Nyheder fra 2018

Her kan du læse nyheder fra Nausikaa.

Håber på at komme af sted nordpå.
Vi har besluttet at tage ned til båden, der ligger i Port Saint Louis. Strømmen i Rhône er stadig kraftig, også mere end de anbefaler lystbåde at sejle ud i. Men der er flere både, vi kender, og som vi har kontakt med, der er sejlet af sted for 8-14 dage siden, og de klarer det fint. Der er en hel del strøm, men de kan holde ca. 4 knob det meste af tiden (dvs. 2-3 knobs modstrøm). Vi har bestilt søsætning på torsdag d. 3. maj og forventer at tage af sted nord på i løbet af den efterfølgende weekend, hvis altså vandmængden i Rhône ikke ændrer sig. Vi regner med at bruge 10-14 dage på Rhône floden, inden vi når Lyon og kommer ind på Saône, hvor der ikke er nævneværdigt med strøm. Derfra går turen mod Paris, men hvilken af kanalerne vi tager til Paris, er endnu ikke besluttet.

skrevet af Martin Leo Hansen

Ingen detaljeret plan for 2018
Vi tager nu hul på 12. sæson på vor tur til Middelhavet. Det er første år, hvor vi ikke har kunnet lave en detaljeret plan for årets tur. Normalt bestiller vi fly m.m. engang i løbet af vinteren og ved nøjagtigt, hvornår vi tager ned til båden for at gøre den klar til sæsonen og fortsætte vor sejlads. Men i år er der ikke bestilt noget, og vi ved ikke, hvornår vi kommer afsted. Det er planen at sejle fra Port-Saint-Louis op ad Rhône floden og videre gennem de franske kanaler til Paris. Derfra via Mosel, Rhinen og de tyske kanaler hjem til Kolding, men hvornår afhænger helt af vejret. Det lyder mærkeligt, nu hvor vi er kommet ind i beskyttet farvand, at vi ikke bare kan sejle. Men der er så megen strøm i Rhône her om foråret (regnvejr i Frankrig og smeltevandet fra Alperne - der er faldet rigtig megen sne i Alperne i år), at det er umuligt at sejle op mod den. Og kommer man hen på året, og det bliver varmt og tørt, falder vandstanden i de franske kanaler, så der ikke er vand nok. Vi håber på at komme afsted sidst i april, inden smeltevandet for alvor sætter ind oppe fra Alperne; hvis det ikke lykkes, kommer vi nok ikke afsted før engang i juni måned. Vi må se, hvad tiden bringer. Vi planlægger at køre ned til båden først i april for at gøre den klar, så vi hurtigt kan komme afsted, hvis chancen byder sig. I kan som sædvanlig følge os her på hjemmesiden.
Med sejlerhilsen fra besætningen på Nausikaa.

skrevet af Martin Leo Hansen

Vælg fra hvilket år du vil læse nyheder: 2022  2021  2019  »2018«  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007