliteterne er ikke noget at råbe hurra for, men det klarer vi os foruden. Vi havde oprindeligt planer om at stoppe op på vej til Korfu, men de varsler lidt NV-lig vind de kommende dage, og det er lige fra den retning, vi skulle. Så for at undgå at sejle i modvind tog vi turen i et stræk. Alt vel ombord. En sejlerhilsen fra Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Preveza mandag d. 30. april 2012
Båden er sejlklar. Nu manglede vi blot at få den fyldt op med proviant, og det havde vi afsat dagen til, i morgen d. 1. maj er helligdag i Grækenland. Vi fik købt nonfood, alm. fødevarer, øl, vin og vand, så nu kan vi klare os nogle dage. Der blev også tid til en bytur for skipperinden, hvor hun fik luftet kreditkortet (sko og bluser); at de så helst så, at man betalte med kontanter, er en anden sag. Skipper var ved Port Police - vi havde et lille problem. Vi har fået nye pas, så pasnummeret på DEKPA certifikatet passede ikke længere, og det ville jeg godt have ændret. Det var det sædvanlige med, at man følte, at man nærmest kom til ulejlighed, men jeg fik det ændret. Nu er formaliteterne også klaret. Solen skinner fra en skyfri himmel fra morgen til aften, og sådan ser det ud til at fortsætte, så langt vi kan se i vejrmeldingerne. Vi har ca. 30 grader i kahytten sidst på eftermiddagen. Alt vel ombord. En varm hilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Preveza søndag d. 29. april 2012
Der var dømt afslapning i dag, det var jo også søndag. Vi havde haft fuld fart på de sidste dage og kunne nu nyde resultatet. Det eneste, vi havde på programmet i dag, var en invitation til drinks hos Maggie og Bruce på s/y Razzle Dazzle, så der blev tid til at se lidt på byen. Der er godt nok liv oppe på promenaden langs bykajen: En folkevandring i begge retninger, bar og restauranter er fyldte, her kan man ikke se/mærke krisen i Grækenland. Vi havde nogle rigtig hyggelige timer sammen med Maggie og Bruce og da de sejler rundt imellem De Joniske øer, møder vi dem sikkert igen - det glæder vi os til. Skipper har installeret mobilt internet uden om routeren, så nu er vi atter online. Det har været helt stille i dag, og solen har bagt ned i cockpittet, så temp. nåede de 30 grader i kahytten i dag. En sommerhilsen fra det græske.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Cleopatra Marina (søsætning) - Preveza lørdag d. 28. april 2012
Så kom dagen, hvor vi skulle i vandet. Vi har aldrig haft så god tid før en søsætning og været så forårsklar med båden. Normalt er der nogle ting, der skal pudses og ordnes på de første ture, men i år er alt klaret før søsætningen. Selve søsætningen forløb uden problemer, og da vi står på land med masten på, så var det bare at starte motoren og sejle over til Preveza, en tur på ca. 1 sm. Vi forsøgte at finde en plads inde i den gamle marina; men alt var optaget, så vi lagde os ved bykajen. Der er endnu god plads i havnene, så vi kunne ligge langskibs. Vi blev søsat sammen med vore naboer på land – s/y Razzle Dazzle, så vi inviterede dem på en ”søsætnings-drink”, da de var også sejlet til Preveza - hyggelige englændere. En sejlerhilsen fra Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Cleopatra Marina (på land) fredag d. 27. april 2012
Vi startede med at tage en tur over til Preveza by. Der er efterhånden så mange mennesker på marinaen, at de skal køre flere gange med minibussen, så de er begyndt at sejle folk over i deres båd. En meget hurtig båd, hvor der kan være rigtig mange mennesker, og turen tog 2-3 min. Vi skulle over og have fornyet vores aftale med Vodafon; men det var ikke sådan bare lige. For det første var der lang kø, og for det andet var det temmelig omfattende. Vi manglede bl.a. en erklæring på, at vi havde en båd liggende i Cleopatra Marina - den fik vi marinaen til at faxe over til dem. Så skulle vi have mobilt bredbånd ombord, troede vi. Men skipper kunne ikke få det til at virke. Vi havde anskaffet en router til mobilt bredbånd, men det virkede ikke. Vi regnede med, at de endnu ikke havde fået registreret, så vi venter til i morgen. Vejret er sommerligt, set med danske øjne; men de lokale går stadig klædt, som var det vinter. Vi var klar til søsætning, så der blev tid til at se på de manglende teakpropper i det gamle teakdæk. Middagen blev indtaget på den lokale taverna sammen med Pia og Frank fra s/y Sanfloyoa, som også er på land i Cleopatra Marina. Vi havde en rigtig hyggelig aften; håber at møde dem senere på vores tur rundt i Middelhavet. En solskinshilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Cleopatra Marina (på land) torsdag d. 26. april 2012
Vi har lidt ondt af Jer derhjemme, når vi ser vejrudsigten fra DMI: Regnbyger med mulighed for hagl og torden, 10-15 grader samt hård vind. Her fortsætter det flotte vejr; det er lige før, at det er for varmt midt på dagen, men vi klager ikke. Vi har fået monteret sejl, diverse blokke og tovværk og ryddet op, så nu venter vi kun på højvande eller en travellift. Vi har lidt problemer med internet forbindelsen her på marinaen, så i morgen tager vi over til Preveza og får lavet en aftale med Vodafon angående mobilt internet. Alt vel ombord. En hilsen fra landliggerne.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Cleopatra Marina (på land) onsdag d. 25. april 2012
Vi har fået bundmalet, så nu er vi sådan set klar til at komme i vandet; men vi var ikke helt sikre på vejret, så vi har først bestilt søsætning på lørdag. Vejret er fantastisk, sol fra en skyfri himmel og temp. på 24-25 grader. Vi har endnu ikke vænnet os til varmen, så efter frokosten tager vi 1-1½ time på langs. Vi har jo tid til det, men det er normalt kun noget vi gør, når temp. kommer over de 30 grader, så det må have en ende. En hilsen fra de søklare.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Cleopatra Marina (på land) tirsdag d. 24. april 2012
Det er en fornøjelse at gøre båden klar i sådan et vejr. Det er lige før, det er for godt. Ifølge brugsanvisningen på poleremidlerne må man ikke polere i stærk sol, og det har vi for det meste. I går polerede jeg styrbordsside, der vender mod nord, så i dag var det bagbordssiden, der stod for tur. Igen var vi heldige: der lå et højt sløret skylag over området, det var fortsat varmt, men ikke den skarpe sol. Skipper blev færdig med at polere båden, og han er tilfreds med resultatet. Skipperinden har fået poleret det rustfrie stål, så det skinner, så i morgen er det bundens og overbygningens tur. Alt vel ombord. En hilsen fra Cleopatra Marina.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Cleopatra Marina (på land) mandag d. 23. april 2012
Vi fortsatte med forårsklargøringen i dag. Båden er blevet vasket, meget snavset efter rengøring af teakdækket, og imens var skipperinden en tur i Preveza for at købe proviant og solcreme. Den, vi havde ombord, var kun factor 6. Det er ikke nok - skipper fik rigeligt med sol i går. Ellers blev der vasket tøj, gjort rent og skipper blev færdig med at polere det ene fribord. Vi har bestilt søsætning til lørdag kl. 15; men med det vejr vi har, og som de lover de kommende dage, bliver vi mere end færdige til på lørdag. En solskinshilsen fra de arbejdsomme.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Cleopatra Marina (på land) søndag d. 22. april 2012
Det har været et fantastisk vejr i dag med sol fra en skyfri himmel og temp. over de 20 grader. Det blev til morgenmad og frokost i cockpittet. Skipper blev færdig med rengøring af teakdækket, og det blev rigtig flot, ifølge skipperinden og naboerne. Aftensmaden blev indtaget på marinaens restaurant, velsmagende mad og drikke, fin udsigt og et rigtig sødt personale. Alt vel ombord. En hilsen fra det solrige Grækenland.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Cleopatra Marina (på land) lørdag d. 21. april 2012.
Vi stod op til en flot morgen med sol fra en skyfri himmel. Vi havde ikke rigtigt noget proviant ombord, så dagens første opgave var en tur med minibussen til Preveza for at købe ind. Det gik formiddagen med. Vi fik et eller andet på teakdækket, da vi lå hos Fulvio i Rom, som ikke kunne vaskes væk med sæbe eller rodalon; nogle grimme pletter, som har generet os lige siden. For at få et pænt teakdæk igen, skulle der en gang teakcleaner/oxalsyre til, så det gik jeg i gang med. Det skal gøres, inden vi går i gang med fribordet. Vi fik at vide fra folk, der var ankommet til marinaen for 1 til 2 uger siden, at vi havde valgt det rigtige ankomsttidspunkt. Det viste sig, at de har haft et rigtig dårligt vejr med regn og blæst de sidste par uger, så vi har været lidt heldige, og det gode vejr skulle fortsætte de næste mange dage. En hilsen fra de heldige.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Danmark - Cleopatra Marina (på land) fredag d. 20. april 2012
Vi er atter tilbage på båden, der har overvintret i Cleopatra Marina, Preveza. Alt vel ombord, undtagen en utæthed ved den agterst luge. Det gav lidt jordslåethed på sengetøjet, men det er til at leve med. Turen herned gik helt efter planen. Det er ikke helt rigtigt - den gik bedre end planen, da vi blev upgraded på SAS flyet fra København til Athen, så vi fik gratis mad m.m. Vi tog en bus fra Athen til Preveza, en bustur på 5½ time. Det er længe at sidde i en bus, selv med et stop undervejs; men vi overlevede og ankom til Cleopatra Marine kl. ca. 23:00. Vagten i marinaen spurgte os, om vi havde en båd liggende i marinaen og da han hørte, at det var Nausikaa, så var han blevet informeret. Han fulgte os hen til båden, selv om vi godt vidste, hvor den lå, og alt var klar til vores ankomst: Stigen var rejst, og vi kunne gå ombord og krøb omgående til køjs. Udpakningen må vente til i morgen. Vi havde 20 grader, da vi landede i Athen og 17 grader, da vi kom til Preveza – et lidt andet vejr end det, vi forlod. En hilsen fra den rejsetrætte besætning.

skrevet af Martin Leo Hansen 

Vælg fra hvilket år du vil se logbogen: 2024  2023  2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  »2012«  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2005  2004  2003  2002  2001