Logbog for 2006

Her kan du se vores logbog, vi forsøger at holde den opdateret men det er klart at der kan være perioder hvor det ikke er muligt for os at skrive i den.

Kolding tirsdag d. 24. oktober 2006
Så kom båden på land og det blev en våd fornøjelse. Det begyndte at regne temmelig kraftigt da vi skulle rigge båden af og have den på land, men trods regnen gik alt efter planen. Nausikaa står nu solidt i sit stativ på havnen i Kolding og venter kun på at det bliver forår. Den er meget spændt på hvor turen går hen til næste år, der er planer om at turen skal gå syd på mod Middelhavet, men det vil tiden vise om det lykkedes at komme afsted. Det blev til knap 3000 sømil i år, det er turen til Skotland, Orkney, Fair Isle og Shetland, der tæller godt på loggen. Det er så sidste indlæg i logbogen for i år, men jeg vender tilbage til foråret når vi kommer igang med klargøringen.

skrevet af Martin Hansen 

Årøsund - Kolding mandag d. 16. oktober 2006
Det bliver nok den sidste sejltur i år. Vejrmeldingen for den kommende periode lover ikke for godt, så vi skal se at få båden på land i løbet af den kommende uge. Vi stod op til diset og tåget vejr i Årøsund, men solen fik overtaget og det endte med at blive et rimeligt vejr. Der var desværre ikke ret megen vind, vi forsøgte at sejle for sejl, men det blev kun til en lille times tid, så opgav vi og startede motoren og sejlede hjem. Det blev til 23 sm og ca. 4 timer. Der var ikke mange både på vandet, vi havde forventet at møde flere, det er trods alt efterårsferie.

skrevet af Martin Hansen 

Kolding - Årøsund søndag d. 15. oktober 2006
Jeg havde lovet at hjælpe med at lægge tag på hos Morten og Susanne i går lørdag, så vi kom først afsted på weekend i dag søndag, til gengæld har Inge Lise taget fri i morgen mandag (det er jo efterårsferie). Det er blevet efterår, men det er stadig forholdsvis lunt og vinden er ret svag. Vinden var i syd, altså lige i mod til en tur til Årøsund, og ret svag så det blev igen en tur for motor. Der var meget godt plads i havnen i Årøsund, de fleste var allerede kommet på land. Det var blevet så meget efterår, at vi måtte have gang i oliefyret for at holde varmen om aftenen, ellers alt vel ombord.

skrevet af Martin Hansen 

Fænø rundt lørdag d. 23. september 2006
Nej, det var ikke kapsejladsen 'Fænø Rundt' vi har deltaget i. Inge Lise skulle på arbejde i morgen søndag, så vi kunne ikke komme afsted på weekend, vi havde i stedet inviteret nogle venner (Ole og Olga) med på en lille sejltur på Kolding Fjord. Det var et pragtfuldt sensommervejr med sol, varme og svag vind. Vi satte sejl inde i havnen, men nåede kun ud til Paredisbugten til frokosttid. Vi droppede ankeret medens vi spiste frokost. Efter frokosten forsøgte vi at runde Fænø for sejl, men måtte opgive og starte motoren for overhovedet at komme i havn. Vi havde en dejlig dag på vandet sammen med Ole og Olga. Nu nærmer efteråret sig, det flotte vejr kan ikke fortsætte i al evighed, så det er måske en af de sidste ture.

skrevet af Martin Hansen 

Faaborg - Kolding søndag d. 17. september 2006
Det blev en rigtig flot sejltur i dag. Vinden havde desværre lagt sig en hel del, men vi holdt gang i båden for sejl indtil vi nåede Stenderup Hage, hvor vi måtte opgive og starte motoren for at komme det sidste stykke ind til Kolding. Det blev 42 sm i flot vejr, sol, varme og let vind. Det har været en pragtfuld weekend, hvor vi rigtig har slappe af.

skrevet af Martin Hansen 

Faaborg lørdag d. 16. september 2006
Overliggerdag i Faaborg. Vi fandt cyklerne frem og fik set lidt af omegnen, vi var blandt andet en tur på Lucienhøj og bagefter gik turen vest på til Bøjden og Horne. Det er fortsat et rigtig flot sensommervejr med sol fra en skyfri himmel, men det har blæst en del fra øst i dag, håber det fortsætter i morgen når vi skal hjemad.

skrevet af Martin Hansen 

Assens - Faaborg fredag d. 15. september 2006
Vi kom forholdsvis tidligt afsted fra Assens og havde en fin sejltur til Faaborg. De havde lovet Ø-lig vind som skulle friske op i løbet af dagen. Vi havde en flot tur for sejl ned til Hornenæs, hvor vinden så friskede op og da vi havde modvind det sidste stykke til Faaborg rullede vi sejlene sammen og startede motoren. Det blev en tur på ca. 25 sm og 4 ½ time. Der var rigtig dejligt inde i Faaborg Havn, så det blev til frokost i cockpittet. Nu vi var i Faaborg, var vi selvfølgelig en tur på kirkegaarden og der trængte til nye blomster på graven, så det er morgendagens projekt at købe nye planter m.m. Det blev ren afslapning ombord på Nausikaa resten af dagen - skønt.

skrevet af Martin Hansen 

Kolding - Assens torsdag d. 14. september 2006
Inge Lise har fri i morgen, hun har 25 års jubilæum (det markeres på tirsdag d. 19. ved en reception på sygehuset), så vi kom allerede afsted på weekend sidst på dagen i dag. Det var et pragtfuldt vejr, sol fra en skyfri himmel og varmt. Vi har planer om at sejle til Faaborg, det er længe siden vi har været i Faaborg. Der var desværre ikke megen vind, da vi sejlede, det kom først da vi skulle til og i havn, så det blev 4 timer for motor, der var lidt modstrøm i Lillebælt. Vi havde håbet på at vinden lagde sig så vi kunne ligge for anker et eller andet sted, men som sagt friskede vinden i stedt for at lægge sig, så vi valgte at gå ind til Assens for at overnatte.

skrevet af Martin Hansen 

Årø - Kolding søndag d. 10. september 2006
Det var en grå og trist morgen vi stod op til på Årø og det blev over middag inden solen havde fået magten og brændt disen af. Det var næten helt vindstille, da vi skulle hjemad så det blev en stille og rolig tur for motor i et fantastisk flot efterårsvejr. Endnu en dejlig weekend på vandet, hvor vi fik ladet op og er klar til strabasserne i den kommende uge. Det blev til ca. 20 sm og godt 3 timers sejlads i dag.

skrevet af Martin Hansen 

Kolding - Årø lørdag d. 9. september 2006
Vi havde ikke aftalt hvor vi skulle sejle hen i denne weekend og lod vinden bestemme det, når vi kom fri ude i Lillebælt. Det blev syd på og vi talte om Dyvig, men da vinden var svag til let og det var et rigtig dejligt vejr drev vi stille og rolig afsted for sejl og nåede 'kun' til Årø, men det vvar også ok, det er meget længe siden vi sidst har været på Årø. Det blev som sagt en stille og rolig tur på næste 5 timer for de 20 sm. Vi kom til at ligge ved siden af Manana fra Middelfart med Bodil og Herluf og vi fik nogle rigtig hyggelige timer sammen med dem. Der var ellers liv i havnen, FTLF havde efterårstræf på Årø og festede igennem. Det blev ikke til nogen travetur i dag, Inge Lise var kommet til skade med sin fod i Vingsted fredag aften, så hun skulle ikke ud at trave.

skrevet af Martin Hansen 

Haderslev - Kolding mandag d. 4. september 2006
Det var et rigtig herrevejr vi stod op til og vejrmeldingen lovede kuling fra vest o det kom til at holde stik, godt og vel. Det endte med at Anne Lis kørte med Inge Lise til Kolding om morgenen og så snart Launy og undertegnede havde fået ryddet op efter morgenmaden satte vi kurs ud ad Haderslev Fjord og videre nord på mod Kolding. Det var ret roligt inde i Haderslev Fjord, så vi drev stille og rolig ud gennem fjorden, men da vi kom ud i Lillebælt fik vi gang i båden. Inden vi nåede Stenderup Hage viste vindmåleren 18 m/sek, det er noget Nausikaa kan lide og det gik stærkt. Vi havde en fin tur for sejl. Vi valgte at gå i læ bag Fænø for at spise frokost inden turen ind gennem Kolding Fjord, der foregik for motor i godt 20 m/sek, der var skum på bølgerne inde i fjorden. Fin tur på ca. 32 sm.

skrevet af Martin Hansen 

Haderslev Jazzfestival søndag d. 3. september 2006
Vi havde besluttet at blive i Haderslev idag og først sejle hjem i morgen. Inge Lise var jo kørende til Haderslev, så hun kunne køre på arbejde direkte fra Haderslev i morgen tidlig og vi andre kunne så sejle båden til Kolding. Det kniber med at få hele Jamsession med, hvis vi skal hjem i ordentlig tid, det kan vi så på denne måde og det kom vi ikke til at fortryde. Der var kun 3 ting på programmet i dag, de startede med Gospel Morning med Lillian Boutté & Burich/L'Etienne New Orleans Ensemble, ikke værst. De blev efterfulgt at Swinging Feetwarmers, de havde en svær opgave,det er vsvært at komme efter Lillian Boutté. Dagen sluttede med en forrygende jamsession.

skrevet af Martin Hansen 

Haderslev Jazzfestival lørdag d. 2. september 2006
Vi stod op til et fugtigt og diset vejr, men meget lunt, et typisk efterårsvejr. Det blev en lang dag med masser af god jazzmusik. Det startede kl. 09:30 med Majken og Fjeldtetten efterfulgt af River Jazz & Blues Band kl. 12. Kl. 15 stod der Lake City Band på progammmet, efter dem kom Vestre Jazzværk feat. Lisa Bentzon, det var kl. 18 og aftenen sluttede med Goodfellas, feat. Paul Harrison. da vi gik tilbage til båden var det ligesom om vi havde fået musik nok for i dag.

skrevet af Martin Hansen 

Kolding - Haderslev fredag d. 1. september 2006
Der er Jazzfestival i Haderslev i denne weekend og det havde vi planlagt at deltage i sammen med Anne Lis og Launy, men da Inge Lise ikke kunne holde fri i dag, så var det kun Anne Lis, Launy og undertegnede, der gjorde turen til vands i dag, Inge Lise kom senere kørende i bil. Det blev en stille og rolig tur for motor i svag SV-lig vind (modvind), vi har ca. 30 sømil til Haderslev. Vi har været trofaste gæster ved Haderslev Jazzfestival i flere år og det er noget vi ser frem til. Det blev en stille og rolig start på festivallen i dag, den åbnede kl. 18 med Jazzin' Jacks fra Sverige. kl. 21:30 kom Henning Munk & Plumperne feat. Ole 'Fessor' Lindgreen på scenen, en hyggelig aften med god musik.

skrevet af Martin Hansen 

Middelfart - Kolding søndag d. 20. august 2006
Weekendtur med børnebørnene til Middelfart Lystbådehavn. Det kunne ikke gå stærkt nok med at komme ud at sejle, såsnart der var ryddet op efter morgenmaden satte vi kurs mod Kolding og var allerede i Kolding kl. 11:30. Vi valgte at lægge os på en ledig plads i Sydhavnen, der skal være flyende bådudstilling i Nordhavnen i den kommende weekend, så vi er hjemløse de næste par uger. Det har været sjovt at have børnebørnene med ud at sejle og de snakker meget om det.

skrevet af Martin Hansen 

Kolding - Middelfart Lystbådehavn lørdag d. 19. august 2006
Vi havde børnebørnene Marie-Louise og Christian på besøg i denne weekend og havde lovet dem en sejltur. Vi ville ikke sejle flere timer med dem, det siger dem ikke så meget, det er det at opholde sig på en båd og sove ombord, der er spændende og så det med at fiske og besøge legepladsen. Vi havde en fin lille tur til Middelfart, hvor vi både fik sejlet for sejl og motor. Deres legeplads var meget populær.

skrevet af Martin Hansen 

Snaptun - Kolding søndag d. 13. august 2006
Vi havde regnet med, at vi skulle forholdsvis tidligt afsted, men det viste sig at vi stod på grund, vi kunne ikke rokke os ud af stedet. I følge tidevandstabellen havde vi laveste vandstand ved 9 tiden, hvor vi havde planlagt afgang, vi måtte vente 2 timer inden vi kunne komme ud fra broen og afsted. Vi havde en fin sejltur for sejl i let NØ-lig vind og letskyet vejr til ned midt i Tragten, hvor det trak sammen og på resten af turen fik vi et meget kraftigt regnvejr, alt var vådt da vi kom til Kolding. Det regnede så kraftigt, at vi blev nede i båden og spiste aftensmad og ventede med at tage hjem til regnen var stilnet af. Det blev en meget afslappende weekend.

skrevet af Martin Hansen 

Snaptun lørdag d. 12. august 2006
Vi vågnede til regnens trommen på ruffet og det fortsatte den med det meste af dagen, det var knapt vejr til at trave en lille tur og da vi ikke skulle noget særligt i denne weekend, blev vi enig om at blive i Snaptun og hygge os med en god frokost, middagslur m.m. Ingen sejlads i dag.

skrevet af Martin Hansen 

Kolding-Snaptun fredag d. 11. august 2006
Selv om det ikke var den bedste vejrmelding, så besluttede vi os for at tage afsted på weekendtur. Jeg var kommet hjem fra knap 3 månders sejlads i søndags, så det var Inge Lise der meget gerne ville afsted. De havde lovet SØ-lig vind i dag og i morgen og NØ-lig til hjemturen på søndag, så vi valgte at sætte kurs mod Endelave. Vejrmeldingen kom dog ikke til at holde stik, vinden drejede allerede til NØ på vej mod Endelave og da vinden var ret frisk var vi bange for at der ville være temmelig uroligt i havnen på Endelave, så vi ændrede kurs syd for Endelave og sejlede til Sanptun i stedet. Det blev en lidt længere tur end beregnet - ca. 40 sm i følge loggen - kraftig sydgående strøm i Lillebælt og Tragten, så det blev til sen aftensmad.

skrevet af Martin Hansen 

Maarup - Kolding søndag d. 6. august 2006
Så er båden atter fortøjet på sin faste plads i Kolding. Vi havde en flot tur fra Maarup til Kolding i sol fra en skyfri himmel og let NØ-lig vind. En fin afslutning på sommertogtet 2006. Tak for den dejlige modtagelse vi fik ved ankomsten i Kolding, det varmede. Det har været en rigtig spændende tur til Skotland, Orkney, Fair Isle og Shetland, en tur på 2400 sm. og som tog 2 ½ måned. Vi har været heldige med vejret (bortset fra begyndelsen og turen over Nordsøen til Skotland) og har næsten kunne sejle når vi havde lyst, det skal man normalt ikke forvente i det område. Tak til alle dem som har hjulpet mig og har været med på turen, uden Jer havde det ikke været muligt for mig at gennemføre denne tur. Jeg håber også at I har fået en oplevelse og har fået noget ud af turen, endnu engang tak for hjælpen. Hilsen skipper.

skrevet af Martin Hansen 

Anholt - Maarup lørdag d. 5. august 2006
Så nærmer vi os Kolding og forventer at være hjemme engang i morgen. Det er fortsat et pragtfuldt vejr, sol fra en letskyet himmel, varmt og let til jævn NØ-lig vind, fin retning for turen hjem. Vi havde sat Maarup som dagens mål, det er godt halvvejs til Kolding og så har de fået en ny havn i år, som jeg godt ville se. Det blev en rigtig slaske tur, vinden var næsten plat læns og søerne pæne store, vi holdt den gående til ud for Grenå, men så lagde vinden sig lidt og samtidig fik vi kraftig modstrøm, så vi opgav og startede motoren. Inden vi nåede sydspidsen af Djursland var det helt stille og det endte med at blive havblik inden vi nåede Maarup. Der var andre der havde fået lyst til at se den nye havn i Maarup, den var helt fyldt op, så det blev uden på en anden båd vi kom til at ligge og vi fik en uden på os, men vi lå fint. Vi fik logget næsten 65 sm. i dag. En varm sommerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Østerby - Anholt fredag d. 4. august 2006
Så slap vi væk fra Læsø og havde en fin sejltur til Anholt. Det var stadig lidt kedeligt vejr, da vi startede fra Østerby kl. 07:00 i morges, men vi var ikke kommet ret langt syd for Læsø før det klarede op og blev et rigtig flot vejr med sol fra en næsten skyfri himmel, men i modsætning til de sidste par dage kunne vi godt have tænkt os lidt mere vind, men vi klarede os selv om det gik lidt langsomt. Det blev en tur på ca. 50 sm. Vi blev modtaget af Møller og Kirsten (min bror og svigerinde), der har sommerhus på Anholt. De havde inviteret på middag og hentede os i deres veteranbil, en åben 4 dørs Ford A fra 1930. Tak for en flot tur rundt på Anholt i den gamle bil og en dejlig middag i sommerhuset. Alt vel ombord på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Østerby onsdag d. 3. august 2006
Det blev heller ikke i dag vi kom til Anholt. Det er fortsat et rigtig kedeligt vejr på Læsø. I følge vejrmeldingen så ligger der en front over Nordjylland og Læsø som giver os det dårlige vejr, lidt længere syd på er det fint vejr. Vinden var godt nok drejet til NØ, en fin vind til turen til Anholt, men det blæste fortsat omkring 12 m/sek og så kom der nogle gevaldige byger og da vi ikke skulle skynde os, så besluttede vi at vente med at sejlr til i morgen og leje turister på Læsø i dag. Vi ville tage bussen til Byrum for at se den by. Jeg blev lidt overrasket, da jeg i bussen bad om en billet til Byrum og fik svaret: 'Sådan noget bruger vi ikke på Læsø'. Det er gratis at tage bussen rundt på Læsø, det kalder jeg service. Der var nu ikke meget at se i Byrum, så vi travede ud til saltsyderhytterne ude på Rønnerne, derfra tog vi bussen til Vesterø og efter at have travet lidt rundt i Vesterø tog vi bussen tilbage til Østerby. Det var rart at komme lidt væk og se noget andet en Østerby Havn. En hilsen fra turisterne på Læsø.

skrevet af Martin Hansen 

Østerby (overliggerdag) tirsdag d. 2. august 2006
Det var et rigtig kedeligt vejr vi stod op til på Læsø, det regnede og blæste. Vi havde planlagt at sejle til Anholt, men vinden var i syd, lige i mod til en tur til Anholt, og det blæste 10-12 m/sek, så vi besluttede at tage en overliggerdag, vi havde sejlet næsten fra morgen til aften de sidste 6 dage så det kunne ikke være for meget med en dag, hvor vi bare skulle slappe af, læse en bog eller hvad man nu fik lyst til. Vi kom nu alligevel ud at sejle i dag, de to tyske både vi lå uden på ville afsted til Sverige og vi var for lang til at ligge inde ved broen så vi måtte finde en anden at ligge uden på, det blev også en tysk båd. Der var ikke mange danske både i havnen, det var mest svenske, norske, tyske og hollandske både, der lå i havnen. Alt vel ombord på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Skagen - Østerby (Læsø) mandag d. 1. august 2006
DMI meldte SV-lig vind først på dagen, senere skulle der komme en front ind over landet fra vest med regn og torden. Vi besluttede at sejle til Østerby på Læsø, da de melder Ø-lige vinde for de kommende dage, så kan vi lige så godt sejle mod øst når det passer. Vi troede at vi kunne holde Østerby op fra Skagen, men det kunne ikke lade sig gøre. Vinden var allerede drejet til syd og lidt til sydøst, så det blev kryds lige fra begyndelsen, men det var et flot sejlvejr med 6-7 m/sek og sol fra en skyfri himmel. Det gik godt ca. halvvejs til Østerby, en tur der på søkortet er ca. 30 sm (vi sejlede nu næsten 40 sm), men så begyndte det at blive MEGET mørkt mod SV og det varede ikke længe inden vinden tog til (12-14 m/sek.) og regnen styrtede ned, det var den første tordenbyge vi mødte, der kom flere inden vi nåede Østerby. Vi rullede sejlene ind og startede motoren og krøb i læ. Det var en pakket havn vi kom ind til i Østerby på Læsø, så det blev til en plads som tredie båd uden på 2 tyske både. Vi havde fået nok af nordmændene i Skagen, de sad og talte MEGET højt i nabobåden indtil kl. 03:00 i morges. Vi trænger til lidt ro og håber på at få det her i Østerby i nat. Vi har forøvrigt været ude for at fejre at Jens har fået nyt 'job' fra i dag, han er blevet pensionist - tillykke Jens. En våd sejlerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Lillesand - Skagen mandag d. 31. juli 2006
De (DMI) havde meldt SV-lig til V-lig jævn til frisk vind med mulighed for ekstra frisk vind midt på dagen. Vi havde sat vækuret til at vække kl. 05:30, men det var nu ikke nødvendig for det blev en meget urolig nat, jeg fik ikke sovet meget. Vi havde lige fået slukket petroleumslampen og var komme ned om læ i aftes, da det begyndte at regne og det har regnen MEGET kraftigt i nat og det har tordnet og lynet, så det med søvn er så som så. Vi fik en kop kaffe og var klar til afgang kl. 06:30 og satte kurs mod Skagen en tur på ca. 80 sm. De første 4 timer var for motor på næsten roligt vand, der var for lidt vind til at vi kunne holde en ordentlig fart, men så kom vinden og resten af turen blev en flot tur for sejl. Vi holdt ca. 7 knob i gennemsnit og gjorde turen på lige godt 12 timer, det er da meget godt. Det blev en frisk tur midt på dagen, hvor vi havde godt 12 m/sek., men båden gik perfekt gennem vandet, dog havde det været noget lettere at styre hvis vinden havde været 10-15 grader mere mod syd, men det var den altså ikke. Vi gik ind til lystbådehavnen i Skagen og fandt en rolig plads uden på 2 nordmænd (troede vi), fik lidt at spise og faldt om på køjen. En hilsen fra en træt besætning på Nausikaa,

skrevet af Martin Hansen 

Mandal - Østra Hestholmbukta (skær) søndag d. 30. juli 2006
Nu er vi kommet så langt ned på Norges kyst at vi skal beslutte havd vi vil. Skal vi sejle til Thyborøn og gennem Limfjorden hjem eller til Helgoland og gennem Kielerkanalen hjem eller fortsætte gennem den norske skærgård og sejle via Skagen og Kattegat hjem. Vi valgte det sidste af to grunde, for det første ligger vi i nærheden af noget af det flotterste skærgård der findes i Norge og som jeg godt ville vise Jens og for det andet meldet de jævn til frisk SV-lig vind for i morgen, en perfekt vind til turen over Skagerrak. Efter morgenkaffen satte vi kurs mod Lillesand, men først skulle vi igennem mange meget smalle løb/sunde. Det første vi sejlede igennem var Skjernøsund, så fulgte sundet ved Buøy, så satte vi kurs mod Ny Hellesund over fjorden ind til Kristianssand og gennem Randøysund inden vi kom til Ulvøyasund og Gammel Helleøyasund og ind i Blindleia med det meget smalle Blikssund (her holder man tilbage for modgående både) inden vi kom til Lillesand. Det var en rigtig flot tur i meget let luft og sol. Vi var inde i Lillesand for at se om der var plads i havnen, men det var som sædvanligt et kaos så vi sejlede ud til Østra Hestholmsbukta og droppede ankeret og gik ind til en klippe. Det er et skønt sted med fred og ro og der var god plads da vi ankom, men inden aften var der fyldt op. Det blev til godt 40 sm i dag. Alt vel ombord på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Farsund - Mandal lørdag d. 29. juli 2006
Vi kæmper os stadig ned langs den norske sydvestkyst. Det flotte sommervejr fortsætter, aviserne skriver at vest Norge aldrig før har haft en så flot og varm en sommer som de har i år. Vi startede fra Farsund i flot sol og helt stille vejr, så det blev for motor i starten, men da vi havde sejlet en time og var på vej ud til Lindesnes kom der en smule vind fra NV og vi fik sat sejlene, det er første gang siden vi sejlede fra Fair Isle til Shetland, at der har været vind nok til at sejle for sejl, hvor skønt at få stoppet motoren, men det varede desværre kun et par timer, så lagde vinden sig atter og vi måtte have gang i motoren igen. Det er noget af en havn de har i Mandal, der kan ligge rigtig mange både, det er nu ikke fordi der er særlig mange, de er nok ude og sejle i det gode vejr. Vi har været ude og lede efter en restaurant, der så hyggelig og spændende ud, men fandt ingen så vi må nøjes med hvad Nausikaa kan frembringe. Jeg kan røbe at menuen står på friske selvplillede rejer på ristet brød, derefter en laksekottelet med springløg, gulerødder, babykartofler vendt i smør og persille, så det må vi 'nøjes' med i aften. En varm sommerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Egersund - Farsund fredag d. 28. juli 2006
Den regn og torden de havde meldt til i går aftes kom i løbet af natten med bulder og brag. Vi er nu kommet et godt stykke længere mod syd. Vi er gået ind til Farsund, der ligger lige efter at vi havde passerede Lister. Det blev igen en tur for motor, der var en smule vind ca. 0,5 - 1,5 m/sek. agten fra og det blev til for lidt. Vi havde ca. 45 sm foran os så det opgav vi. Der kom dog en smule vind den sidste time, hvor vi skulle ind gennem skærgården, så vi fortsatte for motor. Det har været et pragtfuldt vejr i dag med sol fra en skyfri himmel og vi nyder det. De melder V-lig til NV-lig svag til jævn vind for i morgen, lad os håbe vi kan sejle for sejl i morgen. Farsund er en skøn lille by, der ligger rigtig flot op ad fjeldsiderne og så er det gratis at ligge i gæstehavnen. Vi havde igen en rigtig flot aften, der kun blev forstyrret af de mange små motorbåder der sejlede frem og tilbage, de skulle ind og handle m.m. Alt vel ombord på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Stavanger - Egersund torsdag d. 27. juli 2006
Så kom vi afsted, vi havde regnet med at starte lidt tidligt da der er ca. 55 sm fra Stavanger til Egersund, men der var kommet 3 norske motorbåde uden på os og de havde været til Gladmat det meste af natten, så de var ikke så lette at få vækket. Vi kom afsted ved 10 tiden. Vi stod op i flot solskin, men det blev noget diset ret hurtigt. Der var ingen vind, de første mange timer vi sejlede var der havblik og jeg havde regnet med at passerer Jærens Rev i havblik, som sidst vi var på disse kanter, men der kom en smule vind ca. 1,5 m/sek. lige i mod, så vi fortsalle for motor. Vinden lagde sig dog hurtigt igen og de sidste timer af turen havde vi igen havblik. Vi kom ind til Egersund og fik en fin plads, fik købt lidt ind til middagen og nød den flotte aften, det var meget svært at tage sig sammen og komme til køjs, det var over midnat inden der blev ro. De har truet med regn og torden, men vi har endnu ikke mærket noget til det. Sejlerhilsen fra bnesætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Stavanger onsdag d. 26. juli 2006
Endnu et helt forrygende sommerdag, hvor der var bedst hvor der var skygge. Jeg har fået købt lidt ind til de kommende dage og har gjort båden klar til afgang. Jens Holm Nielsen kom som planlagt med flyet fra København her til eftermiddag og er nu flyttet ind i forkahytten. Vi benyttede eftermiddagen og aftenen til at se lidt på Stavanger og de 100 telte, der var rejst i forbindelse med Galdmat festivallen. Der kunne købes mad i alle afskygninger, vi valgte dog en af de faste restauranter, der ligger langs havnen, det var ingen succes, men vi blev da mætte. Vi er klar til at sætte kurs mod syd i morgen og har planer om at sejle til Egersund. Alt vel ombord på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Stavanger tirsdag d. 25. juli 2006
Det er ikke kun i Danmark der er sommer, det har de også i Norge. Jeg stod op til en pragtfuld morgen i Vågen i Stavanger, sol fra en skyfri himmel, stille og varmt. Det er ikke blevet til ret megen søvn i nat, der var en lille motorbåd lige foran mig med nogle nordmænd der havde tænkt sig at feste hele natten, der blev først ro kl. 07:00, det var nøjagtig som sidts vi var her. Der stod et skilt, som var dækket af med en sort sæk, ved indsejlingen til gæstehavnen, det viste sig at være en meddelse om at havnen var lukket fra i morgen tidlig til søndag på grund af veteranbådstævne i forbindelse med Gladmat Festivallen. Jeg måtte på jagt efter en anden havn, hvor jeg kunne ligge indtil Jens kommer i morgen eftermiddag. Det viste sig at der var oprettet en ny gæstehavn lige neden for Oliemuseet, der var godt nok ingen pladser, men jeg sejlede der om og lå uden på en anden indtil der blev en ledig plads, hvor jeg kan gå fra båden og ligge de næste par dage. Her i Stavanger har de indført P-billet til bådene, det er EuroPark der har opsynet (400,- kr. i bøde ved manglende p-billet). Jeg har fået set lidt mere på Stavanger i dag og fulgt opsætningen af Gladmat teltene m.m. og så har jeg nydt det gode vejr. En rigtig sommerhilsen fra Stavanger.

skrevet af Martin Hansen 

Stavanger mandag d. 24. juli 2006
Nausikaa ligger nu i Stavanger i Norge og Rasmus fik plads på bussen, der går fra Stavanger og til Hamburg med stop i Kolding. Skipper er gået i gang med klargøring af båden til Jens kommer på onsdag. Vejret er pragtfuldt, sol fra en skyfri himmel og her til aften er der 24 grader i kahytten, det er lidt anden temp. end den vi oplevede på Shetland. Der er et leben i Gæstehavnen i Stavanger, de er ved at gøre klar til Galdmat Festival, der starter på onsdag. En rigtig sommerhilsen fra Stavanger.

skrevet af Martin Hansen 

Nordsøen d. 22. og 23. juli 2006
Så fik vi tanket disel og sat kurs mod Norge. Vi havde valgt at gå direkte til Stavanger, hvor Rasmus havde mulighed for at tage en bus til Kolding og Jens et fly fra København, det er med at få det hele til at hænge sammen. Vejrmeldingen var på den ene side god og på den anden side elendig. De meldte meget lidt vind og den smule der kom var det første døgn lige imod. Vi havde valgt at gå nord om Bressay, en ø der ligger lige øst for Lerwick, og fra Bressay's nordspids at sætte kurs direkte mod Stavanger, en tur på ca. 225 sm. Det var ret diset og tåget da vi startede fra Lerwick, men det klarede en del op i løbet af dagen og det endte med at blive et hæderligt vejr. Vinden var som de havde lovet i Ø og en ovegang SØ, altså meget biddevind eller lige i mod og da vindstyrken lå på ca. 2 m/sek. i pustene var den oppe på ca. 3 m/sek. ville vi ikke begynde at krydse med 200 sm foran os så vi fortsatte for motor. Vinden lagde sig i løbet af aftenen og vi havde havblik hele natten. Det var et flot syn at se Nordsøen spejlblank, det var lidt af en kontrast til den anden tur jeg havde over Nordsøen. Det var desværre overskyet så vi så ingen stjerner, men til gængæld så vi mange olie og gas platforme. Vi var da også i kontakt med en af dem - Bruce Gas Field - der synes at vor kurs var lidt for tæt på dem, så de bad os ændre kurs og mindst holde 1 sm's afstand, det gjorde vi så. Det fortsatte med at være stille hele den næste dag. Vinden var ellers drejet til vest, en perfekt retning for os, men med 0,5 m/sek kunne det være lige meget, så det blev en lang tur for motor i alt 37 timer for motor. Vi ankom til Stavanger kl. 23:30 i et helt fantastisk flot vejr og en noget anden temp. end den vi havde oplevet på Shetland. Det var ikke mange adspredelser vi havde på turen og vi så ikke andre lystbåde, men en stor oplevelse havde vi dog, kl. 5 om morgenen dukkede en flok delfiner op og gav en opvisning omkring båden, det var virkelig flot, de sprang, dykkede ned under båden og legede omkring os. Jeg havde vagten, men vækkede Rasmus så han kunne opleve det. Vi ligger nu i Stavanger og Rasmus har planer om at tage hjem i morgen. Med sejlerhilsen fra et sommerklædt Stavanger.

skrevet af Martin Hansen 

Lerwick fredag d. 21. juli 2006
Jeg skal love for at det også er blevet sommer på Shetland. Vi har haft et rigtig flot vejr i dag og har nydt det. Jeg må indrømme at Shetland er pænest i sol og med blå himmel. Vi fik set en del mere af Lerwick i dag og gjort de sidset indkøb før turen over Nordsøen. Jette og Inge Lise tog i aftes færgen - Smyril Line - til Hanstholm og er nu på vej hjem. Når vi i morgen tidlig har fået tanket disel sejler Rasmus og undertegnede mod Norge, vejrmeldingen lover meget rolige vindforhold. Alt vel ombord på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Lerwick torsdag d. 20. juli 2006
Vi har for alvor fået sommer på Shetland. Vi stod op til en pragtfuld morgen og efter diverse indkøb besluttede vi at tage på en lille udflugt til det sydlige Mainland, ned til Sunburg Head og Jarlshof, en gammel boplads, som man bør se når man er på Shetland selv om vi efterhånden har set bopladsen nok. Det var en positiv overraskelse og en stor oplevelse, efter besøget på Jarlshof travede vi en lang tur ud til Sumburg Head med Sunburg Fyr og tusindvis af Puffins (søpapegøjer). Det var en fin tur i et pragtfuldt vejr. Om aftenen inviterede Rasmus på middag på Queens Hotel. Tusind tak for en dejlig middag. En sommerhilsen fra Shetland.

skrevet af Martin Hansen 

Lerwick onsdag d. 19. juli 2006
Tågen lå tungt over Lerwick da vi stod op og det blev ikke til de store aktiviteter om formiddagen, men hen under middag klarede det lidt op vi besluttede at tage en bus til Scalloway, det er et af de steder der er meget omtalt i guidebøgerne, men det var lidt af en skuffelse. For det første var vejret ret dårligt på den anden side af øen og for det andet var der ikke noget særligt at se så vi tog den næste bus tilbage til Lerwick. Der er lidt problemer med plads på færgen fra Lerwick til Hanstholm, men det lykkedes alligevel at få plads til Inge Lise og Jette. Jeg kontaktede Smyri Line først i maj måned for at bestille plads på færgen fra Lerwick til Hanstholm fredag d. 21. juli, men fik at vide at den nye sejlplan endnu ikke var lagt ind i deres system og at det slet ikke var nødvendigt at bestille plads, hvis man ikke havde bil med eller ønskede kahyt, man gik blot op på deres kontor i Lerwick og købte et par biletter, det passede ikke, alt var optaget, men det lykkedes som sagt alligevel at få et par pladser. Alt vel ombord.

skrevet af Martin Hansen 

Lerwick tirsdag d. 18. juli 2006
Det har været et rigtig kedeligt vejr i dag med finregn, regn og koldt. Vi har ikke haft lyst til at tage på ture, da det ikke har været vejr til at gå du i og sigten har været meget dårlig. Vi blev i Lerwick i dag og mellem bygerne travede vi lidt rundt i byen. Vi var forøvrigt på Islesburg Exhibition center i aftes for at høre lokal folkemusik og opleve de andre ting der findes på centeret. Det var en stor oplevelse og et par meget dygtige musikere der spillede, fin aften. En kold og våd sommerhilsen fra besætningen på S/Y Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Lerwick mandag d. 17. juli 2006
Vi har sovet længe i dag, fået anmeldt vor ankomst på havnekontoret, fået flyttet båden, der var noglr nordmænd der skulle sejle, og ellers hygget os med en god fokost og en middagssøvn. Det har været overskyet det meste af dagen og finregnet en del, vinden har været svag skiftende. Vi har besluttet at blive liggende i Lerwick til fredag, hvor Inge Lise og Jette tager færgen til Hanstholm og Rasmus og undertegnede sejler videre til Stavanger når vejret er til det. En sejlerhilsen fra Martin.

skrevet af Martin Hansen 

Fair Isle - Lerwick (Shetland) søndag d. 16. juli 2006
Vi stod op til en dejlig morgen på Fair Isle og Inge Lise og skipper tog støvlerne på og travede en tur rundt på øen. Vi var ude på fuglefjeldene og hilste på søpapegøjerene - Puffins og mange ander fugle. Fra nordøen travede vi tværs over øen og passerede flyvepladsen og fortsatte ned på sydøen helt ned til det sydlige fyrtårn. På vejen passerde vi den spredte bebyggelse, der findes på Fair Isle, en dejlig tur, hvor vi så det meste af øen. Jette og Rasmus var blevet tilbage i båden for at høre vejrmeldingen, han havde lidt svært ved at tyde det hele, men synes ikke at den lød god, han var bange for at det ville blive dårligt vejr og havde ikke lyst til at blæse inde på Fair Isle. Vi forlod Fair Isle efter at have spist frokost og satte kurs mod Shetland. Det blev lidt af en gyngetur på plat læns i nogle pæne store strømsøer. Vi ankom Lerwick på Shetland kl. 22:30 i en kraftig regnbyge, fik fortøjet, fik gang i oliefyret og kom ned om læ og fik lidt natmad inden køjen kaldte. Det blev en pæn sejltur for sejl (plat læns - kun genua) på ialt 41 sm i følge søkortet og navigatoren og 52,5 sm i følge loggen, igen meget kraftig strøm på tværs af vor kurs. Vi er nu nået vor sidste mål for sommertogtet 2006 og nu går turen mod Danmark via. Norge, men først skal vi lige opleve Shetland. En hilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Kirkwall - Fair Isle lørdag d. 15. juli 2006
Vi stod op til et pragtfuldt vejr og de korte bukser blev fundet frem. Vi er inde i en stabil periode rent vejrmæssigt og det ville vi godt udnytte til en tur ud til den lille klippeø Fair Isle, hvor det kræver godt vejr for at kunne ligge der. Efter en tur op i Kirkwall for at provianterer til de næste dage, vi vidste ikke om vi kunne købe noget på Fair Isle, det kunne vi godt viste det sig bare ikke om søndagen. Det blev en fin tur op mellem de nordlige øer og ud til Fair Isle i et flot vejr, men en lang tur. Der er kun ca. 56 sm i følge kortet, men vi løb ind i meget strøm, der løber meget kraftigt ned mellem Orkney og Fair Isle, det bevirkede at vi til tider havde ca. 30 graders afdrift og sejlede næsten sidelæns. Selv om det var et flot vejr, så er vinden meget kold, det skyldes vandtemp. der ligger på omkring 11 grader (vi har endnu ikke set nogle bade frivilligt). Turen blev i følge loggen på 73,3 sm. Vi var først på Fair Isle ved halv ni tiden så det blev ikke meget vi fik set af øen i dag, det må vente til i morgen. Vi var 3 både i den lille havn, de to andre var fra Shetland. Alt vel ombord.

skrevet af Martin Hansen 

Stromness - Kirkwall fredag d. 14. juli 2006
Vi stod op til et pragtfuldt vejr i Stromness og gjorde klar til afgang, dagens mål var Kirkwall. Der er to ruter til Kirkwall, den ene går op langse vestkysten af Orkney, den anden ned gennem Scapa Flow og op langs østkysten af Orkney. Den korteste rute er den op langs vestkysten, for at komme ud fra Stromness og ud til vestkysten skal man ud gennem et smalt stræde, det er 2-3 sm langt. Jeg havde set på strømkortene at strømmen ville vende til modstrøm kl. 09:00 og selv om vi kom der omkring kl. 09:00 var strømmen ca. 6,5 knob mod så det ville tage nogle timer at sejle de 2-3 knob, vi vendte om og tog ruten ind gennem Scapa Flow, hvor vi til gengæld fik en pæn medstrøm. På den rute kommer man syd om South Ronaldsay og ned gennem det berygtede Pentland Firth, det er berygtet for sin til tider meget kraftige strøm. I følge strømkortet skulle vi få medstrøm og det fik vi. Vi har aldrig sejlet så strækt før, i følge navigatoren sejlede vi 15,4 knob over grunden og der var strømsø, skal jeg hilse og sige. Resten af turen gik meget stille og roligt i flot solskin og rolig vind, til tider lidt for roligt, så vi måtte have motoren til hjælp. Det er noget af en marina de har fået etableret i Kirkwall, den blev åbnet i maj i år og er meget stor og flot. Sejlerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Stromness torsdag d. 13. juli 2006
Vi havde planlagt at sejle til Kirkwoll, men det blæste stadig med kulingsstyrke om formiddagen, så vi besluttede i stedet at tage en bus til Kirkwoll og leje turist der. Vi skulle besøge Highland Park whisky distelleriet, Jette og Rasmus havde aldrig været inde og se hvordan man fremstiller whisky og man kan ikke havde sejlet rundt mellem whiskydistellerierne uden at have besøgt mindst et. Desværre var produktionen indstillet på grund af eftersyn/vedligeholdelse. men vi tog alligevel en guided tur selv om det ikke er helt det samme, det duftede ikke så meget. Derefter gik turen til St. Magnus Cathedral, den store domkirke fra 1137 og det nærliggende Bishop's Palace og Earl's Palace inden turen gik tilbage til Stromness. Det var koldt og blæsende i Kirkwall, men da vi kom tilbage til Stromness var det blevet et skønt vejr, lunt og stille, men det var forsent at flytte så vi planlægger at sejle til Kirkwall i morgen. Alt vel ombord på S/Y Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Stromness (udflugt) onsdag d. 12. juli 2006
De har meldt kuling fra SW i dag så vi har valgt at leje en bil i Stromness, for at køre rundt og besøge nogle af de seværdigheder vi gerne vi se. Vi havde reserveret bilen i går så kl. 08:15 var vi klar til afgang. Vi valgte at køre til Kirkwall og derfra syd på for at besøge "The Italian Chapel". Vi havde desværre en punktering på vejen derned, så det tog lidt længere tid end beregnet. Det var en stor oplevelse at se hvad de italienske krigsfanger har kunne lave ud af et blikskur, det var virkelig imponerende. Derfra gik turen nord på til "Borg of Gurness" en imponerende landsby fra jernalderen. Der er fundet ca. 500 bopladser i dette område, så jeg tror der han boet flere mennesker dengang end der gør nu i disse øde områder ude vest på. Fra Borg of Gurness gik turen til Skara Brae, en 5000 år gammel landsby, der blev fundet efter en storm i 1850 og siden gravet fri. Det var også imponerende at se hvilke møbler de har haft for 5000 år siden, det meste lavet af sten. Skara Brae ligger på stranden/engen, der hører til godset Skaill House, som vi også var inde og se. En anden seværdighed jeg godt ville se var "Maes Howe", der kan man kun komme på guided ture og kun ca. 20 mennesker af gangen, der var først ledig plads kl. 17:15 så vi kunne lige nå at besøge "Borg of Birsay", endnu en gammel jernalderlandsby. Den ligger ude på en ø, hvor der kun er adgang til ved lavvande og vi var heldig, det var på sit laveste da vi var der. Så var det tid til at se den 4000-5000 år gamle gravhøj/kammer, som vikingerne brød ind i og har skrevet med runer i stenene. Der var en rigtig god guide så det var et fint besøg. På vejen tilbage til Stromness var vi lige inde og se "Stones of Stenness" og "Ring of Brogar", der er standing stones fra oldtiden. Derfra gik turen direkte tilbage til Stromness, men da havde vi også set oldtidsminder nok for i dag. Det har blæst, som de lovede, og det har været overskyet og koldt i dag, men det holdt tørvejr. Hilsen fra en træt besætning på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Stromness (Orkney) tirsdag d. 11. juli 2006
Så kom vi til Orkney, et af målene for sommertogtet 2006. Vi ligger i Stromness og i følge vejrmeldingen bliver vi her nogle dage. De har meldt kuling i morgen og først på torsdagen, så vi bliver her til engang torsdag eller fredag. Vi har slappet af i dag, travet rundt i de meget smalle gader i Stromness, fået en god frokost og nydt tilværelsen. Vi har planlagt at tage på udflugt i morgen og har været oppe for at reservere en bil til i morgen kl. 08:00. Der er lavet en ny dejlig og meget beskyttet marina her i Stromness. Det har været sommer i Stromness i dag og vi har nydt vejret. En stor sommerhilsen fra Jette, Rasmus, Inge Lise og Martin.

skrevet af Martin Hansen 

Kinlochbervic - Stromness mandag d. 10. juli 2006
Vi havde aftalt at sejle kl. 06:00 fra Kinlochbervic, der er ca. 75 sm til Orkney og det ville passe perfekt med strømmen rundt om Cap Wrath (det NV-lig punkt på Skotland) hvis vi sejlede på det tidspunkt, men vi blev allerede vækket ved halv femtiden, hvor der kom en dansk båd og lagde sig uden på os, det var en Ballard fra Brøndby - S/Y Ballerina tror jeg den hed, de kom direkte fra Orkney. Vi gjorde dem opmærksom på at vi havde planlagt at sejle kl. 06:00, så de ikke gik til køjs og vi skulle til at vække dem. Vi startede i et lidt kedeligt vejr, men det blev hurtig bedre og vi fik en flot sejltur, en halvvind til turen over til Orkney. Vi havde sat kurs mod "Old Man of Hoy", en meget høj klippe på øen Hoy. Det var en flot tur op langs de meget høje klipper på vestkysten af Hoy og ind til Stromness. Det blev en tur på ca. 78 sm i dag. Vi er nu nået til Orkney, et af målene for sommerferien. Alt vel ombord på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Kinlochbervic (overliggerdag) søndag d. 9. juli 2006
Det blev til en overliggerdag i Kinlochbervic. Vi havde et pragtfuldt vejr, sol og let vind og der blev solbadet i cockpittet. Det var et flot sejlvejr, men vinden kom fra en forkert retning, den kom fra NØ, næsten den retning vi skal sejle for at komme til Orkney. Da de melder let til jævn SV-lig vind for i morgen, besluttede vi at se lidt mere på Kinlochbervic, den var nu nem at overse, det er en meget stor fiskerihavn med en lille flydebro til lystbåde i det ene hjørne af havnen og ellers ikke meget andet. Vi fandt dog et hotel, hvor de havde en bar og et TV så vi fik set finalekampen i fodbold VM mellem Italien og Frankrig. Skotterne holdt med Italien, der vandt. Sommerhilsen fra S/Y Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Stornoway - Kinlochbervic lørdag d. 8.juli 2006
Stornoway på Ydre Hebrider. Vi havde talt om at sejle til et eller andet sted på fastlandet f.eks. Kinlochbervic i dag, men det afhang af vejrmeldingen i dag og de kommende dage. Navtex'en havde ikke nogle lokale vejrmeldinger over dette område så vi planlagde et besøg på biblioteket's internetcafe for at se lidt nærmere på vejret. Meldingen for i dag var fin medens det skulle blive NØ-lig vind i morgen, lige i mod til den planlagte tur, så vi besluttede at sejle i dag selv om det blev middag inden vi kom afsted. Det blev en fin sejltur på knap 50 sm i dag, dog kunne vi have ønsket os en lidt anden vindretning, vi havde plat læns på det meste af turen, men heller det end vinden imod. Det var godt nok et øde sted vi kom ind til i Kinlochbervic. En stor øde fiskerihavn, der var kun en større fiskebåd hjemme. Vi fyldte ikke meget i det ene hjørne af den store havn. Også her har de sæler der bor fast inde i havnen, vi blev modtaget af nysgerrige blikke fra en af sælerne. Sejlerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Stornoway (overliggerdag) fradag d. 7. juli 2006
Overliggerdag i Stornoway på Ydre Hebrider. Vi havde planlagt en udflugt rundt på Lewis, den ø hvor Stornoway ligger på. Vi købte en rundtursbillet til bussen og tog afsted mod Carloway Broch, et forsvarstårn der er dateret 2000 år tilbage og som stadig står godt og solidt oppe på toppen af bakken. Fra Carloway Borch tog vi bussen videre til Calanais Standing Stones, en imponerende samling af meget store sten, der er rejst i et specielt mønster, der er ca. 20 store sten. Det skulle være en af de største samlinger af sin art. Det var lidt imponerende og lidt underligt at gå mellem disse enorme sten, der er rejst for mere end 3000 år siden. Fra Calanais Standing Stones tog vi videre til Gearrannan Blackhouse, en helt lille by af meget gamle huse, en slags frilandsmuseum, hvor de har indrettet nogle huse til museum og resten er indrettet som ferieboliger. Vi fik set hvordan de har boet i ældre tid, hvordan de har vævet og der var en der spillede på sækkepibe for os. Vi har haft et flot vejr til denne tur. Der kom et par byger på vej i bussen til Carloway Borch og vi måtte stå i læ i ca. 5 min. så klarede det op og vi havde flot vejr resten af dagen lige indtil vi skulle hjem med bussen, meget heldigt. Det har været en dag med mange oplevelser. En sommerhilsen fra besætningen på Nausikaas

skrevet af Martin Hansen 

Badachro - Stornoway torsdag d. 6. juli 2006
Vi har haft en rolig nat i Loch Gairloch, men ud på morgenen begyndte det at lufte lidt, vi lå for anker og godt beskyttet inde ved landingsstedet Badachro, men stod alligevel op da det begyndte at blæse. Vi var klar til at lette for anker kl. 08:00 og satte kurs ud ad Loch Gairloch og videre op mod Ydre Hebrider, nærmere bestemt Stornoway. Det blev en tur for læns, på grund af frisk vind og plat læns nøjes vi med at rulle storsejlet ud, men holdt alligevel en pæn fart. Det blev en tur på ca. 40 sm, som tog knap 7 timer. Vi kom ind til en lille pontonbro i Stornoway, hvor der er 2-3 gæstepladser på ydersiden af broen, de var desværre optaget, der var imidlertid en af de lokale der var flink at anvise os en plads helt inde i havnen hvor vi kom til at ligge rigtig godt. Det viste sig senere at der måtte vi ikke ligge, det var en af de lokale, der havde den plads og han kom hjem, han sagde ikke noget til os, men havnefogeden kom ned og fortalte det. Havnefogeden kunne 'desværre' ikke anvise os en anden plads, så vi fik lov til at blive liggende. Alt vel ombord og vi er nu nået endnu et af målene for sommertogtet 2006.

skrevet af Martin Hansen 

Kyleakin - Badachro (anker) onsdag d. 5. juli 2006
Det var holdt op med at regne da vi stod op, men det var stadig meget diset. Det var helt stille, så der var ingen diskussion om vi skulle sejle for sejl eller motor i dag. Vi er nu på vej mod Stornoway, men har valgt at tage turen i to step og turen i dag gik til en lille skøn bugt der hedder Badachro, hvor vi droppede ankeret. Det blev en tur på godt 30 sm på spejlblankt vand. Da vi nærmede os bugten klarede det op, solen brød igennem og det blev det skønneste sommervejr. Vi nyder det flotte vejr og regner med at nå Stornoway i morgen. Sommerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Kyleakin (overliggerdag) tirsdag d. 4. juli 2006
Der var stemning for en overliggerdag i Kyleakin så vi kunne komme på udflugt, vi ville ind og se Eilean Donan Castle. Der går bus fra Kyleakin og direkte ud til Eilean Donan Castle så det kunne ikke være lettere. Det var en stor oplevelse at se en rigtig gammel skotsk borg indvendig og møbleret som det oprindeligt har været og så i det flotte vejr, sol fra en skyfri himmel, stille og var varmt. Vi er meget heldige med vejret, vi kan forstå på de lokale, at det ikke er normalt med så flot vejr i Skotland. Om eftermiddagen blev der løbet tur og slappet af. Der kom lidt regn hen under aften, men kan det nøjes med at regne om aftenen og natten, så klager vi ikke. De har Midge (de små myg) varsler i avisen, som vi har varsler for pollen, så det er ikke det bare pjat. Alt vel ombord.

skrevet af Martin Hansen 

Tobermory - Kyleakin mandag d. 3. juli 2006
Vi havde valgt at sejle til Kyleakin i dag og skulle igennem det meget smalle sund - Kyle Rhea, hvor der kan løbe 6-7 knob's strøm, det er med at være på dette sted på det rigtige tidspunkt. Vi havde regnet ud at strømmen ville vende til medstrøm kl. 19, så afgang fra Tobermory kl. 12 ville passe fint, der var så god tid til en formiddagstur i Tobermory inden afgang. Det blev en lang tur for motor til Kyleakin, vinden var igen svag N-lig, altså lige i snuden, og den friskede op i løbet af eftermiddagen. Vi fik sejlet ca. 56 sm i dag. Det har været et pragtfuldt vejr og i følge vejrmeldingen fortsætter det i de nærmeste dage, det har vi intet imod. En stor sommerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Oban - Tobermory søndag d. 2. juli 2006
Vi har haft et pragtfuldt vejr i dag med sol fra en skyfri himmel. Der er en svag nordlig vind og den giver lidt kølig luft, men et klart vejr så vi rigtig kan nyde landskabet. Jette og Rasmus havde aldrig været i Oban så vi startede dagen med en tur til Oban med den lille færge, der sejler mellem marinaen og selve Oban by. Efter frokost sagde vi farvel til Oban og satte kurs mod Tobermory en tur på ca. 27 sm. Der var ikke vind til at sejle på og den smule der var kom fra nord, så det blev en tur for motor. Der var ledige gæstebøjer i Tobermory, selv om vi kom lidt sent, så vi fortøjede ved en af dem og fik pustet gummibåden op så vi kunne komme i land og se på den meget maleriske by. Det tegner til at blive en meget stille nat. Alt vel ombord på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Crinan - Oban loerdag d. 1. juli 2006
Vejret var ikke ligesaa fint her til morgen, som da vi gik til koejs i aftes, men det var toervejr og det varede ikke laenge inden solen broed igennem og vi endte op med et flot sommervejr i Oban. Sidst vi var i Oban reklamerede de meget for deres Seafood middag, som de havde hver torsdag, fredag, loerdag og soendag og det var vort maal at deltage i den i dag. Vi havde godt set i stroematlas, at det ikke var det allerbedste tidspunkt at starte fra Crinan paa, men vi noed til at vente til slusevagten aabnede kl. 08:30. Vi havde set at vi ville faa modstroem op til Oban, men ifoelge boegerne saa var der tale om 1 til 2 knobs modstroem, det kunne vi nemt sejle op, der var frisk vind og laens. Det viste sig at det ikke kun var 1 til 2 knob, vi havde op til 5 knob's modstroem, saa det gik meget, meget langsomt nord paa. Paa et tidspunkt lagde vinden sig lidt og vi begyndte at sejle baglaens og maat have motoren til hjaelp for at komme fremad. Der er 23 sm fra Crinan til Oban, vi sejlede i foelge loggen 33 sm. Vi naaede Seafood middagen i Oban Marina og havde en dejlig aften. Sejlerhilsen fra besaetningen paa Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Ardrishaig - Crinan (Crinan Canal) fredag d. 30. juni 2006
Det har regnet kraftigt det meste af natten, men hen paa morgenstunden stilnede det af og det var opholdsvejr da vi startede vor tur gennem Crinan Canal. Sluserne, der er 15 af dem, skal vi selv betjene (de 12 af dem) og der er ingen slusevagter til at hjaelpe. Vi var 4 mand ombord, saa det skulle nok kunne lade sig goere. Vi var heldig, da vi skulle til at lukke den foerste sluse kom der en anden baad, som meget gerne ville med gennem sluserne, saa var vi pludselig et par mand mere. Vi havde planlagt at stoppe midtvejs, men da vejret klarede op i loebet af et par timer og blev det flotteste sommervejr, fortsatte vi og fulgtes med englaenderen hele vejen til Crinan. Det var en fantastisk flot tur i et flot vejr. Jette fik en loebetur paa den sidste del af turen, der er en sti langs hele kanaele, saa hun blev sat af og loeb langs kanalen. Det tog 8 timer for turen gennem Crinan Canal selv om den kun er godt 7 sm. Vi havde en flot, flot aften i Crinan. Alt vel ombord paa Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Troon - Ardrishaig torsdag d. 29. juni 2006
Vi har nu faaet Jette og Rasmus installeret og er klar til at saette kurs nord paa. Vi havde planlagt at sejle op til Ardrishaig, hvor Crinan Canal'en begynder, men herover er det i hoej grad vejret der bestemmer om vi naar vort maal eller om vi overhovedet kommer afsted. Vi stod op til en kedelig morgen hvor skyerne hang tungt over marinaen og bygerne trak ude over Firth of Clyde. Vind var der ikke meget af og den smule der var kom fra SO, plat laens. Vi valgte at starte for motor, der er trods alt 40 sm fra Troon til Ardrishaig. Der kom lidt vind sidst paa eftermiddagen, saa vi fik lige luftet sejlene i knap 2 timer. Det blev en meget kold tur og det var en forfrossen slusevagt, der tog imod os i slusen i Ardrishaig. Vi valgte at stoppe lige defter Sea Loch i Ardrishaig Basin. En kold sommerhilsen fra besaetningen paa Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Troon onsdag d. 28. juni 2006
Så er det skiftedag, de unge mennesker (Jakob, Maiken, Claus og Jane) tog afsted i morges og vi gik i gang med at gøre klar til at modtage Jette og Rasmus, som vi hentede i Prestwick lufthavn. De er vel ankommet og er blevet installeret ombord på Nausikaa, så nu er vi klar til at sætte kurs nord på og håber at nå Orkney og Shetland i løbet af de næste 3 uger. Alt vel ombord på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Campbeltown - Troon tirsdag d. 27. juni 2006
Det flotte sommervejr fortsætter. Solen skinnede fra en skyfri himmel og vinden var svag til let fra SØ. Vi skulle til Troon i dag, Jakob, Maiken, Claus og Jane skal hjem i morgen fra Prestwick lufthavn, som ligger få kilometer fra Troon. Den første del af turen blev for motor på grund af manglende vind, men lige efter frokosten kom der lidt mere vind og vi kunne sejle sidste halvdel for sejl, en rigtig flot tur på ca. 34 sm. Troon er en rigtig flot marina med alle faciliteter. Det har været et drømmevejr de sidste dage og vi har nydt det, de melder desværre lidt regn i de kommende dage. Hilsen fra alle ombord på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Loch Ranza - Campbeltown mandag d. 26. juni 2006
Det blev en rolig nat ved gæstebøjen i Loch Ranza. Det var en flot morgen vi vågnede til, helt stille, skyfrit og lunt. Vi kastede los og satte genakkeren og satte kursen syd på mod Campbeltown. Det gik fint den første halvdel af turen, men så lagde vinden sig og kom igen som svag modvind, så resten af turen blev for motor. Det er et fantastisk flot område og vi nød turen og det endte med at flere blev mere eller mindre solskoldet. Der er ca. 22 sm fra Loch Ranza til Campeltown. Campeltown så rigtig flot ud ude fra vandet, men den skuffede slemt da vi kom i land, ikke kun fordi destilleriet Springbanks havde lukket, men den var temmelig forfalden. Vi havde en flot aften i Campeltown. En sommerhilsen fra Nausikaa's besætning.

skrevet af Martin Hansen 

Rothesay - Loch Ranza (bøje) søndag d. 25. juni 2006
Det var en rigtig flot morgen vi stod op til i Rothesay, sol, let vind og rimelig temp. Vi havde Loch Ranza på øen Arran som dagens mål. Turen gik op gennem det smalle og fantastisk flotte sund nord om Bute og derfra ned til Arran og ind i Loch Ranza. Vi fik luftet sejlene i et par timer, men det blev ikke til mere på grund af manglende vind. En tur på ca. 24 sm. Vi var igen heldig, der er udlagt gæstebøjer i Loch Ranza og der var endnu ledige bøjer da vi ankom. Gummibåden blev pustet op og vi tog en tur i land og besøgte det nærliggende destilleri - Arran - for at smage på deres produkter, de blev godtaget og der blev købt ind. Det blev en rigtig flot aften i Loch Ranza med et fantastisk landskab som baggrund. Det tegner til at blive en stille nat. Sejlerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Largs - Rothesay lørdag d. 24. juni 2006
Vi stod op til et flot vejr i Largs, helt stille og letskyet. Efter lidt problemer med e-mail, jeg kunne ikke tømme postkassen, var vi klar til en kort tur til Rothesay på Isle of Bute. Rothesay er en udpræget ferieby så jeg havde frygtet at den lille havn var fyldt op en lørdag eftermiddag, men der var masser af plads da vi ankom, det ændrede sig i løbet af eftermiddagen, der var nemlig kapsejlads - Bute rundt og de havde delmål her i Rothesay, så havnen blev fyldt helt op. Det gjorde nu ikke så meget for vi blev inviteret til middag og fri bar i en nærliggende bistro, hvor de skulle holde fest. Vi var desværre i gang med at tilberede aftensmaden, men vi deltog i den frie bar, det blev en hyggelig aften. Vi fik forøvrigt at vide at onsdag d. 21. ikke kun var årets længste dag, det var også den dag hvor man har målt mest nedbør i Skotland, i den tid hvor man har registreret nedbøren, så det er ikke så mærkeligt at vi synes været var elendigt. Dagens distance blev ca. 9 sm. for motor på grund af manglende vind. Udsigten for de kommende dage se lovende ud. En sommerhilsen fra Skotland fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Troon - Largs fredag d. 23. juni 2006
Så blev det atter sejlvejr her på Skotlands vestkyst. Vi satte kurs mod Largs og havde en fin tur for sejl, en overgang havde vi enda for lidt vind og måtte have lidt hjælp af jerngenuaen. Det blev en tuir på ca. 20 sm. Largs Yacht Haven er en kæmpe marina med alle faciliteter, vi fik en fin plads. Vi var nået målet for Jakob og Claus's tur, at besøge Largs og se det hus de havde boet i og hvordan Largs nu så ud. Det blev en rigtig sjov oplevelse for dem og vi var inde og besøge de 'gamle' pubber og spiste til aften på Town House, der i 'gamle dage' hed Flannigan's og var deres stamværtshus. Alt vel ombord, de lover godt vejr i morgen. Med sejlerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Troon torsdag d. 22. juni 2006
Det blev til en overliggerdag i Troon. Vi havde planlagt at sejle til Largs i dag, men vejrmeldingen sagde NV 11-17 m/sek aftagende i løbet af dagen og da vi skulle mod NV var der ingen tvivl, vi blev i havn. De melder godt vejr i morgen. Vi fik set lidt på Troon i dag, selv om det blæste, så blev det opholdsvejr i løbet af dagen. Vi fik provianteret og gjort klar til turen i morgen. Alt vel ombord på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Troon onsdag d. 21. juni 2006
Det blev ganske rigtig en meget urolig nat, det har blæst med 18 m/sek og regnet hele natten og det ser ud til at fortsætte resten af dagen. Det var tid til udskiftning af besætningen. Launy og Anne Lis tog morgenflyveren fra Prestwick via. London til Esbjerg. Skipper gjorde klar til at modtage den nye besætning, der blev vasket sengetøj, håndklæder, gjort rent, provianteret m.m. inden han tog i lufthavnen for at modtage Inge Lise, Jakob, Maiken, Claus og Jane. De fik lidt af et chok da de steg ud af flyveren i Prestwick, de var startet i flot vejr fra Danmark og kom over til et frygteligt blæsvejr, kulde og regnvejr. Taxachauføren skulle lige have bekræftet, at det var alvor, at vi skulle til Troon Yacht Haven i det vejr. Det var dejligt at få skipperkonen ombord. En våd og kold hilsen fra Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Troon tirsdag d. 20. juni 2006
Vi var lidt heldige, at vi valgte at sejle fra Tarbert og direkte til Torrn i går. Det lavtryk, der i går lå ude over Atlanterhavet, har flyttet sig meget hurtigere end de havde varslet, så den hårde SØ-lig vind de havde meldt der skulle komme sidst på dagen i dag havde vi allerede da vi stod op. Det havde ikke været så sjovt at sejle fra Tarbert til Troon i dag. Vi havde hård kuling og regn hele dagen og det var lige før vi skulle have skridsikkert underlag på bordet for at holde tallerknerne på bordet, selv om vi lå inde i en sikker havn. Launy og Anne Lis skal med fly hjem i morgen tidlig, så der blev pakket og gjort klar til afrejse. Skipper siger tak for en dejlig afskedsmiddag på den lokale restaurant - SCOTTS. Det tegner til at blive en lidt urolig nat i Troon.

skrevet af Martin Hansen 

Tabert - Troon mandag d. 19. juni 2006
Det har regnet kraftigt hele natten, men hen på morgenstunden holdt det op og det holdt tørvejr resten af dagen. Anne Lis og Launy synes de havde set nok til Tarbert så vi besluttede at sejle til Troon. De havde meldt SV-lig svag til jævn vind hele dagen, hen under aften skulle vinden så dreje til NV og i løbet af aftenen tiltage i styrke. SV-lig vind gav os en halvvind og det gik stille og rolig mod Troon, men vinden drejede allerede til NV ved middagstid, så de sidste 2/3 af turen blev en gynge/vippetur på plat læns tværs gennem Natos flåde af krigsskibe. Vi ankom til Troon ved halv femtiden efter ca. 33 sm og fik en fin plads med vinden i snuden. Bent Lyman skriver i det kommende Bådnyt om det skotske sejlermekka Clyde, det område vi sejler i lige fortiden. Det kan godt være at det er et sejlermekka, men de ved også hvad de vil have for det. Prisen for en overnatning ligger på mellem 2,00 £ og 2,30 £ pr. meter pr. nat. Alt vel ombord.

skrevet af Martin Hansen 

Ardrishaig - Tarbert søndag d. 18. juni 2006
Vi vågnede til regnens trommen på ruffet og det kneb med at tage sig sammen til at stå op, men op kom vi da langt om længe. Vi vidste ikke rigtig hvad vi skulle lave i dag, det var ikke vejr til at trave en tur, skulle vi grave os ned eller trække i sejlertøjet og flytte os lidt, vi valgte det sidste. Vi kom ud af den sidste sluse sammen med BAT fra Rungsted, de var på vej til Irland og syd om England. Det blev til en meget lille tur på ca. 9 sm til Tarbert, så har vi kun ca. 30 sm til Troon, hvor vi skal være på tirsdag, så det er overkommeligt. Tarbert ser rigtig dejlig ud på de billederne vi har set, men er lidt trist i regn og blæst, men langt at foretrække frem for Ardrishaig Basin. Vejrudsigten ser ikke for god ud, de lover fortsat regn, men moderat vind. En våd sejlerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Dunardry - Ardrishaig lørdag d. 17. juni 2006
Det har regnet hele natten og det regnede kraftigt da vi stod op, det er både ondt og godt. Ondt, det er lidt trist at sluse i regnvejr, det er svært at stå fast og det gør det hele lidt mere besværligt, godt, det holder de små midges væk og det er Launy og Anne Lis glade for, de blev bidt over det hele i går, de har ikke generet mig mærkeligt nok. Vi havde overnattet mellem sluse 11 og 10 (vi tæller nedad), og vi havde planer om at overnatte lige inden den sidste sluse i Ardrishaig, så vi skulle igennem 9 sluser i dag. Heldigvis manglede vi kun 2 inden vi nåede toppen og skulle til at sluse nedad, det går noget lettere, men det tog alligevel det meste af dagen med et ophold i Lochgilphead for at spise frokost og proviantere. Vi havde et ophold i regnen midt på dagen, men hen under aften startede det igen. Vi har fulgtes med s/y Aminguaq fra Samsø med Ole og Inger Lise ombord, det er lettere når man er 2 både som hjælper hinanden. Alt vel ombord på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Craobh - Dunardry Locks (Crinan Canal) fredag d. 16. juni 2006
Det har regnet hele natten og skyerne lå lavt over området da vi endelig stod op. Vejrmeldingen meldte lave skyer og let regn det meste af tiden og det lød vejrmeldingen også på i morgen, et lidt trist vejr men lunt. Vi besluttede at sejle til Crinan Canal sammen med S/Y Aminguaq, vi havde hørt at det var en godt ide at følges med nogle i gennem Crinan Canal, da man selv skal betjene sluserne. Det belv en våd og kedelig tur fra Craobh til Crinan, en tur på kun 8 sm. Efter lidt venten kom vi ind i slusen og ind i selve kanalen. S/Y Bat kom også, så vi var 3 både der fulgtes ad gennem sluserne, vi kunne desværre ikke være 3 både af vor størrelse i sluserne, så vi blev 2 slusehold. Det er 'hårdt' arbejde at sluse, men rigtig sjovt. Vi har fået lært tekniken og det gik rigtig fint til sidst. Vi har gjort holdt for natten inde midt på Crinan Canal i noget der hedder Dunardry Locks. Vi har et lille problem, vi er ved at blive ædt op af nogle små væsner, der kaldes midges, de bider og det klør. Vi fik lidt savle af slusevagten, det skulle holde dem væk i nat. Sejlerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Oban - Craobh torsdag d. 15. juni 2006
Vi stod op til et pragtfuldt vejr, vindstille, letskyet, men køligt. Jeg havde planer om at sejle til Islay, men Navtex'en meldte hård vind på lørdag og søndag og så havde jeg ikke lyst til at ligge på Islay så vi holdt os det den oprindelige plan og satte kurs mod Craobh. Det blev en tur for motor på spejlblankt vand og i let medstrøm, en flot tur ned gennem Kerrera Sound og syd om Easdale og ind gennem det meget smalle Cuna Sound, hvor vi heldigvis havde medstrøm, navigatoren viste over 11 knob over grunden, så det havde taget lang tid at komme igennem hvis strømmen havde været imod. Vi ankom til Craobh efter ca. 17 sm og 3 timers sejlads. Craobh er en stor meget beskyttet marina, en stor parkeringsplads for både, der er intet at se i nærheden af havnen. Vi blev modtaget af Mogens og Kamma fra S/Y Pinafore fra Sæby, de har fast plads her i havnen, lidt senere kom Ole og Inger Lise i S/Y Aminguaq fra Samsø kom også ind i havnen og lagde sig ved siden af os. Der lå yderlig en dansk båd i havnen - S/Y BAT fra Rungsted, så vi var 4 danske både i havnen den aften. Vi havde en rigtig hyggelig aften oppe på den lokale pub. Alt vel ombord på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Oban onsdag d. 14. juni 2006
Det er atter blevet sommer i Skotland. Der ligger et hoejtryk over Irland og det har nu faaet indflydelse paa vejret her. Vi har haft en overliggerdag her i Oban, vi ville godt se lidt naermere paa Oban. Marinaen ligger paa en lille oe - Kerrera, lige over for Oban. Marinaen har en lille faerge, der sejler i pendulfart mellem Oban og marinaen. Vi legede som sagt turister i Oban og besoegte McCaig's Tower, saa lidt paa byen og tog en tur paa Oban Distilery, det var meget anderledes end den tur vi fik i Tobermory. Alt vel ombord, hvis vejret vil sejler vi syd paa i morgen.

skrevet af Martin Hansen 

Tobermory - Oban tirsdag d. 13. juni 2006
Vi vågnede til en stille morgen, vinden var drejet mod NV og aftaget så efter morgenmaden slap vi gæstebøjen i Tobermory og satte kurs mod Oban. Vi satte sejl uden for bugten og havde en fin sejltur for sejl til Oban en tur på 25 sm, der blev tilbagelagt på under 4 timer, men det var en kold tur. Vi gik ind til Oban Yachts Marina på øen Kerrera lige over for Oban. Marinaen har en færge der sejler til Oban og retur, så man kan komme over til Oban og handle m.m. den benyttede vi om eftermiddagen. Ejeren af Oban Yachts Marina er gift med en dansker, så da vi kaldte op blev vi budt veklommen på dansk. Med sejlerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Tobermory mandag d. 12. juni 2006
Tobermory, Mull - I aftes da vi ankom, blev vi budt velkommen af S/Y Aminguaq fra Samsø og blev inviteret over til en drink, vi havde en særdeles hyggelig aften hos Ole og Inge Lise, det var første danske båd de havde mødt siden de forlod danmark først i maj. Vi har været inde og se lidt på Tobermory i dag, vi ligger ved en gæstebøje i bugten uden for byen, så vi tager gummibåden når vi skal ind til byen. Det er en lidt speciel by, en række farvestrålende huse langs kajen, en rigtig turistby med masser af restauranter og puber. Vi var også på rundtur på det lokale whisky distilleri og fik en lille smagsprøve. Skipper havde regnet med at sejle til Oban i dag, men det var begyndt at lufte lidt og lidt for meget formeget for Anne Lis, så der blev meddelt at hun skulle ingen steder, det benægtede hun godt nok da vinden lagde sig i løbet af eftermiddagen, men da var det forsent at sejle. Skipper havde nu ikke noget imod at venté med at sejle til i morgen, Navtex'en havde meldt vinddrejning fra SV til NV i løbet af natten og vi skulle mod SV. Vi havde en hyggelig aften i Tobermory. Alt vel ombord på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Corpach - Tobermory søndag d. 11. juni 2006
Vi havde planlagt at sejle til Mull i dag for at besøge Tobermory. Sorte skyer hang over Corpach da vi stod op, vi var oppe ved 7 tiden for at se om vi kunne komme tidligt igennem de sidste 3 sluser, men der var et hold der skulle ud far det nederste bassin og et hold der skulle op til os inden vi kunne komme ned og ud, så klokken blev over 10 inden vi kunne komme afsted. De havde lovet SØ-lig vind i dag, men vinden var SV da vi kom ud, altså lige i snuden på turen ned forbi Corran (med al strømsøen) og videre ud gennem Loch Linnhe. Det kalrede op i løbet af formiddagen og vi fik et rigtig flot vejr på resten af turen. Da vi kom ned og skulle op gennem Sound of Mull satte vi sejl og havde en flot tur op gennem sundet i medstrøm. Vi ankom til Tobermory kl. 17:50 efter ca. 45 sm. Tobermory er nok den mest idyllisdke fiskeby langs det skotske vestkyst. Vi har følt os temmelig ensom indtil nu og havde forventet flere tomme gæstebøjer (man fortøjer ved gæstebøjer eller ligger for anker i Tobermmory), men her var godt fyldt op. Det var søndag aften og weekendgæsterne var taget hjem, så vi var heldiger at finde en, den sidste og ligger godt med en fantastisk flot udsigt ind over byen. Alt vel ombord på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Fort Augustus - Corpach lørdag d. 10. juni 2006
Vi stod op til en helt fantastisk flot morgen i Fort Augustus. Efter morgenmaden satte vi kurs mod Loch Oich, nok en af det flotteste passager i Caledonian Canal, der var rigtig flot og vi havde vejret med os. Sol, stille og 25 grader, nu er det for alvor blevet sommer. Vi gjorde stop for at spise frokost i Laggan. Vi blev lidt overrasket for vi havde sejlet i vindstille på Loch Oich, men da vi kom ud af slusen i Laggan stod der en strid blæst ind ude fra Loch Lochy (16-17 m/sek.) Efter frokost fortsatte vi ud på Loch Lochy trods vinden, der lagde sig i løbet af en times tid og det endte med at blive et flot vejr igen inden vi nåede Gairlochy. Vi fortsatte ned til Corpach, ned ad Neptune's Staircase, en slusetrappe med 8 sluser. Igen i dag var vi eneste båd i samtlige sluser. Det har været let i dag for det er for det meste gået nedad. Det blev til ca. 25 sm i dag. Landskabet er fantastisk flot, en storslået natur. Vi forlader Caledonian Canal i morgen og sætter kurs med de indre Hebrider. En varm sommerhilsen fra Skotland.

skrevet af Martin Hansen 

Drumnadrochit-Urquhart Castle-Fort Augustus d. 9. juni 2006
Der er ikke mange både på Caledonian Canal på nuværende tidspunkt. Vi blev sluset sammen med en anden båd i første sluse ellers har vi været eneste båd i sluserne. Vi var kun 2 både i Drumnadrochit i nat. Det blev en meget rolig nat i Drumnadrochit og da vi stod op lå tågen tæt over Loch Ness, men inden vi var klar til afgang var den lettet. Vi havde hørt at man kunne gå ind til en lille bro lige neden for Urquhart Castle så det skulle prøves, den lå knap en sømil fra havnen, hvor vi havde overnattet og det lykkedes, så vi kom ind og se selve Urquhart Castle, det er næsten et must når vi er på Loch Ness. Medens vi var inde for at se ruinen blæste det op fra NØ og vi havde en fin tur for sejl ned til Fort Augustus, hvor vi havde besluttet at overnatte ligen oven for slusetrappen. Det blev en lille tur på ca. 15 sm i dag og det meste for sejl. Vejret er flot, men vinden er meget kold. Der var rigtig hyggeligt i Fort Augustus. Med sejlerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Inverness - Drumnadrochit torsdag d. 8. juni 2006.
Den nye besætning, Launy og Anne Lis, var klar til afgang efter en god nats søvn, men inden vi forlod Seaport Marina i Inverness skulle vi have provianteret og tanket disel. Kl. 10:15 kaldte vi Muirtown Lock og bad om slusning, de havde 2 båder på vej op, men om ca. 30 min. var de klar. Slusevagterne var særdeles hjælpsomme og flinke og de hjalp os gennem de 4 sluser, så vi havde en meget positiv oplevelse. Vi fortsatte ud til slusen i Dochgarroch, hvor vi gjorde stop efter slusen for at spise frokost, efter frokosten gik turen forbi Urquhart Castle og ind til Drumnadrochit Harbour, en lille hyggelig havn nær Urquhart Castle. Vi startede i overskyet vejr, men i løbet af dagen blev det et skønt sommervejr med sol fra en skyfri himmel, men vinden er stadig meget kold. Pragtfuld aften i Drumnadrochit. Det blev til 5 sluser, 2 broer og 13 sm i dag. Hilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Inverness onsdag d. 7. juni 2006
Inverness - det var skiftedag i dag. Kristian Ørkild og Peter Clemmesen skulle med fly hjem og Launy og Anne Lis kom med fly til Inverness, men inden den nye besætning ankom skulle båden lige gøres ren, 3-4 døgns sejlads på biddevind/kryds sætter sit spor, så der skulle vaskes og skrubbes, men jeg nåede det og jeg tog med Peter i lufthavnen for at tage imod Launy og Anne Lis, der havde haft en fin tur (bortset fra en noget lang ventetid i Gatwick). Den nye besætning er klar til at starte turen igennem Caledonian Canal i morgen.

skrevet af Martin Hansen 

Fraserburg - Inverness d. 5-6. juni 2006
Mandag d. 5. juni kl. 19:25. Vi var så tæt på målet for tur fra Kolding til Inverness og da det sikkert ville give problemer med transport til Inverness lufthavn og vor døgnrytme alligevel var ødelagt efter turen over Nordsøen, besluttede vi os for at sejle videre og i løbet af natten sejle til Inverness. Vi ville også gerne nå det mål vi havde sat os og det kunne kun lade sig gøre, hvis vi sejlede fra Fraserburgh ved den tid. Vi skulle være ved Sea Lock i Inverness mellem kl. 08:00 og 12:15 (HW +/- 4 timer og inden for deres åbningstid). Vi fik en flot natsejlads med vind til omkring midnat og spejlblankt vand resten af turen for motor. Vi ankom til første sluse kl. 09:10. Det var en træt besætning, der ankom til Seaport Marina i Inverness tirsdag d. 6. juni kl. 10:40 efter ca. 85 sm. Det er for alvor blevet sommer med sol og svag vind, men vinden er stadig kold. Vi havde gennemført turen inden for den planlagte tid, men havde forventet, at vi havde haft ca. 1 uge til at se lidt af Skotland i. Det havde det dårlige vejr desværre forhindret, det var lidt synd for Peter og Kristian, der allerede skal hjem med fly i morgen, det er ikke meget de når at se. Skipper siger tusind tak for hjælpen med at sejle Nausikaa til Skotland.

skrevet af Martin Hansen 

Thyborøn - Fraserburg (skotland) d. 2-5. juni 2006
Så nåede vi endelig Skotland, første havn blev Fraserburgh og ikke som planlagt Peterhead. Vi fik en hård, men fin tur over Nordsøen. Fredag d. 2. juni om morgenen besluttede vi os for at prøve om det var til at sejle i Nordsøen. Hvis vi skulle afsted og nå Skotland inden d. 7. juni, hvor Kristian og Peter skulle hjem med fly, så var det sidste change. Vi havde lige hørt vejrmeldingen og de varslede endnu en kuling, som skulle ramme Sydlige Utsira, Skagerrak og østlige del af Fisker i løbet af lørdag aften, så hvis vi ikke kom afsted skulle vi vente på at den var passeret. Vejret var ret dårligt fredag morgen, det småregnede, var diset, koldt og vinden var jævn til frisk fra V, altså lige imod, vi skulle styre 278 grader for at komme til Peterhead. Vi havde aftalt at sætte storsejlet og starte motoren og se at komme væk fra den kommende kuling. Det første døgn sejlede vi for motor og storsejl og måtte krydse op mod søerne, de var noget større og stejlere end vi havde forestillet os, så det blev et hårdt døgn. Efter et døgn rummede vinden lidt og vi kunne næsten holde Peterhead op på en styrbordshalse for sejl, så sejlene blev sat og vi fik et meget friskt døgn for sejl. Vi sejlede fra kulingen, men fik en snært af den i form af hård vind natten til søndag. Det blev en meget frisk nat ude midt i Nordsøen. Søndag morgen lagde vinden og søen sig og samtidig rummede vinden en smule mere, så søndag havde vi en drømmetur for sejl i sol og let vind, der blev taget solbad på agterdækket. Vi regnede lidt på ankomsttidspunktet og fandt ud af at det ville blive midt på natten og det havde vi ikke lyst til, så vi ændrede målet til Fraserburgh, der ligger noget nærmere Inverness. Vi ankom til Fraserburg kl. 07:30 lokal tid i et fantastisk flot vejr. Det blev en tur på 398 sm i følge loggen og den tog 2 døgn 21 timer og 30 min. Det jeg mente med en fin tur var, at vi havde belastet grejet temmelig hårdt og alt holdt til det, det eneste lille problem vi havde på turen var en 'virus' der angreb først Kristian. Det er en 'virus' der ofte forekommer til søs i forbindelse med store bølger. Kristian kom nu hurtig over den, men nåede at smitte skipper, så han måtte ned og ligge alt imedens Peter gik og vartede os op. Tak til Peter for en super forplejning, der blev serveret varm mad hver dag uanset vejret, godt klaret. Vi fik morgenmad, da vi kom til Fraserburg og skulle så ud og opleve byen, en spændende by, inden vi skulle have en lur.

skrevet af Martin Hansen 

Thisted - Thyborøn torsdag d. 1. juni 2006
Vi er nu tilbage i Thyborøn. Jeg talte med en meteolog i aftes, for at få en nøjagtig vejrudsigt for de kommende dage og han sagde ok for at sætte kurs mod Skotland i morgen. Vi skulle få 6-8 m/sek. fredag og lørdag og under 6 m/sek. i de efterfølgende dage for Fisker og Fladen, godt nok fra en kedelig retning, men så må motoren hjælpe lidt, så hvis søen har lagt sig efter de sidste dages kuling er det planen at sætte kurs mod Skotland i morgen. Vi har provianteret i Thisted i dag, tanket diselolie og vand så vi er klar til afgang. Vi forlod Thisted ved middagstid og havde en fin sejlads for sejl ned til Oddesund broen og en våd tur for motor over Nissum Bredning (som sædvanligt). Det blev ca. 45 sm i dag og vi ligger nu klar til at stikke ud i Nordsøen, hvis vejrmeldingen i morgen tidlig stadig er ok. Hvis vi stikker af i morgen tidlig, så vil der gå ca. 3 døgn, hvor vi ikke kan træffes på mobiltelefonerne eller hvor vi er i stand til at opdaterer hjemmesiden. Med sejlerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Lemvig - Thisted onsdag d. 31. maj 2006
Nu skulle der ske noget, vi er ved at kende Lemvig. Da navtex'en lover hård vind i Nordsøen endnu et par dage, besluttede vi os for at sejle til Thisted. En af årsagerne til at det blev Thisted er mine problemer med GPRS og Sonofon, der skulle være en Sonofon forretning i Thisted, så kunne jeg måske få løst problemet, selv om jeg efterhånden tvivler på at de kan løse det. Det blev en tur for motor i flot sommervejr, solen skinnede fra en næsten skyfri himmel og vandet var blankt, så det blev for motor, en tur på ca. 40 sm. Vi lytter stadig til alle de vejrmeldinger vi kan få fat i og håber, men vi er begyndt at tvivle på, at vi kan komme afsted og nå over til Skotland inden d. 7. juni. Der skal ske en markant bedring i vejret i Nordsøen i de kommende dage, men det kan jo også ske, som sagt venter vi og håber stadig at det kan lykkedes. Alt vel ombord på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Lemvig tirsdag d. 30. maj 2006
Vi tager endnu en dag i Lemvig, det er ellers et pragtfuldt vejr, sol fra en letskyet himmel, svag vind og lunt, et rigtig sommervejr og det er lidt svært at skulle blive i havn, men de lover 10-15 m/sek. enkelte steder op til 18 m/sek. ude i Nordsøen for det kommende døgn, så vi bliver inde i Limfjorden endnu en dag og jeg er bange for at vi bliver nød til at vente endnu nogle dage. Vi har nydt vejret og travet lidt rundt i Lemvig, en dejlig by bare vi havde ligget her af anden årsag. Ventetiden er ved at føles lang, vi længes efter at komme afsted til Skotland. Sejlerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Lemvig mandag d. 29. maj 2006
Vente, vente, vente...... på bedre vejr. Vi ligger stadig i Lemvig og lytter til vejrmeldingerne, de har varslet kuling for Fisker (Nordsøen) 10-15 m/sek. og enkelte steder op til 18 m/sek. For Fladen, som vi skal over, varsler de op til 20 m/sek. så vi bliver inde i Limfjorden. Kulingen skulle komme sidst på dagen, men vi har endnu ikke mærket noget til den, her til aften ser alt fredeligt og roligt ud. Det har været lidt bedre vejr i dag, vi har kunne trave ture uden at fryse alt for meget og Kristian har været på en bustur ud til sin campingvogn, for at se om forteltet stadig stod der, alt var vel og det er det også ombord på Nausikaa. Der ligger et højtryk ude i Atlanden vest for Skotland, det skulle give et mere stabilt vejr. Højtrykket bevæger sig langsomt mod øst, nu er det så et spørgsmål om det når at få indflydelse på vejret i Nordsøen medens Peter og Kristian er ombord, vi håber stadig. Sejlerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Lemvig søndag d. 28. maj 2006
Det er godt nok et kedeligt vejr. Det blæser op til kuling, regner og er hunde koldt, det har været så dårligt i dag, at vi ikke engang har travet en tur. Vi har besluttet at blive i Lemvig i dag og måske længere. Humøret er ikke længere så højt, det højtryk Karup lovede skulle komme sidst på ugen lader vente på sig og for første gang begynder vi at tælle dage, for at se om vi overhovedet kan nå Inverness eller bare Skotland til d. 7. juni, hvor Peter og Kristian har fly hjem, men vi har ikke opgivet endnu. Bortset fra vejret er alt vel ombord på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Thyborøn - Lemvig lørdag d. 27. maj 2006
Det lykkedes os at få ordnet genuaen hos sejlmageren i Thyborøn lørdag formiddag, han var frisk og ordnede den med det samme. Den nogenlunde gode vejrmelding vi fik i går har de nu ændret, det er kun Norge der melder nogenlunde godt vejr i Nordsøen i de kommende dage, vi har lidt problemer med at tyde vejret, der er så mange forskellige meldinger (fra Navtex, radio og avisen) så jeg kontaktede vejrtjenesten i Karup og de kunne give mig en nøjagtig melding for Fisker og Fladen for den næste uge. Han synes at vi skulle tage den lidt med ro, hvis vi skulle have en behagelig overfart til Skotland så skulle vi ikke sejle før torsdag sidst på dagen. Vi besluttede så at sejle til Lemvig, der er ikke så spændende at ligge i Thyborøn i så mange dage, så vi vil sejle lidt rundt i Limfjorden. Der er kun 12-13 sm fra Thyborøn til Lemvig. Bortset fra kulden, som vi er ved at vende os til, så har vi det fint ombord på Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Nykøbing Mors - Thyborøn fredag d. 26. maj 2006
Vi har besluttet at flytte os i dag, de melder bedre vejr i løbet at et par dage, så for at vi kan være klar til afgang valgte vi at sætte kurs mod Thyborøn. Vejrmeldingen lovede hård vind til kuling først på dagen, så vi slappede af i Nykøbing Mors, en hyggelig lille by, og sejlede efter frokost, men trods det vi ventede til efter middag, så havde vi en frisk tur for sejl ned til Oddesund Broen og en lige så frisk og våd tur over Nissum Bredning for motor. Det blev en tur på ca. 33 sm. Vi havde en kedelig opdagelse på turen, der var kommet en lille revne i genuaens agterlie, det er så meget at jeg ikke har lyst til at sejle ud i Nordsøen med det, så vi må se om vi kan få det ordnet i Thyborøn i morgen. Med sejlerhilsen fra Peter, Kristian og Martin.

skrevet af Martin Hansen 

Nykøbing Mors torsdag d. 25. maj 2006
De melder stadig kuling for det område vi ligger i, men det skulle aftage i løbet af den kommende nat. Vi har besluttet os for at blive i Nykøbing Mors i dag og så se tiden an. Der bliver lyttet til vejrmeldinger, men de er ikke særlig opløftende. De melder NV 8-13 m/sek. for de næste mange dage og det er lige i overkanten, hvis vi skal have en behagelig tur over Nordsøen. Der ligger et højtryk nede over Centraleuropa, men det når desværre ikke op til os, i hvert fald ikke de første mange dage, men det skulle give lidt bedre vejr. Vi ligger som sagt i Nykøbing Mors og venter på bedre vejr og har det fint, men det er lige før at det ikke engang er vejr til at gå en tur i. Sejlerhilsen fra S/Y Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Løgstør - Nykøbing Mors onsdag d. 24. maj 2006
Kulingsvarslerne fortsætter med at vælte ind over os. De meldte på ny kuling for vort område i løbet af eftermiddagen, så da det var et nogenlunde vejr da vi havde fået morgenmad besluttede vi os for at sejle ud mod Thyborøn og evt. gøre holdt i Glyngøre. Det blev en tur for motor lige imod vind og sø, en meget våd tur. Kulingen ventede ikke med at komme til om eftermiddagen, allerede da vi passerede nord om Livø havde vi meget kraftige byger med vindstyrke af godt og vel kulingsstyrke. Vi valgte at gøre stop i Nykøbing Mors, den ligger lidt mere i læ end Glyngøre og det ender nok med at vi kommer til at ligge en dag eller to over og så er der mere at se på i Nykøbing Mors. Det er godt at vi har varme ombord, for der er kun 12 - 13 grader i kahytten uden varmen tændt, det er hunde koldt. Alt vel ombord.

skrevet af Martin Hansen 

Løgstør (blæst inde) tirsdag d. 23. maj 2006
De havde meldt kuling i dag og den kom, så vi blev i Løgstør. Det var næsten helt stille da vi stod op, men i løbet af formiddagen friskede vinden op og her til eftermiddag blæser det 16 - 18 m/sek og i pustene er den oppe på 20 m/sek. Der er en larm og hylen fra de forskellige master, Løgstør er meget åben for SV-lig vind, men vi ligger trygt og godt i Kanalhavnen, selv om vi har lidt slagside på grund af vinden. I følge vejrmeldingerne er det 3 kraftige lavtryk ude over Nordsøen, der giver al den vind og dårlige vejr, vi håber snart at det får blæst af så vi kan sætte kurs mod Skotland. Der bliver læst og hygget ombord på Nausikaa. Alt vel ombord.

skrevet af Martin Hansen 

Hals - Løgstør mandag d. 22. maj 2006
Det blev en meget urolig nat i Hals, det var helt stille da vi gik i seng i aftes, men i løbet af natten blæste det op fra syd og da havnen er åben mod syd stod bølgerne ind i havnen, så jeg måtte op og sætte 'kødben' på forfortøjningerne midt om natten, det var umuligt at sove når båden huggede i fortøjningerne, men selv med 'kødben' var det svært at sove, i hvert fald for mig, Peter og Kristian sov udmærket. Vi kom først afsted fra Hals kl. 10:45, men nåede alligevel vort mål i dag trods en meget kraftig modstrøm. Vi havde omkring 2 knob modstrøm på hele turen. Man kunne fristes til at tro at loggen viste forkert, men når vi mødte en bøje kunne vi tydelig se, at det nok passede med de 2 knob modstrøm, bøjerne stod og drejede i den kraftige strøm. Det har været et rigtig kedelig vejr i dag med regnbyger, haglbyger (det gjorde ondt) og tordenbyger. Vinden var jævn vestlig, lige i mod, så det blev næsten kun for motor. Vi havde Løgstør som mål og nåede målet kl. 20:15 efter 52,4 sm i følge loggen, der er kun ca. 42 sm. Vi gik ind i Kanalhavnen, hvor vi kan ligge med stævnen mod SV, de melder SV-lig kuling i morgen, så vi regner med at blive liggende i Løgstør. Alt vel ombord.

skrevet af Martin Hansen 

Grenå - Hals søndag d. 21. maj 2006
Igen i dag gik det ikke helt efter planen. Vi havde talt om at sejle til Ålborg i dag, men nåede ikke længere end til Hals. Vi havde en fin sejltur for sejl i meget forskellig vind. Vi startede med en svag halvvind, som tog lidt til i dagens løb og inden vi nåede indsejlingen til Limfjorden havde vi frisk til hård biddevind. De sidste par timer havde vi meget frisk sejlads. Vi havde en kraftig modstrøm (ca. 1,5 knob) på hele turen. I følge navigatoren er der 43 sm fra Grenå til Hals, men loggen viste 52,3 sm, så det tog lige et par timer længere end beregnet. Det gør nu ikke noget at vi ikke nåede længere i dag, for vejrmeldingen ser ikke for lovende ud for de kommende dage, så vi har god tid til at nå Thyborøn. Der er godt nok ikke mange sejlere på vandet, selv om det er søndag mødte vi kun 2 sejlbåde på hele turen og dem mødte vi lige før Limfjorden. Hilsen fra Nausikaa.

skrevet af Martin Hansen 

Tunø - Grenå lørdag d. 20. maj 2006
Det var et rigtig surt vejr vi vågnede til på Tunø. Det regnede og var koldt og det kneb med at komme ud ad køjen i morges. Vi havde talt om at sejle til Hals i dag, men vi kom først afsted kl. godt halv ti og vinden var svag til jævn fra syd (plant læns), så det gik ikke så stærkt, så da vi først var i Grenå ved 16 tiden opgav vi at nå Hals i dag og gik ind til Grenå for at overnatte. Det har regnet det meste af dagen og har været rigtig koldt. Det blev en tur for sejl hele vejen, en tur på ca. 33 sm. Alt vel ombord, humøret er højt trods vejret.

skrevet af Martin Hansen 

Kolding - Tunø fredag d. 19. maj 2006
Så var det tid til afgang mod Skotland, som sædvanligt havde vi travlt op til afgangen, men vi kom afsted til planlagte tid. Besætningen på den første del af turen fra Kolding til Skotland er Peter Clemmesen, Kristian Ørkild og undertegnede. Vejret var ikke noget at skrive om, regn, blæst og sydlig vind. Vi havde planlagt at sejle til Kiel i dag og fortsætte gennem Kielerkanalen i morgen. Det gik fint ud gennem Kolding fjord, men allerede ved Stenderup Hage fik vi regn og vinden lige i stævnen, vi valgte at starte motoren og komme syd på, der er et stykke vej til Kiel fra Kolding. Vejrmeldingen kl. 11:45 ændrede imidlertid vore planer, de meldet V-lig og SV-lig hård vind til hård kuling (op til 18 m/sek) for Tyske Bugt frem til torsdag i næste uge og da de samtidig meldte hård sydlig vind for resten af dagen og meget mindre vind i de kommende dage i Skaggerak end i Tyske Bugt, valgte vi at vende om og sejle nord på i stedet, vi lå da nede i nærheden af Brandsø, det bliver spændende at se om det var en rigtig beslutning, det får vi at se om nogle dage. Vi nåede Tunø i dag, det blev en våd og kold tur på ca. 56 sm og vi anløb Tunø kl. 20. Alt vel ombord

skrevet af Martin Hansen 

Kolding onsdag d. 17. maj 2006
Båden er nu klar til sommertogtet, der i år går til Helgoland, Skotland, Caledonian Canal, Hebriderne, Crinan Canal, Ydre Hebrider, Orkney, Shetland og hjem via Norge. Vi mangler kun at få lidt mad og tøj ombord inden afgangen, der er planlagt til fredag d. 19. maj kl. ca. 09:00. Det kolde forår har forsinket klargøringen af båden med flere uger, så der har været travlhed med klargøringen de sidste par uger, men vi nåede det til den planlagte tid. Jeg forventer at være tilbage i Kolding engang først i august. Jeg vil forsøge at holde hjemmeside opdateret under turen, hvis det overhovedet er muligt.

skrevet af Martin Hansen 

Assens - Kolding søndag d. 7. maj 2006
Weekendtur til Assens. Vi stod op til et pragtfuldt vejr og besluttede at sejle hjem efter morgenmaden, der var en hel del ting, der skulle ordnes derhjemme. Vi fik en rigtig flot sejltur hjem for sejl inde fra Assens havn og helt ind i Kolding Havn. Vinden var Ø-lig let til jævn. Flot sejlvejr. Vinden er desværre stadig kold ude på vandet, den bliver afkølet af det kolde vand, så det var med at være klædt godt på når man var ude i vinden. Vi fik ladet lidt op og er klar til en ny uge.

skrevet af Martin Hansen 

Kolding - Assens lørdag d. 6. maj 2006
Årets første sejltur, jeg tror aldrig vi er kommet så sent igang som i år. Normalt plejer vi at nå nogle ture i april måned, men ikke i år. Prøveturen blev en weekendtur til Assens, det er rart at den første tur går til en by hvor vi kan handle, der er næsten altid nogle småting som vi har lemt at få med ned i båden og det var der også i år. Det blev en fin sejltur for sejl i let Ø-lig vind og med sol fra en skyfri himmel.

skrevet af Martin Hansen 

Klargøring fredag d. 5. maj 2006
Jeg skal love for at foråret er kommet til Danmark, vi har haft sol fra morgen til aften de sidste mange dage og det skulle fortsætte den næste uges tid. Der var mange ting som lige skulle ordnes inden vi kunne tage på weekendtur, så det blev lidt sent inden vi var helt klar til afgang og valgte derfor at overnatte i Kolding Havn og så sejle i morgen tidlig.

skrevet af Martin Hansen 

Søsætning og rigning lørdag d. 29. april 2006
Søsætningen trak lidt ud, ikke fordi vi ikke var klar hvad angik polering og bundbehandling, men jeg har ventet 3 uger på et jordplan til min nye SSB radio. Det kom i går og jeg var heldig at vognmanden havde tid til søsætning i dag. Det har været et pragtfuldt vejr til forårsklargøringen i år. Launy og undertegnede har rigtig gået og nydt at gøre båden klar. Det skal dog indrømmes, at det var lidt koldt at rigge båden i dag, men det gik ellers fint med at få den søsat og rigget. Nu skal vi så have fyldt båden og gjort den klar til en prøvetur. Vi håber at kunne komme afsted på weekend på fredag d. 5. maj.

skrevet af Martin Hansen 

Forårsklargøring torsdag d. 20. april 2006
Så blev det endelig vejr til at begynde på den egentlige forårsklargøring. Det har været en lang og kold vinter og foråret har vi ikke set noget til før i dag. De sidste 3 uger har jeg arbejdet på båden nede om læ og fået installeret elektrisk lænsepumpe, tømning af septiktank gennem dækket, tankmåler på septiktanken, ny VHF, SSB radio, antennetuner og meget mere. Det er planen at få båden gjort klar så hurtig som muligt, der er kun en måned til planlagt afgang mod Skotland.

skrevet af Martin Hansen 

Vælg fra hvilket år du vil se logbogen: 2024  2023  2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  »2006«  2005  2004  2003  2002  2001