Nausikaas rute til Middelhavet

Tilbage til: Ruten » Ruten 2007-1

Image Map

Rejsebrev 1 Kolding - Brunsbüttel
Rejsebrev 01
Kolding 04/05/07 - Brunsbüttel 11/05/07
Nu er det 1 uge siden, vi lagde ud fra Kolding Havn - hjulpet særdeles godt på vej af mange venner, bekendte og familie. Forud var gået måneders, ja års, snakke, drømme og planer om, hvorvidt vort projekt med at starte livet som pensionister "før tid" og leve skiftevis på båden og hjemme, skulle realiseres....
Men nu er vi så vidt. Fredag den 4. maj kl. 13.45 blev vi "hurraet" ud af havnen i det smukkeste solskinsvejr - i dagens anledning med udvidet besætning: Marie-Louise og Christian og med første stop i Hejlsminde, hvor afskedsmiddagen med resten af familien var berammet.
Tusind tak til alle Jer, der sendte os af sted med gode ønsker, kærlige kram og dejlige gaver! Og lige så mange tak til alle Jer, der skrev breve, e-mails, kort, ringede eller lagde telefonbeskeder for at ønske os en god tur! Med alle de varme ønsker har I gjort Jeres til, at vi får en vellykket tur - selv kan og vil vi gøre meget, og hvis ellers vejrguderne vil være os mildt stemt, kan vi snart komme "rigtigt" af sted.
Efter en fin sejlads med børnebørnene til Hejlsminde fulgte nogle dejlige timer med Maiken, Jakob, Morten, Susanne, Anne Lis og Launy - og til middagen kom også Møller og Kirsten. Det var svært at sige farvel sent på aftenen - og dejligt, at vi snart skal hjem "på ferie" og ses igen!
Lørdag morgen stod vi op til tæt tåge, og mens vi lå og skulle tage os lidt sammen, talte vi om de sidste ugers travlhed og mange begivenheder - der er mange følelser forbundet med at skulle sige farvel til et arbejde, der har fyldt meget i mange år. Så vi var trætte, men det var også fantastisk at fornemme friheden til at kunne komme ud og opleve uden at skulle hænge i den berømte klokkestreng for at nå hjem til arbejdet. Det er nok ikke helt gået op for os endnu.
Vi besluttede at sejle gennem Als Sund og nyde forårets farver, dufte og lyde. Et dejligt opkald fra Gambler med endnu flere ønsker om en god tur ud for Genner Bugt, var med til at det hele blev endnu bedre! Scleimünde var fyldt af både og sommerstemning, så det blev i Massholm, vi overnattede - efter først at have travet en dejlig aftentur og nydt solsortene og svalerne, der sang og kvidrede af hjertens lyst. Syrenerne blomstrede og duftede om kap med alt det andet, der er så betagende netop på denne årstid. Løgblomsterne i Holland når vi nok ikke - men allerede nu kan vi ikke tillade os at føle os snydt...
Vore første dage blev solfyldte og stille, men vi måtte jo hellere komme af sted, så det var motoren, der gjorde arbejdet. Søndag sidst på dagen var vi i Rendsburg, som vi tidligere har besøgt, og som bestemt er et gensyn værd. Mandag stødte S/Y "Drivert" med Jørn og Margit ombord til. De har planer om at sejle til Middelhavet via kanalerne fra Holland og vi har aftalt at følges det første stykke vej fra Cuxhaven.
Nu var der kommet vind i rigelige mængder, så vi kom "på plads og i orden" i løbet af de næste par dage. Fik lavet nogle af de ting, der ikke havde kunnet nåes hjemme, fik hvilet ud og set en masse til byen. En travetur indbefattende tunnellen under kanalen og hjem med hængefærgen - og besøg på museerne og i Christkirken blev det også til.
En god middag sammen med Jørn og Margit var en hyggelig anledning til at prøvesmage lidt fra barskabet - og vi smovser rigtigt i de spiselige og drikkelige gaver. Bl.a. har vi taget de nye krydderikværne i brug - nu er det krydderierne, der kværner og ikke bryderierne i hovedet.....
Vi tog af sted fra Rendsburg i silende regn torsdag morgen - med opklaringen kom vinden stærkt tilbage - hård kuling i stødene, men solen kom også, så vi havde en fin tur til Brunsbüttel.
Vi har altid godt kunnet lide Kieler-kanalen. Der er en masse at se på: De store skibe, broer og færger i mange forskellige konstruktioner, cyklisterne og lystfiskerne langs bredden, der vinker - en mængde fugle af alle slags og en masse træer, buske og blomster med deres farver og dufte.
I modsætning til, hvad vi tidligere har oplevet, har vi MEGET god plads i havnen, så både Drivert og Nausikaa ligger langskibs til kaj i god læ. Det er i sig selv en oplevelse at følge med i arbejdet på sluserne. Det er kollosale skibe, der ekspederes - og da vi ligger lige op mod de store sluser, har vi udsigt fra 1. parket.
Vi håber nu, at lavtrykkene, der fortsat vælter ind over os vil vige for et solidt højtryk, så vi kan komme af sted mod Holland. Indtil da, oplever vi byen og omegnen - og når regnen som nu vælter ned, er det jo kræs at lytte til musik, læse eller skrive samt få ordnet alt det, der jo er at ordne...
Eller blot at sidde og glæde sig over at kunne gøre det, vi gør nu - og tænke på alle Jer derhjemme og håbe, I også har det godt.
Søndag formiddag hørte vi vejrmelding over VHF'en. Den sluttede med, at oplæseren - som må være en interessant person - citerede nogle skriftsteder og "bryggede" lidt på dem selv. Essensen var ikke til at tage fejl af, og vi vil gøre hans ord til vores:
Lev i nuet, få det bedste ud af dagen i dag! I morgen er en anden dag - i dag er her og nu, brug den!
Martin og Inge Lise
Nausikaa

skrevet d. 11-05-2007 af Inge Lise Lykke Hansen