Nyheder fra 2019

Her kan du læse nyheder fra Nausikaa.

Planer for 2019
Nu er planerne for 2019 ved at være på plads, efter at vi har droppet turen med FTLF’s flotille til Rusland. Det er planen at sejle til Ballen i Pinsen og deltage i Najadklubbens pinsestævne. Det er ved at være mange år siden, vi sidst havde mulighed for at deltage i det. Omkring 1. juli sætter vi kurs mod Tunø for at deltage i Tunøfestivallen. Vi var trofaste deltagere i festivallen, inden vi sejlede til Middelhavet for 12 år siden. Fra Tunø fortsætter vi til Bornholm, hvor vi skal mødes med vores søn Jakob og hans familie. Efter en tur rundt om Bornholm, når de unge sejler hjem og skal på arbejde og i skole, sætter vi kurs mod Rügen, derfra langs Tysklands Østersøkyst til Flensborg og hjem. Vi håber på godt vejr! Vi er jo ikke vant til regn og kulde efter de 12 år sydpå, men vi glæder os til lidt moderat vind, så vi kan få sejlet for sejl. Det kneb det lidt med i Middelhavet, hvor der enten var for lidt vind eller for meget. Alle ønskes en god sommer.

skrevet af Martin Leo Hansen

Flotillen til Rusland
Skipper var meget varm på at deltage i FTLF’s flotille gennem Rusland og op til Hvidehavet, rundt om Kolahalvøen, rundt om Nordkap og hjem. En tur på ca. 3500 sm. med afgang fra Estland d. 20. maj, hvor deltagerne skal samles, inden turen går ind til St. Petersborg. Vi var til møde i Odense i januar måned, hvor skipperinden accepterede at tage med på turen, selv om hun ikke havde megen lyst til det. Så vi var indstillet på at deltage i turen og gik igang med planlægningen. Vi begyndte at lede efter gaster, men det viste sig at være næsten umuligt at finde gaster til turen. Det meste af turen kunne vi godt klare selv, men turen uden om Kolahalvøen, en tur på ca. 500 sm., var for lang for kun 2 mand. Vi havde også et andet ’problem’: Ville båden være klar tids nok til, at vi kunne nå til Estland til d. 20. maj? Vi har haft båden på værft i vinter for at få nyt teakdæk og udskiftning af diverse ting. En større omgang. Det viser sig, at det var godt, vi droppede turen til Rusland. Her først i maj er båden endnu ikke færdig, så vi ville have haft problemer med at nå til Estland til d. 20. maj. Deltagerne i flotillen ønskes en god tur.

skrevet af Martin Leo Hansen

Vælg fra hvilket år du vil læse nyheder: 2022  2021  »2019«  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007